9 Nyíl

Van Gerwen maradt egyedül hibátlan

2019. február 15. 00:01 - Denis Potvin

Premier League, 2. forduló, Glasgow SSE Hydro

A Premier League második fordulóját rendezték Glasgowban. Volt megint két döntetlenünk, egy kicsit túlizguló Glen Durranttal, egy csodálatosan küzdő Raymond van Barnevelddel, a nap legjobb átlagát dobáló Rob Cross-szal, egy száz alatti átlaggal záró, de így is simán nyerő Michael van Gerwennel.

 dzzjgo1xcaaj69v.jpg

Peter Wright-Michael Smith 6-6

Egy döntetlennel kezdődött a skóciai derbi, ráadásul egy hazai játékos veszített pontot ezzel. Wrighté volt az első leg, de aztán Smith 134, 134 és egy százas, végül 15 nyíllal meg volt az egyenlítés. Smith állat maradt, 180, 136 is volt, 14 nyílból brékelt. A következő körben is volt 180-a, megint 134-e és máris 3-1-re vezetett, sőt egy 12 nyilas leggel már 4-1- volt a javára. Fabatkát sem adtunk volna a skót diadalára innentől kezdve, de a darts ilyen sport. Szerencsére. Wright 2-5 után is hitte, hogy van esélye. 15, majd 14 nyilas leggel, majd egy kicsit lazábban, de 5-5-re egyenlített. Élet-halál kérdése volt a következő. Smith-nek 87-e volt, de 37 után nem jött a bull. Wright vezetett, de hátsó pályán volt. Smith pedig egy 180-nal kezdett, és még ha nem is volt rá válasz két gyenge kör után Smith dobott egy ragyogó 174-et, 32-re kerekítve. Harmadikra is, de kidobta, ezzel végül döntetlen lett.

wright-smith.png

Rob Cross-James Wade 7-4

A hétközi Speed Dartost még Wade nyerte, ezt a meccset már Cross úgy, hogy mind a két játékos száz feletti átlagon zárt. 140 volt az első három nyíl és egy 78-as kiszállóval Crossé az első leg. A másodikat Wade uralta, a végén mégis örülnie kellett az 1-1-nek, a harmadikban Wade brékelt, és ezzel már vezetett is, sőt 3-1-re is elment. Nehéz volt elképzelni akkor, hogy Cross vissza tud jönni, bár mind a ketten kiválóan dobták a tömegeket. Cross egy 115-ös kiszállóval szépített. Utána valami egészen fantasztikus játék jött a 2018-as világbajnoktól. 13 nyíllal egyenlített, majd 180, 134, 140 és egy 47-es kiszálló, azaz 11 nyíl, és máris vezetett. 12 nyíl, bullos kiszálló, majd egy csodálatos kör után már biztosan pontszerző volt. Wade még szépített, de aztán Cross 180, 128 és a végén egy 15 nyilas kiszálló és meg lett a két pont.

cross-wade.png

Raymond van Barneveld-Gerwyn Price 6-6

Ez a meccs volt a legékesebb példája annak, hogy miért nem lehet még mindig, és egyetlen pillanatra sem leírni a darts búcsúzó holland legendáját. Barney a pokolból jött vissza ezen a meccsen. Price hiába kezdett elképesztően (140, 174), mégis a hollandé volt az első leg. Aztán viszont egy 107-es kiszálló, egy 11 nyilas leg. Aztán egy 120-as kiszálló, majd egy 14 nyilas leg és máris úgy nézett ki, szegény Barneyt itt ma simán le fogják söpörni. Nem söpörték, 1-4-ről is fel tudott állni. Price elrontott kiszállója után szépített, majd két elveszített leg, és 2-6-ról is képes volt zárkózni. Volt azért szerencséje is, Price-nak három meccsnyila is volt közben, de nem jött a dupla, vagy éppen a kerekítés. Így aztán nehéz eldönteni, de inkább igaz az a mondás, hogy Price vesztett egy pontot, nem pedig Barney nyert.

barney-price.jpg

Daryl Gurney-Glen Durrant 7-3

Következett a második beugró Gary Anderson helyett. A háromszoros BDO-világbajnok, Glen Durrant fogadkozott, de most nem tudott maradandót alkotni, Gurney szenzációsan játszott, száz felett átlaggal, úgy verte ellenfelét, hogy Durrant is kis híján eljutott a százas átlagig. Ezen a meccsen a kiszállók döntöttek. Gurney kilenc kísérletéből pontos volt, míg ellenfele 3/12-ön zárt. Talán Duzza egy kicsit megilletődött volt a meccsen. Gurney magabiztosan tolta, 121-es kiszállója is volt, Durrant 4-0 után egy 12 nyilassal szépített. Gurney aztán odavert még egy 121-es kiszállót, majd már 6-1-re is vezetett. Durrant megint megpróbálta, 13, majd egy 11 nyilas leggel jött vissza, és ha nincs megint az a fránya kiszálló, akkor még szorosabb is lehetett volna.

gurney-durrant.jpg

Mensur Suljovic-Michael van Gerwen 3-7

A nap utolsó meccse is szorosnak indult, főleg azért, mert az elején a holland világelsőnek még voltak gondjai néhány körben a triplákkal, de aztán helyre állt a világ rendje. Ez az a ritka meccs volt, amikor van Gerwen úgy nyert, hogy rosszabb volt az átlaga, mint az ellenfelének, hiába, így is lehet. A holland pillanatok alatt 3-0-ra ment el, pedig voltak homály kiszállói (7/17 lett a vége). A világelső pedig 3-2-től megállíthatatlan volt. Úgy dobott például 12 nyilas leget, hogy kétszer sem találta el a D8-at.6-2-es vezetésénél Suljovic még egy 12 nyilassal próbált zárkózni, de ez az utolsó sikere volt ezen a meccsen. 13 nyilas leggel zárta le van Gerwen a meccset, de tőle szokatlan módon száz alatti átlaggal, de a mezőnyben már csak egyedüliként hibátlanul fejezte be a galsgow-i éjszakát.

mensur-gerwen.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2514628038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása