9 Nyíl

Semmi meglepő, Michael van Gerwen az Év Játékosa

2019. január 22. 08:55 - Denis Potvin

PDC Awards 2019

A PDC éves díjátadó vacsoráján ismét Michael van Gerwen lett az év játékosa, amely azért sem nagy meglepetés, hiszen 2018-ban összesen 19 első helyet szerzett meg a holland, aki nagy fölénnyel vezeti a világranglistát. A 29 éves játékos sorozatban harmadszor nyerte meg a Premier League-t, hozta a The Masters, a World Grand Prix-t és harmadszor a világbajnoki címet is. Kétség sem férhet a sikeréhez. Van Gerwen emellett a Pro Tour Player of the Year-díjat is elvitte. Új nevek is kerültek a serlegekre.

vangerwen_600_4.jpg

„A díj nyerése óriási dolog, pár héttel a vb-cím elnyerése után – mondta van Gerwen – A többi játékosok egyre erősebbek lesznek, így egyre nehezebb a csúcson maradni. Szeretek dartsozni, jövőre még erősebb leszek. A sportág egyre erősebb, egyre több ember követi a világ minden tájáról, a sport tovább növekszik.

A legjobb újonc díját Luke Humphries kapta, aki szenzációsan nagyot menetelt és a negyeddöntőig jutott a vb-n, az éppen regnáló világbajnok, Rob Cross legyőzésével.

A legjobb televíziós meccsért járó serleget Daryl Gurney kapta, amiért a Players Championship döntőjében drámai végjáték után fordított Michael van Gerwen ellen.

Az év fiatal játékosa díj a német Max Hoppnak jutott. A 22 éves dartsos kapta. Rod Harrington került idén a PDC Halhatatlanok Csarnokába. A játékosok által legjobbnak pedig Gary Andersont választották. A PDPA játékosok szavazata alapján Michael Smith lett az év embere. Az év játékosa díjra még Gary Anderson, Michael Smith és James Wade volt a jelölt.

Azok a játékosok, akik 2018-ban kilencnyilasokat dobtak, azok a PDC Nine-Dart Clubjába kerültek. Arany Tű televíziós kilencnyilasokért járt.

PDC Nine-Dart Club

Arany Tű: Gary Anderson, Dimitri Van den Bergh

Ezüst Tű: Robbie Green, Ian White, Michael van Gerwen (x3), Peter Jacques, John Goldie, Cameron Menzies, Jamie Lewis, Noel Malicdem, Steve Hine, Stephen Bunting, Nathan Aspinall, Dawson Murschell, Dennis Nilsson, Lee Turle, Simon Preston, Adrian Lewis, Vincent van der Voort, James Wade, Krzysztof Ratajski, Rowby-John Rodriguez, George Killington, Peter Hudson, Andrew Gilding, Jimmy Hendriks, Eddie Lovely

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4914581532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása