9 Nyíl

Meglepetések nélkül

2018. december 15. 10:47 - Dart Major

PDC WilliamHill World Darts Championship 2019 - Alexandra Palace -második nap (esti összefoglaló)

A darts vb második napjának esti etapja jónak ígérkezett már ami a neveket illeti. Gary Anderson, Danny Noppert és Chris Dobey is azok közé tartozik akik bárhol és bármikor képesek nagyot alkotni. Főleg ugye Gary. Nézzük meg mi történt este az Ally Pally színpadán.
pdc_1_1.jpg

Danny Noppert (holland) - Royden Lam  (hong-kongi) 3-0 (3-1; 3-0; 3-0)
Lam egy hat körössel behúzta a kezdését, de sokáig nem örülhetett mert Noppert egy öt körössel egalizált. A hong-kongi játákosnak volt sansza második kezdését is megnyerni de hibázott, amit ki is használt a holland, aki aztán egy tizenhárom nyilassal le is zárta az első szettet. A második részben Lam erősen visszaesett, két leg alatt tizenkét nyilat dobott el tripla nélkül és elfelejtett kiszállni is, így két leget szinte ajándékba kapott Noppert. Aki szintén nem brillírozott de nem is volt erre rákényszerítve. A szett zárásaként újra dobott egy tizenhárom nyilast a holland és nagyon úgy tűnt itt sima továbbjutás lesz. Ez be is igazolódott mivel "Noppie" három öt köröst küldött a harmadik szettben, kiszállt 112 pontról is, vagyis nem adott sok sanszot ellenfelének. Teljesen megérdemelten jutott tovább Noppert, és játszhat a következő körben Max Hoppal.
nop_2.jpg


Ted Evetts (angol) - Simon Stevenson (angol) 3-0 (3-2; 3-2; 3-1)
Generációk harcát hozta az est második mérkőzése, hiszen több mint húsz év korkülönbség van a két játékos között. Az első szett a saját legekre való fókuszálásról szólt. Előbb Evett húzta be egy hat körössel a sajátját, majd jött Stevenson és egy mesteri tizenegy nyilassal egyenlített. Evetts erre dobott egy öt köröst majd jött egy sansz a breakre. 170-hez csak a bull hiányzott a fiatal angolnak. Az ötödik legben aztán Stevenson került közel a breakhez de elbukta így Evetts mehetett előnnyel pihenni. A második szett forgatókönyve szinte lemásolta az elsőt. Három hat hat körössel hozta mindenki a sajátját. Igaz Stevenson elvétett egy D20-at a 2-0-ás előnyhöz, Evett pedig a 2-1-hez hibázott. A negyedik leg tizenhárom nyílból lett meg "Super Tednek", aki aztán breakelni is tudott miután Stevenson elhibázta a bullt a szett megnyeréséhez. A harmadik leg első három legje megint ment első pályáról, különösebb gond nélkül. A negyedik legben megint előjött Stevenson gondja, vagyis a kiszállózás. Ez pedig a mérkőzésébe került. Jó meccs volt, korrekt átlagokkal, Stevenson azonban még 22%-al sem dobta a kiszállót ez pedig nem fért bele. Evetts így készülhet Adrian Lewis ellen.
eve.jpg
Chris Dobey (angol) - Boris Kolcov (orosz) 3-0 (3-0; 3-0; 3-2)
Izgalmasnak tűnt elsőre a párosítás ám ebből nem lett semmi. Ez nem Dobeyn múlt hanem inkább az oroszon. Dobey két hat körössel húzta be az első két leget, ez idő alatt Kolcov hat tripla nélküli kört dobott, és 85-ről kiszállni sem bírt. A szettet az angol egy négy körössel zárta le és mehetett előnnyel a szünetre. A második szett sem lett sokkal jobb orosz szempontból. Igaz Dobey két öt köröst dobott első pályáról ami nem rossz, de az orosznak volt sansza ezen változtatni. Ki kellett volna szállni 20 pontról a második legben illetve 72-ről a harmadikban, de egyik sem jött neki össze. Nyugodtan mondhatjuk, hogy az orosz nem volt ott fejben a találkozón. A harmadik szettre ébredt fel Kolcov aki egy öt körös breakkel kezdett, de ennek nem sokáig örülhetett mert az angol ezt rögtön visszadobta. Aztán megint bealudt az orosz, Dobey pedig megint büntetett. A negyedik leget azért újból behúzta a "Viking" egy öt körössel, de utána ismét szétesett és 80 alatti átlaggal simán kihullott. Dobey következő ellenfele Steve Beaton lesz a legjobb 64 között.
dob.jpg
Gary Anderson (skót) - Kevin Burness (észak-ír) 3-1 (3-2; 1-3; 
Meglepetésnek indult a mérkőzés, ugyanis Burness egy tizenkét nyilas breakkel nyitott, majd volt két nyilas is a 2-0-hoz, de ezeket nem tudta bedobni. Ez megzavarhatta a "Vasembert" mert érdemben nem tudott hozzászólni a harmadik leghez, de a negyediket tizenöt nyílból megoldotta. Anderson erre összekapta magát és dobott tizenhárom nyilast amivel elvitte az első szettet. Az észak-ír dartsos a szünet után rendesen felpörgött egy tizennégy és egy tizenöt nyilast is dobott, igaz Gary hibája is kellett a 2-0-ás Burness előnyhöz. A skót egy tizenkét nyilassal szépített hátsó pályáról ráadásul 130-as kiszállóval, de a csattanót Burness szolgáltatta aki breakelni tudott és ezzel 1-1-re alakította a szettek állását. Gary a tétnek megfelelően egy tizenhárom nyilassal indította a harmadik szettet, és miután Burness nem tudott 40 pontról kiszállni a skót breakelni is tudott. Gary nem volt túl éles, hiszen hamarabb is befejezhette volna ezt a leget. Burness megzuhant a kihagyott lehetőség után, a harmadik legben megint képtelen volt kiszállni, pedig ismét esélyt kapott Garytől. Így pedig elúszott a szett. A negyedik szettben két öt körössel nyitott Anderson aki ezekkel megágyazott győzelmének. Burness abszolút megérdemli a dicséretet, hiszen jól küzdött, de 30% alatti kiszállózással nehéz megverni az önmagához képest gyengébben játszó Gary Andersont.  
gar.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1014485724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása