9 Nyíl

Papírforma a hölgyeknél, meglepetés az uraknál

2018. október 08. 17:33 - Dart Major

Winmau World Masters 2018

Komoly létszámmal és komoly színvonalon lezajlott a BDO egyik kiemelt tornája a Winmau World Masters. Már negyvenötödik alkalommal rendezték meg a versenyt, szóval igazán patinás és nagy múltú tornáról van szó. A hölgyek 256-os táblán kezdték a küzdelmeket, az uraknál pedig ez a szám 512 volt. Nem semmi maradjunk ennyiben. Lássuk tehát mi is történt a múlt hét csütörtök és vasárnap között.
45thwinmauworldmasters.png


Kezdjük a hölgyekkel. Itt tulajdonképpen nem történt meglepetés, hiszen a legjobb négy közé bejutott Lisa Ashton, Deta Hedman, Anastasia Dobromiszlova és Casey Gallagher is. Na jó talán az Ő bekerülése némileg meglepő (bár 4-0-ás sikere Lorraine Winstanley ellen a negyeddöntőben már jelzett valamit), de a másik három hölgy négy közé jutása abszolút papírforma.  Gallagher ellenfele Dobromiszlova volt aki a legjobb négy közé jutásért Sue Gullivert verte meg. Az orosz hölgy esélyesnek számított a mérkőzésen, ám a papírforma felborult hiszen Gallagher 4-3-ra nyerni tudott.
A másik elődöntőben Ashton és Hedman csaptak össze. A négybe jutásért Ashton 92 feletti átlagot dobott és nyert Corrine Hammond ellen. Hedman pedig 4-3-ra nyert a japán Suzuki Mikuru ellen. A két legendás játékos elődöntője sem volt rossz, 4-2-re Ashton tudott nyerni.
A döntőben aztán kijött Ashton klasszisa és 5-2-re megverten Gallaghert. Aston 84-es átlagot dobott, szóval teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.
1538895600_f0bb3a057a1f6f089e0ee2a6517c0176.jpg

Az uraknál a legjobb nyolc közé jutott játékosoknál is akadt meglepetés. Persze nem Glen Durrant, nem Scott Mitchell, nem Jim Williams, de nem is Scott Waites, és nem is Gary Robson.  De talán még Wayne Warren neve sem szerepel a meglepetések listáján. Ám Adam-Smith Neale és David Copley neve láttán-hallatán jó pár szemöldök szökött fel. Pláne ha az vesszük, hogy Copley legyőzte jó kezű holland Chris Landmant, és a nemrég Budapesten kiválóan szereplő Martin Heneghant is. Smith-Neale útja még keményebb volt, neki a legjobb nyolcig tartó menetelés során meg kellett vernie Daniel Dayt és Mark McGeeneyt is.
A "nagyok" közül Durrant simán verte John Waltont és Gary Stonet, persze közel 100-as átlaggal. Mitchell előbb Shane McGuirk majd Williem Mandingers ellen tudott győzni. Waites 103-as átlaggal verte Roger Jansent (ez még öt nyert szettre ment) és megverte Dave Parlettit is. Williams kemény ellenfeleket kapott, előbb Nigel Heydont majd Richard Veenstrat, de sikerült őket legyőznie. Robson újta Wouter Vaes és Mario Vandenbogarde testén át vezetett a nyolc közé, Warren pedig Terry Tobbsot majd a 101-es átlagot dobó Michael Unterbuchnert verte meg és jutott a nyolc közé.
A legjobb nyolc között best of 7 sets, azaz négy nyert szettig játszottak és felek és jött is egy csoda. Scott Mitchell a David Copley ellen lejátszott mérkőzésen 108,72-es átlagot dobott és nyert 4-0-ra. Jelezném, Copley 101-es átlag fölé jutott.
Glen Durrant jobban megizzadt amikor Gary Robsonnal játszott, de a regnáló világbajnok 4-2-re nyerni tudott. Ja és ő is 101-es átlag fölé ment.
Jim Williams és Scott Waites is parádés mérkőzést játszott, a walesi dartsos megverte a 100-as átlag fölé jutó Waiteset 4-2-re.
Smith-Neale is elég simán vette az akadályt, csak egy leget engedélyezett Warrennek, és így készülhetett az elődöntőre.
Az elődöntőkben folytatódott a remek színvonal. Durrant és Mitchell találkozóján szépen fogyott a tömeg, aminek Durrant örülhetett, hiszen 5-2-re nyert. Mitchell 99,14, Durrant 98,70-es átlagot dobott, ami még a PDC-ben is igen becsületes teljesítmény.
A másik elődöntőben felborult a papírforma, Smith-Neale ugyanis 5-3-ra nyert Williams ellen.
A csattanó pedig a legvégén jött. A 24 éves Smith-Neale, aki korábban a Development Touron játszott, most pedig Challenge Tour résztvevő a PDC-ben legyőzte a BDO legendának számító Durrantot. Számszerűen 6-4 arányban. Durrant pedig szép 99,68-as átlagot szórt (dobott tizenkét nyilast, 131-es kiszállóval is), de fiatal ellenfele 96,82-es teljesítménye is kiválónak mondható (ő egy 110-es kiszállót hozott össze). Az ifjú angol játékos első nagy tornagyőzelmét aratta, ezzel pedig nemcsak a Grand Slamre, de a BDO világbajnokságra is kijutott.
Székely Pál is elindult a versenyen, ám első mérkőzésén kikapott John Connal ellen. A verseny erejét jellemzi, hogy  Ted Hankey, Nick Kenny, Larry Butler, Andy Fordham és Alan Soutar is rögtön első meccsén kikapott. Andy Hamilton, James Hurrell és Tony O'Shea a 128 között esett ki, Paul Hogan és Dean Reynolds pedig a 64 között pottyant ki. Wes Newton, Martin Adams és Martin Phillips a legjobb 32 között vérzett el. 
20181007221222_83.jpg
Az ifjúsági lányok versenyét ahogy várható volt Beau Graves nyerte aki a kanadai Hayley Crowleyt verte meg a döntőben.
A fiúknál holland győzelem született Jurjen van der Velde jóvoltából aki 4-2-ra verte Keane Barryt. A srácok egyébként nem dartsoztak rosszul, a holland 89-es átlagot dobott, míg ellenfele 80,21-et.
A segítséggel élők is megmérkőztek egymással, itt pedig walesi házi döntő volt. A 2014-es bajnok Ricky Chilton azonban nem tudott duplázni, hiszen honfitársa Michael Davies 3-1-re megverte őt.

A szombati és vasárnapi mérkőzések itt megtekinthetők:

Statisztikák és a teljes eredménysor megtalálható itt:
https://www.bdodarts.com/index.php/category-items/4-news/17-winmau-world-masters

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr514288485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása