9 Nyíl

Elkezdődött az idei Pro Tour sorozat

2019. február 09. 18:21 - Dart Major

2019 PDC Players Championship 1 - Robin Tennis Center, Wigan

Február második hétvégéjén elindult az idei Pro Tour sorozat, nevezetesen a Players Championship első körével. Szokás szerint a győztes 10.000 fonttal gazdagodik, a második helyezett 6.000 fontot kap, a két elődöntés pedig 3000-et. Ami változott, hogy az elődöntőkben már nem hat, hanem hét leget kell nyerni a győzelemhez, a döntőt pedig nyolc nyertig játsszák.Lássuk mi történt az első fordulóban.
players-championship_6.png

Első forduló:
Az első forduló néhány rangadót is hozott. Jeffrey de Zwaan 6-4-re nyert Jamie Lewis ellen, James Wade döntő legben verte meg Kim Huybrechtset. Mervyn King 6-4-es sikert ért el Brendan Dolan ellen, Jan Dekker pedig 6-5-re verte Chris Dobeyt. A holland derbit Vincent van der Voort és Benito van de Pas között előbbi 6-2-es győzelmével ért véget. Vincent egyébként 102-es átlagot ért el. Szokás szerint néhány meglepő eredmény is született: Darius Labanauskas megverte Dimitri van den Berghet, Andrew Gilding sima 6-1-es győzelmet hozott össze Steve Beatonnal szemben. John Michael két leggel volt jobb Keegan Brownnál. A kör talán legmeglepőbb eredménye: Harry Ward - Simon Whitlock 6-5. Glen Durrant bemutatkozása nem sikerült fényesen, hiába dobott 97-es átlagot kikapott döntő legben Alan Taberntől.


Második forduló:
John Michael komoly fegyvertényt hajtott végre és legyőzte Dave Chisnallt. Rob Cross hiába dobott 100-as átlagot kikapott Scott Bakertől 6-4-től. Richie Edhouse 6-1-re kiütötte Mervyn Kinget, Diogo Portela döntő legben legyőzte Gerwyn Price-t.

Michael van Gerwen sima 6-1-es győzelmet ért el Gary Eastwood ellen, Michael Smith két leggel verte Boris Kolcovot, Peter Wright 103-as átlaggal verte meg Mark Webstert, Andrew Gilding pedig 105-ös átlagot dobva páholta el Ted Evettset. Jan Dekker 6-3-ra hozta a van der Voort elleni meccset, Ian White 6-4-re nyert Matt Clarke ellen. Raymond van Barneveld visszatérése a Pro Tour sorozatba nem sült el jól, Ryan Searle ugyanis megverte a hollandok legendáját.



Harmadik forduló:
van Gerwen 105-ös áltlaggal 6-2-re nyert Mickey Mansell ellen, Ian White szintén ilyen arányban nyert Jelle Klaasen ellen, méghozzá 108-as átlaggal. Mick Todd bravúrt ért el és megverte Stephen Buntingot, hozzá hasonlóan Harry Ward is komoly skalpot gyűjtött, ő Jan Dekker ellen tudott győzni, méghozzá 6-0-ra. Scott Baker tovább menetelt és elpáholta Labanauskast 6-1-re. Stephen Burton Ricky Evanst verte meg döntő legben, Joe Cullen 6-1-re nyert Steve Lennon ellen, Michael Smith gond nélkül verte meg Eddie Dootsont.
Jeffrey de Zwaan szép sikert ért el, ugyanis le tudta győzni Daryl Gurneyt.


Negyedik forduló:
A legjobb tizenhat között MvG 6-3 arányban nyert Mark Dudbridge ellen, de Zwaan szériája megszakadt mivel Jonny Claytontól két leges vereséget szenvedett. Andrew Gilding szép menetelésének Kyle Anderson vetett véget és nyert ellene 6-4-re. Scott Baker viszont nem aprózta el, 6-0-ra ütötte ki Stephen Burtont. Ian White és Jermaine Wattimena döntő leges csatát vívott és utóbbi került ki belőle győztesen. A két meglepetés ember Ward és Portela csatáját 6-3-ra Ward nyerte meg. Michael Smith 6-0 arányban gázolt át Cullenen, Wright pedig elég simán 6-2-ra nyert Todd ellen.

Negyeddöntők:
A negyeddöntők legjobb meccsét Peter Wright hozta össze aki 110 feletti átlagot dobott Michael Smith ellen. Smith viszont ennél is jobb volt, Ő 112-es átlagot hozott össze, de döntő legben Snakebite nyert. MvG és Clayton is nagyot játszottak már ami az átlagokat illeti. A walesi 103-as átlaga csak egy legre volt elég, mivel a holland 110 fölé tudott jutni.

Harry Ward tündérmeséje eddig tartott, Wattimena ellen ugyanis kikapott 6-3-ra. Baker viszont tovább tolta és 6-3-ra megverte Kyle Andersont.

Elődöntők:
Az elődöntőre Peter Wright rendesen elfogyott (egy  és csak 90-es átlagot hozott össze Wattimena ellen. Nem csoda, ha a holland sima 7-2-es győzelmet aratott. Viszont a tavalyi gyengébb év után Wright két elődöntővel és egy szép PL meccsel kezdte az évet, szóval van remény. MvG és Baker viszont szoros partit kreáltak. Baker jól tartotta magát és csak két leges vereséget szenvedett. Minden meccsén 90 fölött dobált az újonc, jól mutatkozott be a PDC-ben.

Döntő:
A holland döntő kiváló játékot hozott. 3-3-ig elmentek fej-fej mellett a játékosok, mégpedig egy-egy négy körössel és két-két öt körössel. Ekkor MvG zsinórban négy leget behúzott, dobott még egy négy köröst, szóval komoly tempóra kapcsolt. Wattimena még szépített, de győztes leget nem tudta elkerülni. MvG 8-4-re nyert és ezzel 10.000 fontot kaszírozott.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1314617164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása