9 Nyíl

Ez egy nagyon fura vb, Whitlock is simán kiesett

2018. december 20. 10:18 - Denis Potvin

PDC William Hill World Darts Championship 2019 - Alexandra Palace - hetedik nap (esti összefoglaló)

Most már nagy biztonsággal kijelenthető, hogy teljesen megőrült a világ. Peter Wright, Raymond van Barneveld után Simon Whitlock is kiesett, és nem sokon múlt, hogy James Wade is. A szerdai este nagy hőse egyrészt Ryan Joyce, aki még szettet sem bukott a Varázslóval szemben. A másik pedig Szeigo Aszada, aki viszont tie-breakre kényszertette James Wade-t. A japán nagyot harcolt, a nagyobb tudás előtt mégis fejet kellett hajtania. Michael Smith viszont nem hibázott.

pdc-world-dart-championship-2019.jpg

2. forduló

William O’Connor-James Wilson 3-2 (3-1, 1-3, 1-3, 3-2, 1-3)

Ötszettes thrillerrel indult az este, amelyből végül O’Connor jött ki jobban, pedig mesés volt, ahogy Wilson kezdett, 11 és 12 nyilas leg, majd egy szettet lezáró 160-as kiszáló, laza 112-es átlag nyitásnak. Még a második szett első legje is megvolt, de aztán a 32 éves ír egy 110-es kiszállóval jelezte, hogy ő is ott van. A harmadik szettben már egyértelműen O’Connor tarolt. 13, 14 nyilas legje is volt. Igaz, hogy csak ötven százalékon kiszállózott, de ebben az etapban 101,64-es átlagot ért el. A negyedik szett lehetett volna az első forduló pont a meccsen, 2-2-es legállásnál O’Connornak volt egy nyila a meccsért, azt még Wilson visszahozta. A döntő legben viszont az ír kétszer is 11 nyíllal szállt ki, majdnem százas átlagig jutott, megérdemelten ment tovább.

wilson.jpg

Ryan Joyce-Simon Whitlock 3-0 (3-2, 3-1, 3-1)

Valljuk be őszintén Whitlock nagyon rosszul játszott. Amikor a Varázsló 87,63-as átlagot, 18,18 százalékos duplát dob, akkor rosszul játszik, kifejezetten rosszul. Az első szettben még úgy ahogy tartotta a lépést (leginkább saját magával), de a döntő legben saját kezdéséről maradt le. A másodikban Joyce múlta felül saját magát, száz feletti átlagot dobott, három 180-asa, 12 nyilas 109-es legje is volt. Egy hitehagyott Whitlock kezdte a harmadik szettet, amit jó mutat a játékrészben elért 77-es átlaga és 1/7-es kiszállózása is. Vereség lett a vége, egy újabb sztár lépett le az Ally Pally színpadáról.

whitlock_2.jpg

Michael Smith-Ron Meulenkamp 3-1 (3-2, 3-1, 1-3, 3-1)

Smith hozta a kötelezőt, a tőle elvárhatót, Meulenkampot pedig dicséri, hogy tudása legjavát adva igyekezett ebben megakadályozni az angolt. Rögtön egy 112-es Smith kiszállóval indultunk. A holland kétszer is tudott egyenlíteni. A második szettben jött Smith második száz feletti kiszállója 132-vel, bullal a végén. Úgy festett átrobog ellenfelén, hiszen a harmadikat egy 13 nyilassal kezdte, de aztán behúzta a féket, hatból öt rontott duplája volt, a tömeg is jobban ment a másik oldalon. Kiderült, pillanatnyi megingás volt csak, Smith 12 nyilast, megint bullos kiszállót dobott, arra készült a legvégén is, de az már a 25-be ment, de a következő körben korrigált és továbbjutott.

smith_4.jpg

James Wade-Szeigo Aszada 3-2 (1-3, 3-2, 2-3, 3-1, 4-2)

Már a Ratajski ellen is bizonyította a japán, hogy nem alkalmatlan erre a feladatra, most a Wade elleni meccsen 24 legen keresztül űzték egymást, hogy a végén egy 97,5-ös átlaggal essen ki. Hamar bemelegedett Aszada, 12, 13 nyilas legjei voltak és az első szett végén 106,39-es átlafnál állt, még gyengébb duplákkal is. A másodikat egy 104-es kiszállóval kezdte, aztán Wade lassan felébredt és ha nem is könnyen, de behúzta a szettet. A harmadikban csak a japán dobott 180-at, a Wade egy kissé gyengébb átlagot produkált, de mindkét oldalon jöttek az ötkörös legek. Érezte Wade, hogy oda kell tennie magát, mert elmehet a meccs. 15, majd 13 nyilas leg után szép átlaggal, pontos kiszállókkal egyenlített újra. Jött az utolsó leg, és 2-2-ig mindenki hozta a kezdését, így aztán tie-break következett, ebben megint Wade-nél volt az előny, Aszadának muszáj lett volna nyerni, de kisebb dobásokkal (volt közte 26 is), nagyon fennmaradt a végén pedig Wade 86-ről befejezte a meccset.

wae.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1214502958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása