9 Nyíl

A Rocksztár, a Varázsló és a Gyémánt is elköszönt

2018. október 13. 17:49 - Dart Major

PDC European Tour 13 - European Darts Trophy 2018 - második nap, délutáni program (összefoglaló)

Ahogy az lenni szokott ebben a sorozatban elérkezett a szombat, vagyis színpadra lépnek a nagyok is. Tegnap este kifejezetten jó mérkőzések voltak, és mivel délután például Bunting, Whitlock, White vagy épp Gurney is tábla elé lépett, így szinte biztos volt, hogy a színvonal magas lesz. Nem is kellett csalódni.
dbe07abe-968a-4e3d-a196-4d1985e07cd9_2018-european-darts-trophy-logo_full.jpg


Joe Cullen - Matthew Edgar 5:6
A nap meglepetéssel kezdődött. Cullen egy breakkel kezdett, de aztán elbukott két leget is. Az egyenlítés azért meglett a negyedik legben, és innentől 4-3-as Edgar előnyig mindenki hozta a kezdését. Ekkor jött egy tizennégy nyilas break Edgartól, de Cullen megint kiegyenlített és jöhetett a döntő leg. Itt pedig Edgar nem lazsált, dobott egy tizennégy nyilast és elbúcsúztatta a kiemelt Cullent.
edg.jpg

Michael Smith - Marko Kantele 6:1
Ezen a mérkőzésen sok kérdés nem volt. Smith gyorsan 3-0-ás előnyt hozott össze 15-16-17 nyilasainak köszönhetően. Ekkor a finn még tudott szépíteni, de aztán ugyanaz folytatódott mint az elején. Smith különösebb megterhelés nélkül nyerte a legeket és aratott sima győzelmet. 100-as és 104-es kiszállót is dobott az angol aki tizenegy pontot vert rá átlagban ellenfelére.
smi_3.jpg

Dave Chisnall - Ryan Joyce 6:5
Chizzy álomszerűen kezdett, két öt körössel nyitott és vezetett 2-0-ra. 3-1-re is elment már Chisnall, de ekkor visszaesett a teljesítménye és ez 3-3-as állást eredményezett.  A következő két leget hozták előről, majd Joyce dobott egy tizennégy nyilas breaket és egy legre került a győzelemtől. Chizzy gyorsan egalizált (mind az öt eddig nyert legét megoldotta öt körből) és jöhetett a döntő leg. Itt aztán remegtek a kezek, röpködtek a rontott meccsnyilak, a végén Chizzy egy 21 nyilas körrel zárta le a meccset.
chis_1.jpg

Stephen Bunting - Mickey Mansell 6:2
Nyögvenyelősen indult a mérkőzés, három hat körös játékot követett egy hét körös amiben tonnaszámra dobták mellé a duplára szánt nyilakat. Egyedül Mansell 120-as kiszállója volt szép. 2-2 után aztán Bunting beindult. 12-11-11-14 nyilasokat dobott és erre Mansell nem tudott mit reagálni. (Más se nagyon tudott volna). A végén 103-as átlag állt Bunting neve mellett aki kiválóan játszott és megérdemelten nyert.
bunt.jpg

Daryl Gurney - Luke Humphries 6:3
Akik azt várták, hogy Gurney itt simán és gyorsan végez azok tévedtek. Legalábbis az elején. Ugyanis hiába nyerte saját kezdéseit 14-15 nyilas körökkel az észak-ír, Humphries nem adta meg magát és 3-3-ig tartotta magát. Gurney hozta a negyedik saját kezdést is, majd hátsó pályáról beköszönt egy tizenegy nyilassal. Aztán behúzta első pályáról a kilencedik leget és ezzel a továbbjutást is elintézte.
gurn_4.jpg
Simon Whitlock - Richard North 4:6
Fordulatos csatát hozott a két játékos mérkőzése. Whitlock behúzta a kezdését, aztán elbukott két leget. Majd dobott egy tizenkét és egy tizenöt nyilast és ezzel megint nála volt az előny. Két öt körös következett előről és ekkor 4-3-ra az ausztrál vezetett. Ám ekkor a varázslat Northtól érkezett. Előbb egy tizenkét nyilas majd egy tizennégy nyilas és már nála volt az előny. Ha pedig már előnyben volt akkor ezt meg is toldotta, épp annyival amennyi a győzelemhez kellett. 100-as átlag fölé ért North és jól is kiszállózott, szóval kiválóan játszott.
nort_2.jpg
Ian White - John Henderson 4:6
Komoly összecsapásnak ígérkezett ez a meccs, és az is lett. White gyorsan beköszönt egy 121-es kiszállóval ami egyébként tizenkét nyilas volt, erre még felelt a skót, de utána az angol két öt köröst dobott és 3-1-re ellépett. Ekkor Big John dobott egy 101-es kiszállót, sőt ki is egyenlített egy leggel később mivel White két nyilat rontott duplára. A nyolcadik legben jött a meccs legszebb jelentete: Henderson tizenegy nyilast dobott amivel egalizált. Sőt egy 100-as kiszálló után ő kezdett a győzelemért. Ha pedig kezdett akkor meg is nyerte a meccset. Jó volt a színvonal, voltak izgalmak és fordulatok, szóval rendben volt minden.
hend_3.jpg
Jonny Clayton - Gabriel Clemens 6:2
Sok izgalmat nem hozott a walesi-német csata. Clayton nemes egyszerűséggel átgyalogolt ellenfelén, 4-0-ig meg sem állt. Két tizenöt nyilas és két hat körös elég volt ehhez. Clemens egymás után két négy körössel szépített, sőt még 153-ről is kiszállt. De ezt a formát nem tudta tartani, pedig kellett volna. A walesi két öt köröst dobott, amikre nem volt a németnek válasza így pedig a 100-as átlag fölé jutó Clayton simán nyert.
cla_4.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr914299475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása