9 Nyíl

Nyert a korábbi kétszeres világbajnok

2019. január 07. 10:04 - Denis Potvin

Scott Waites apróbb megingásokkal, de teljesítette a kötelezőt, ismét egy jól ismert női játékos esett ki. Richard Veenstra és Nigel Heydon olyan meccset játszott, amelyet a PDC-ben is megirigyelnének. Estére teljesen egyértelmű maradt a kép, mindenki simán nyert és láttunk egy dartsost, aki mankóval lépett színpadra.

 dwqwafpxqaaif_j.jpg

2. nap, délutáni szakasz

Scott Waites (angol) 3-1 Jeffrey van Egdom (angol)

Győzelemmel kezdett a korábbi kétszeres világbajnok, aki egy kis megingástól eltekintve simán hozta a meccset. Az első szettben leget sem veszített, két 180-asa volt (az egész meccsen nyolc tökéletes három nyíl). A másodikban van Egdom is megcsillantotta tudását, 13 nyilas kör, 140, 180, 122 után egy kis megingással a D20-as kiszálló egyből. A harmadik szettben sem asszisztált, inkább csak Waites előrébb járt háromszor is. A negyedikben viszont elfogyott az erő van Egdomban, egyszer 142-ön, egyszer 163-on maradt fenn.

Brian Lokken (dán) 1-3 Krzysztof Kciuk (lengyel)

Az angoloknak még új, hiszen első vb-je ez, de mi már jól ismerjük Kciuk kvalitását, aki győzelemmel mutatkozott be. Az első szettet egy demoralizáló 160-as kiszállóval kezdte, aztán 3-1-re 119-cel nyerte. A második már szorosabb volt, de 3-2-re ezt is hozta. A harmadikban a dán próbált zárkózni nem túl látványos játékkal, bár Kciuknak volt egy ötköröse. A negyedik megint a lengyelé volt, 3-0-ra hozta a szettet, a végén ötkörös leggel.

Deta Hedman (angol) 0-2 Maria O’Brien (angol)

Jól ismeri egymást a két angol hölgy, hiszen páros partnerek a nagyobb BDO, vagy WDF versenyeken. Kettőjük párharcát most O’Brien nyerte két, végsőkig kiélezett szettben, mindkettő 3-2 lett. 180-ast nem láttunk, száz pluszos dobást is csak ötöt

Richard Veenstra (holland) 3-2 Nigel Heydon (angol)

A délután legjobb meccsét játszotta Veenstra és Heydon. A 2016-os vb-elődöntős holland a sírból hozta vissza, hiszen 2-2 után a döntő szettben már 5-4-re is vezetett Hayden, meccsnyilai is voltak, mégis a holland ment tovább. Az első szettet Veenstra, a másodikat az angol nyerte 3-0-ra, aztán megint Hayden jött 3-1-gyel. Addigra már hat 180-asnál tartottunk, a hollandnak 13, sőt egy 11 nyilas legje is volt. A negyedik szettben egyenlített Veenstra, kétszer is 12 nyilas leggel, 140-es kiszállóval. Aztán jött a thriller. 1-0, 2-1, 3-2, 4-3 volt a holland javára, innen fordított egy 132-es kiszállóval, majd egy 16 nyilas leggel Heydon. Aztán két olyan leg, amikor Haydennek előbb a bull, aztán 36-on maradt, Veenstra pedig nem hibázott, kidobta a meccset. Erre még a PDC nagymenői is csettintettek volna, ahogy a 14 száznyolcvanasra is.

Esti szakasz

Roger Janssen (belga) 3-0 Wouter Vaes (holland)

Simán nyert a belga, pedig Vaes nyerte az első leget, onnantól viszont négyet veszített egymás után. Az első szettet Janssen egy 13 nyilassal zárta le. Amúgy mind a három szettben csak egy-egy leget engedélyezett ellenfelének, aki a harmadikban azért egy 118-as kiszállóval tette emlékezetessé a meccset.

Fallon Sherrock (angol) 2-0 Corrine Hammond (ausztrál)

Az angol válogatott tagja könnyedén intézte el ausztrál ellenfelét. Rögtön egy 108-as kiszállóval sokkolt, majd nullára nyerte a szettet. A második szettben Hammond is nyert egy leget, aztán jött Fallon és 16, 18 és 15 nyilas legekkel nagyon simán hozta a meccset, két 180-ast dobott.

Mark McGrath (új-zélandi) 3-0 Adam Smith-Neale (angol)

Sajnos nem voltak egyenlő feltételek és ilyet is ritkán látni dartsmeccsen, Smith-Neale lábsérülése miatt egy mankóval játszotta végog a meccset. Becsületére legyen mondva, hogy végigjátszotta, de nagyon az események alakulásába így nem tudott beleszólni. Leget sem nyert a közepesen dobáló új-zélandi ellen.

Wayne Warren (walesi) 3-0 Mark Layton (walesi)

A végére maradt két walesi meccse, amelyen a jelenleg a BDO-rangsorban 10. Warren simán győzte le a nála 21 hellyel hátrébb álló honfitársát. Warren 97,71-es átlaggal zárta a meccset.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5814543850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása