9 Nyíl

Robert Thornton és Darren Webster is befejezte

2018. december 18. 17:36 - Dart Major

PDC William Hill World Darts Championship 2019 - Alexandra Palace - hatodik nap (délutáni összefoglaló)

Két vaskos meglepetésen és pár idegrendszert próbáló meccs után folytatódott a világbajnokság. Igencsak nemzetközi lett a délutáni etap, hiszen skót, svéd, angol, lengyel és japán dartsos is tábla elé állt. Nézzük mi történt ma délután.
pdc_1_1.jpg

Robert Thornton (skót) - Daniel Larsson (svéd) 1-3 (1-3; 3-2; 1-3; 2-3)
Nem mondhatni, hogy túl jól indul volna a meccs, a skót hat körösére a svéd egy hét körössel felelt, de a harmadik leg már jobbra sikeredett. Itt a svéd kihasználva Thornton elrontott dupláját breakelni tudott, aztán pedig 125 pontról kiszállva megnyerte az első szettet. A második szett első két legét behúzta aki kezdett, "Thorn" is megdobta a maga 100 feletti kiszállóját és első öt körösét. Majd csinált egy tizennégy nyilas breaket, amit szép udvariasan le is adott az ellenfélnek. De egy hátsó pályáról dobott öt körössel csak elvitte a szettet a skót méregzsák. A harmadik szettben a svéd kegyetlenül megindult, két öt köröst dobott (107-ről is kiszállt). A skót még szépített, de a negyedik legben ismét nem bírta a duplát megdobni ez pedig olyan luxus volt ami a szettjébe került. A negyedik szettben megint dobott egy tizenhárom nyilast Larsson, de a második legben ő is bajba került a kiszállóval és így egál lett. Majd egy elrontott D18 jött a svédtől a harmadik legben amit így a skót húzott be. A negyedik legben 100-ról kellett volna kiszállni Thorntonnak, de kétszer is rontott a kiszállón így Larsson egyenlíteni tudott. Zárásként jött egy tizenhat nyilas a svéd játékostól aki így elbúcsúztatta nagyobb nevű ellenfelét. Nem mondom, hogy meglepetés, de azért egy Robert Thorntontól mindenki többet várt volna.
lars.jpg
Ricky Evans (angol) - Rowby-John Rodriguez (osztrák) 1-3 (2-3; 3-1; 1-3; 2:3)
Rögtön az elején igen komoly tűzijáték alakult ki. Az osztrák tizenhárom nyilasára Evans egy tizenöt nyilassal és egy 112-es kiszállóval felelt. Jött egy picit gyengébb tizenhét nyilas Rodrigueztől, amire Evans megint dobott egy tizenöt nyilast, de ezt vissza is kapta így az osztrák játékosé lett az első szett. Az angol nem nagyon szeret öt körnél többet játszani kezdésből mert a második szett első legjét így intézte el. Erre válaszolt az osztrák, aztán mit ad isten újra tizenöt nyilast dobott Evans. A negyedik legben megszületett a meccs első breakje, igaz Evans ezúttal átcsúszott a hatodik körbe. A harmadik leget is hátsó pályáról nyerte "Rapid Ricky" de aztán elpuskázta a sanszot a 2-0-hoz. Az osztrák megoldotta a harmadik leget öt körből, majd csinált egy breaket. Igaz nem volt nehéz dolga mert Evans három kört dobott el tripla nélkül. 2-1-es Rodriguez előnnyel fordultak a negyedik szettre.
Az osztrák csinált egy újabb breaket, utána azonban nem tudta megdobni a szükséges duplát a 2-0-hoz. Evans ettől belelkesült és dobott egy tizenkét nyilast. A következő legben viszont nem talált duplát amikor kellett volna és így nem tudott egyenlíteni. Sőt a meccset is elvesztette mivel három tripla nélküli kört is dobot és ez nem fért bele.
rj.jpg


Krzysztof Ratajski (lengyel) - Szeigo Aszada (japán) 2 -3 (3-2; 3-1; 2-3; 1-3; 1-3)

Az első két leg az ipari mennyiségben kihagyott duplákról szólt. Aszada akár 2-0-ra is vezethetett volna de non-stop hibázott így a lengyel ment két leggel. De nem sokáig ugyanis a japán kiegyenlített. A szettet egy öt körössel viszont Ratajski vitte el. A második szett abszolút a "Lengyel Sasról" szólt. Dobott három öt köröst, plusz egy 101-es kiszállót. A japán csak egy leget tudott megcsípni. A harmadik szett jól nézett ki, a japán négy körösére a lengyel egy újabb öt körössel felelt, majd jött két tizennégy nyilas is. A kiváló szettre Aszada tizenhárom nyilasa tette fel a koronát. A negyedik szett három breaket hozott kezdésnek, igaz ezért a lengyel csak magát okolhatta. Simán elvihette volna 3-0-al a szettet és ezáltal a meccset is de mindig hibázott. Aszada pedig köszönte szépen és jöhetett a döntő szett. Ez is break csatával indult, ami végén a japán húzta be a saját kezdését. Naná, hogy megint a lengyel hibájából. A meccs lezárást Aszada tizenegy nyilasa jelentette. Ratajski huszonöt rontott dupla kísérlettel zárt ami ilyen szinten tragikus. A meccsbe is került.
as_1.jpg
Darren Webster (angol) - Vincent van der Voort (holland) 0-3 (1-3; 0-3; 0-3)
A nap végére maradt a legjobbnak ígérkező meccs. Persze, hogy ez lett a legnagyobb csalódás. van der Voort az első szettben két tizennyolc és egy tizenöt nyilast dobott miközben Webster vagy a kiszállót nem találta el, vagy a tömeget nem dobta. Az angol egy huszonkét nyilast tudott dobni de semmi több. A második szettben még ennyi sem sikerült Websternek. Igaz a két öt körös amit a holland dobott az kiváló, de a harmadik legben megint nem talált duplát Webster így sima 3-0-al bukta a meccset. A forgatókönyv nem változott, van der Voort dobott két tizenöt nyilast és egy hat köröst, míg Webster se kiszállni, se "tömegelni" nem tudott. Mindent elmond a meccsről, hogy van der Voort 87-es átlaggal és 32%-os kiszállózással nyert tükörsimán 3-0-ra. Webster 10%-os kiszállózása és 85-ös átlaga nem méltó egy TOP 16-os játékoshoz.
vv.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1114498560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása