9 Nyíl

A Jégember ma nem viccelt

2019. február 23. 18:59 - Dart Major

2019 PDC Players Championship 5 - Barnsley

Újabb hétvége, újabb Players Championship forduló. Ezúttal Barnsleyban és MvG nélkül aki inkább pihenni ment és nem dobálni. A mezőny ennek ellenére erős volt (szokás szerint) és a játékra sem lehetett panasz. Nézzük mi történt a idei ötödik játéknapon.
players-championship_6_1.png

Ágrajz szerint haladva a felső ágon kevesebb meglepetés született. Nevezetesen Gerwyn Price és Dave Chisnall jutott be a legjobb az elődöntőbe.
A walesi egy kemény 6-4-es győzelemmel kezdett Marko Kantele ellen, akinek legyőzéséhez 101,8-as átlag kellett. Ezután némileg visszafokozott játékkal de simán 6-2-re verte Madars Razmát. Ezt egy újabb négy leges siker követte ezúttal Ryan Joyce volt a szenvedő fél. A legjobb tizenhat között walesi derbi következett Jonny Clayton ellen. Döntő legig ment a csata, de a 105,5-ös átlagot hozó Price behúzta a meccset. Emelt a tempón az ex-rögbis és 106-os átlag mellett 6-2-re verte Ian White-ot aki 105-öt átlagolt egyébként.
Dave Chisnall útja is döcögősen kezdődött, csak 6-5-re tudott nyerni Mike Newell ellen. Ezután simán 6-2-vel lépett Josh Payne kidolgozott felsőtestén. A harmadik körben Scott Baker következett aki 9 nyilast és 110-es átlagot dobott. Ám Chizzy is jól játszott, 106-os átlag fölé jutott és 6-3-ra hozta a meccset. Rangadó következett a legjobb nyolcba kerülésért Rob Cross ellen. Elment a mérkőzés döntő legig, de a 102,8-as átlag elég volt a győzelemhez. Újabb nagy név jött Chisnall útjába, nevezetesen James Wade. Őt 6-3-ra verte meg és jöhetett az elődöntő.

Az alsó ágon két talán nem várt név jutott be a négy közé. Danny Noppert ugyan nyert már versenyt, de a torna előtti esélyesek között még nem szokták emlegetni. Ellenfelét Gabriel Clemenst pedig még annyira sem.
A holland Noppert rögtön két szoros partival kezdte a versenyt. Előbb Boris Kolcovot verte 6-4 arányban, aztán egy döntő leges meccset húzott be Stephen Burton ellen. A legsimább meccsét a harmadik körben hozta amikor 6-1-re nyert Andy Boulton ellen, méghozzá 99-es átlaggal. Ezt megfejelte a Mensur Suljovic elleni mérkőzésen akit 6-3-ra győzött le 105,3-as mutatóval. A legjobb nyolc között Ryan Searle volt az ellenfél akit 6-4-re vert meg 93-as átlaggal. 
A német Clemens kemény kis sorozat után jutott be a négy közé. 6-4-el kezdett Nathan Derry ellen egy szép 99,8-as átlag társaságában. Aztán ugyanilyen arányban verte Alan Norrist, ám itt a német átlaga a 80 pontot sem érte el. A harmadik körben a korábban Wrightot megverő és tegnap 9 nyilast dobó Ted Evetts volt az ellenfél. Itt jobban dobott a német és 6-3-ra hozta is a meccset. Következett Ross Smith akik szintén 6-4 arányban győzött le, és hogy ne kelljen más eredményt leírnom a legjobb nyolc között is két leggel nyert John Henderson ellen.

A két elődöntő egyaránt izgalmasra sikerült. Price 2-0-ás előnyből 4-2-es hátrányba került Chisnall ellen ami nem jó ómen egy hét nyertig menő meccsen. Pláne hogy Chizzy jól játszott és három öt köröst dobott. Erre azonban Price három darab tizenöt és két tizenkét nyilassal felelt és behúzta a mérkőzést.

A másik elődöntő is izgalmas volt, ráadásul tökéletes leg is született.


A holland játékosnak több öröme azonban nem akadt. Hiába vezetett 3-1-re ezt az előnyt nem tudta tartani és a német egalizált. Ekkor még tudott egy-egy leges előnyt összehozni Noppie, nevezetesen 4-3-ra és 5-4-re tudott vezetni. Jól nézett ki a meccs egyébként, a holland öt körösére a német szintén öt körössel felelt, majd Noppert tizennégy nyilasára Clemens visszadobott egy négy köröst. 5-5 után aztán a német bírta jobban és két tizenöt nyilassal megnyerte a mérkőzést.

A döntőben tehát Gerwyn Price - Gabriel Clemens mérkőzést rendeztek. Az első leget a német játékos elvitte de a walesi rögtön tudatosította, hogy ki az úr a háznál. 12-13-14-14 nyilas sorozattal gyorsan elhúzott 4-1-re. Clemens szépítése után jött egy újabb négy körös és még egy öt körös így 6-2 volt az állás. Clemens nem adta és fel és feljött 6-4-re, ám ekkor a walesi megint brutális volt: két tizenkét nyilassal zárta le a meccset és ezzel megnyerte a tornát. Price a döntőben 109-es átlagot dobott, ráadásul 57%-al kiszállózott. Clemens 92-es átlaga és 36%-os kiszállózása csak a nagyon nagy zakó elkerülésére volt elég.

pcom_7.jpgA mai nap után ez a Players Championship állása.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9014645127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása