9 Nyíl

Mikuru Szuzuki megint odacsapott a világ legnépszerűbb versenyén

2019. február 04. 11:22 - Denis Potvin

A BDO idei női világbajnoka nyerte a világ talán legnépszerűbb dartsversenyét. A Bauhaus Dutch Open Darts abból a szempontból biztosan a legnépszerűbb, hogy ennyi indulót nem nagyon regisztrálnak sehol máshol. A hétvégén lezajlott tornán összesen 5887 nevezést rtak össze, volt közte magyar is. Holland és japán sikerrel ért véget.

f9a9b7c9f33a923e5475b478a62125ae_xl.jpg

Kezdjük a leglényegesebbel, a férfiaknál Richard Veenstra lett az első, aki a döntőben 3-2-re nyert Ryan Hogarth ellen. A nőknél Lakeside január meglepetésbajnoka, Mikuru Szuzuki ezúttal a hollan Aleen de Graafot intézte el a női döntőben. Székely Pál is szerencsét próbált.

Kezdjük is a magyarral. Székely a 121. csoportban kapott helyet, a legjobb 4096 között még kiemelt volt. A 2048 között a svéd Joakim Kulant intézte el 3-0-ra, majd a következő körben azt a Stephen Lye ellen nyert szintén 3-0-ra, aki tavaly nyáron 24 órás, jótékonysági dartsmeccset játszott. A tábla elődöntőben végül a holland Leo Mooibroek jelentette a végállomást, aki 3-2-re nyert és a táblát is megnyerte.

Az elődöntőben Hoigartj David Parletti ellen, míg Veenstra Jeffrey van Egdom ellen nyert. Érdekesség, hogy Veenstrának 15 meccset kellett megnyernie, mire megnyerte a tornát. Tavaly Mark McGeeney végzett az élen, korábban olyan játékosok lettek elsők, mint Scott Waites, Tony O’Shea, Martin adams, de Raymond van Barneveld is háromszor (2001, 2004, 2006) lett a Dutch Open Darts legjobbja.

A nőknél Deta Hedman a negyeddöntőben, a BDO idei döntőjének vesztese, Lorraine Winstanley pedig már a 128 között búcsúzott. Suzuki a holland Anneke Kuijtent, de Graaf pedig az angol Laura Turnert győzte le az elődöntőben. Szuzuki mindent vitt, párosban Jamagucsi oldalán győzték le 4-0-ra a Winstanley, Hammons kettőst.

Drámai végjátéka volt a férfi párosnak. Az a Berry van Peer, Gino Vos kerrős nyert, amelyből van Peer hosszú ideig dartitisszel küszködött és ez a pszichés betegség ezen a versenyen is előjött. A Hofstra, Weijt elleni nyolcaddöntőben elrontotta a D20-at csak két perc nekigyürkőzés után tudta eldobni, aztán eldobta. A döntőben a Kleemaker és a fiatal van Tergouw páorást győzték le tényleg drámai, kilencleges csatában 5-4-re.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8114607216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása