9 Nyíl

Hatalmas bravúr: negyeddöntős férfi válogatott az Eb-n

2018. szeptember 26. 21:00 - Denis Potvin

WDF Europe Cup - Budapest, MOM Park, 1. nap (összefoglaló)

Szinte egész nap végigkövettük a magyar válogatott útját a Budapesten zajló WDF Europe Cup első napján. A női válogatott sajnos három legen bukott el, a férfiak viszont óriási bravúrt értek el azzal, hogy csoportból másodikként kijutottak, majd az esélyesebb németeket is legyőzték, így versenyben maradtak, pénteken már az elődöntőért játszhatnak.

2018_ec_hungary_logo.png

Kezdjük a lányok programjával és a Magyar Darts Szövetség által készített rövid interjúkkal. Románia ellen egy parádés meccsel kezdtünk, 9-0-ra nyertünk.

Csombok Krisztina: „Nagyon izgultunk az elején, de egy nagyon jó kezdet a hazai Európa-bajnokságon ez a 9-0-ás győzelem a román válogatott ellen. A következő mérkőzés lesz a mai nap legnehezebb mérkőzése Csehország ellen, bízunk benne, hogy az első mérkőzés formáját át tudjuk menteni erre a mérkőzésre is.”

Sajnos utána jött egy megingás a csehek ellen, talán ha itt több leget sikerül nyerni, meg lett volna a tovább jutás is, 9-3 lett oda. Kövesdi Andrea szövetségi kapitány: „Nem tudom, mi történt a találkozón. Az elején jól játszottunk, de azt gondolom, hogy később felvettük a cseheknek a ritmusát, amit nem lett volna szabad.”

Sajnos Spanyolország ellen sem sikerült javítani, 9-6 lett oda, pedig itt is lehetett volna fogni. Ahogy Ölei Annamária is értékelte: „A meccset nem igazán tudom értékelni. Nem jó érzés így kikapni, de majd a következő mérkőzésen bepótoljuk, ami itt elmaradt. Azt, hogy mi hiányzott, nehéz megmondani, de tudom, hogy mire kell majd figyeljünk a következő meccsen."

 42619829_1945341368919338_2618217612739346432_n.jpg

Megvertük a görögöket, 9-8-ra, de ez kevés volt a továbbjutáshoz. Legaránnyal maradtunk le a nyolcaddöntőről. Kövesdi Andrea: "Bravúr lett volna a továbbjutás, de majdnem sikerült. Nagyot küzdöttek a lányok, és a teljesítmény is megvolt hozzá, talán a spanyolok ellen lehetett volna kicsit még jobbat nyújtani. Nehéz megmondani, hogy ki volt a legjobb, mindegyiküknek voltak rosszabb és jobb pillanatai, volt, hogy hibáztak, máskor meg parádéztak. Az egész nap ilyen hullámzó volt. Sajnos, három legen múlott a továbbjutás, de jön még a páros és az egyéni, mostantól már arra kell koncentrálni."

Nézzük meg a többi csoportot is. Az elsőből az angolok mindössze két leget veszítve mentek tovább a törökökkel. A másodikban az írek négy meccset nyertek és a dánokkal kerültek a 16-ba. A svédek is veretlenek maradtak, a finnek lettek a másodikak a 3. csoportban. Az északíreké lett a 4. csoport első helye, a németeké a második.

A harmadik brit csapat, Wales sem hibázott, az oroszok is csak tőlük kaptak ki. A 6. csoportban Skócia sem hibázott, a norvégokat vitték magukkal. A mi csoportunkban tehát Csehország lett az első, a görögök azonos leggel végeztek a spanyolokkal, de 9-6-re megverték őket, így pk mentek tovább. A 8. csoportban első Hollandia, második Svájc.

42543890_1945490958904379_6445956311623401472_n.jpg

A nyolcaddöntőben

  • Anglia-Görögország 9-0
  • Írország-Svájc 9-7
  • Svédország-Oroszország 9-6
  • Észak-Írország-Norvégia 9-7
  • Wales-Finnország 9-3
  • Skócia-Németország 9-3
  • Csehország-Törökország 9-6
  • Hollandia-Dánia 9-1

A negyeddöntőben

  • Anglia-Írország
  • Svédország-Észak-Írország
  • Wales-Skócia
  • Csehország-Hollandia

Nézzük a bravúros férfi válogatott útját. A Man-szigetek nem jelentett akadályt, 9-2 ide. Székely Pál: „A Man-sziget dartsosai jó játékosok, folyamatosan az angol bajnokságokban pallérozódnak, rengeteg nemzetközi versenyen tudnak részt venni. Egy legben nagyon fontos, hogy mennyire vagy ott fejben, de jól sikerült koncentrálnunk. Kihoztunk magunkból nagyon sokat, de még mindenkiben maradt is. Ha el tudunk lépni a meccsek elején és nem várjuk meg, amíg az ellenfél belelendül a játékba, akkor ebből a csoportból sok mindent ki lehet hozni.”

A csehek ellen is nagyon szoros volt, még Karel Sedlacek nélkül is, 9-7-re nyertek. Kövesdi Andrea: "Nagyon jó cseh válogatottól kaptunk ki 9-7-re. Picit talán már akkor tartottunk tőlük, amikor a sorsolást megláttuk. A játék alapján ugyanakkor ez az eredmény akár fordítva is kijöhetett volna. Minden fiúnak akadt hibája és nagyon jó játéka is, úgyhogy egy esetleges döntő legnél nehéz lett volna kijelölni, hogy ki legyen az, aki odaáll tábla elé."

Gibraltár ellen viszont bravúr volt a 9-4. Takács Gábor: "Próbáltuk a nyomást elbírni, és most mind a négyünknek egyszerre állt össze a játék, mondhatjuk, hogy kijött minden a csapatból. Nagyon fontos volt, hogy sikerült megdobnunk a duplákat, ami a csehek ellen sokszor nem ment hat-nyolc nyílból, azt most sikerült egy-kettőből megoldani. A nagyarányú győzelemnek köszönhetően még van esélyünk továbbjutni a csoportból."

 42592030_1945632762223532_3392823932464660480_n.jpg

Végül a finnektől kikaptunk 9-5-re, de mivel a csehek is vereséget szenvedtek Gibraltártól, így a csehekkel szemben a legarány döntött, nekünk +6 volt, a cseheknek -7. A finnek veretlenül jutottak tovább. Ahogy az első csoportban Wales is, amely nagy meglepetésre legyőzte Angliát. Szerbia és Jersey ment tovább a második csoportból. A svédek és a litvánok a harmadikból. A németek az északíreket is megelőzték, míg az ötödik csoportban Írország, Oroszország volt a sorrend. A belgák és dánok mentek tovább, itt egy kis meglepetés, hogy Ausztria kiesett. A hollandok sem hibáztak, a norvégokkal léptek tovább.

Aztán jött az igazi bravúr, megvertük a németeket a nyolcaddöntőben és a legjobb nyolc közé jutott a férfi válogatott a WDF Europe Cupon. 4-4 után 7-4-re mentünk el, közte egy Rucska Józsi 132-es kiszállóval. Aztán a németek 7-7-re egyenlítettek. Jött Petrács Gábor, aki egy szártörés után hozta a meccsét. A végére maradt Székely Pali. Meg az 56. 16, aztán sima 20, aztán a D10 és az ünneplés. Ez nagyon nagy bravúr. Pénteken 17:45-től jönnek a svédek.

„Fantasztikus élmény volt, hatalmasat küzdöttek a fiúk. Ha jól tudom, magyar csapat Európa-bajnokságon még soha nem volt nyolc között. De, persze, szeretnénk még tovább lépni. Nagyon egyben van a csapat, ha az egyiknek nem ment, akkor a másik képes volt extrára. Már az, hogy a csoportból kijutottunk, hatalmas eredmény volt. Bizakodó voltam, de erre nem számítottam, hogy idáig jutunk." - mondta Kövesdi Andrea.

 42525080_1945342535585888_8908627805382639616_n.jpg

A nyolcaddöntőben

  • Wales-Dánia 7-9
  • Szerbia-Norvégia 7-9
  • Svédország-Oroszország 9-6
  • Németország-Magyarország 7-9
  • Írország-Litvánia 9-3
  • Finnország-Észak-Írország 9-5
  • Belgium-Anglia 4-9
  • Hollandia-Jersey 9-1

A negyeddöntőben

  • Dánia-Norvégia
  • Svédország-Magyarország
  • Írország-Finnország
  • Anglia-Hollandia

Csütörtökön tíztől a férfi egyesek és a női párosok folytatják. Erről is majd folyamatosan beszámolunk majd a facebook-oldalunkon, tervek szerint a helyszínről.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6714265549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása