9 Nyíl

Világbajnokok döntőjét hozta a nyolcadik forduló

2019. március 17. 18:57 - Dart Major

PDC Players Championship 8 - Robin Tennis Center, Wigan

Jó szokás szerint szombat után vasárnap, tehát újra Pro Tour sorozat. Konkrétan a Players Championship nyolcadik fordulóját rendezték meg a megszokott wigani helyszínen. Rob Cross betegség miatt visszalépett a versenytől, reméljük csak apró dologról van szó. Lássuk mi történt ezen a napon.
players-championship_6_1.png

Első forduló:
Ahogy az lenni szokott nem egy, nem kettő nagy név számára ért véget korán a verseny. Darren Webster a kilencvenes átlagot sem érte el, így érthető 6-3-as veresége Zoran Lerchbacher ellen. Joe Cullen és Harry Ward fej-fej mellett haladtak 91 körüli átlaggal, a döntő leget utóbbi játékos húzta be. A tegnapi győztes Dave Chisnall hiába dobott 98 feletti átlagat 6-4-re kikapott Keegan Browntól. Nathan Aspinallnak sem ment, 86,5-es átlaga csak négy nyert legre volt elég Ron Meulenkamp ellen. Robert Thornton továbbra sem képes magára találni, most épp Rowby-John Rodrigueztől kapott ki. Steve Beaton is kiszállt, őt Luke Woodhouse verte 6-4 arányban. Glen Durrant ellenben kiemelkedően jól játszott, 105-ös átlaggal verte meg Jeffrey de Zwaant. Krzysztof Ratajski 106 fölé jutott és nyert 6-2-re. Luke Humphries pedig a nap vesztese lett. Dobott egy pazar 104-es átlagot de így is kikapott Madars Razmától, aki "csak" 92-es átlagot hozott össze.

Második forduló:
Peter Wright lemásolta tegnapi mutatványát, vagyis jobb átlagot dobott mint ellenfele, de most is kikapott, ezúttal Jose De Sousa ellen. Michael Smith is belenézett egy pofonba, amit a 104-es átlagot dobó Jan Dekker adott neki, a vége 6-3 a holland javára. Steve West is verheti a fejét a falba, 104,6-os átlag mellett 6-4-re kapott ki Arron Monktól. Gerwyn Price is kiszállt, őt döntő legben Andy Boulton verte. Bradley Brooks szép eredményt ért el, konkrétan 6-3-ra megverte Simon Whitlockot. Robert Marjanovic legyőzte Daryl Gurneyt, Kim Huybrechts pedig Mervyn Kingtől kapott ki. Volt két bitang jó mérkőzés a fordulóban. Cristo Reyes 6-5-re nyert Max Hopp ellen, Reyes 102-es, Hopp 103-as átlagot dobott. Razma és Lennon meccse szintén döntő legben dőlt el, mind a ketten 102-es átlag fölé jutottak.

Harmadik forduló:
A legjobb tizenhatba kerülésért is akadtak betyár jó meccsek. Ilyen volt a van der Voort - Wade mérkőzés.Az angol 102-es átlaggal kapott ki 6-4-re a 99-es teljesítményt produkáló holland ellen. John Henderson 104-es átlaga egy 6-3-as vereségre volt elég a 103-as átlagot produkáló Jonny Clayton ellen. Glen Durrant befejezte a napot miután 6-3-ra kikapott Adrian Lewistól. Harry Ward 6-3-ra legyőzte Dimitri van den Berghet ami komoly fegyvertény, főleg, hogy Ward korábban Cullent ütötte ki. Mervyn King odatett egy 102-es átlagú produkciót és legyőzte 6-2-re Monkot. Ian White simázott, vagyis 6-0 arányban nyert Ryan Joyce ellen. Raymond van Barneveld 6-3-ra verte Geert Nentjest, Marjanovic 6-5-re Marko Kantelét, Cristo Reyes pedig 6-1-es kiütést mért Razmára.

Nyolcaddöntők:
A legjobb tizenhat között csak egy szoros parti alakult ki. Itt van Barneveld 101-es átlagot dobott és nyert 6-5-re Martin Schindler ellen, aki szintén átlépte a bűvös 100-as határt. Jan Dekker 6-0-ra ütötte ki a csak 75 pontos átlagot termelő Wardot, Ian White pedig csak egy leget engedett Nathan Raffertynek. Adrian Lewis és Vincent van der Voort egyaránt 6-2-re győztek, előbbi Woodhouse, utóbbi pedig Alan Tabern ellen. Három meccs is 6-3-as végeredményt hozott, nevezetesen a Clayton - Marjanovic, a Boulton - King és a Brown - Reyes találkozó. Az elől említett játékosok mentek tovább.

Negyeddöntők:
Keegan Brown kiváló formája nem ért véget, dobott egy szép 102,7-es átlagot és nyert 6-1-re Boulton ellen. Barney sem lassított, újra 100 fölé jutott és verte 6-2-re Dekkert. Jonny Clayton 6-3-ra nyert Ian White ellen, Adrian Lewis pedig 6-2-re nyert van den Voort ellen.

Elődöntők:
Adrian Lewis sok kérdést nem hagyott a Clayton elleni meccsre. "Jackpot" 110-es átlagot hozott össze, dobott két négy köröst és nyert tükörsimán 7-1-re. 
A másik elődöntő fordulatosabb volt. Barneveld és Brown 2-2-ig elmentek fej-fej mellett, majd jött egy Brown break. Ezután viszont három leget nyert a holland egymás után és már 5-3-ra vezetett. Az angol azonban ezt kiegyenlített, majd 6-6 után jöhetett a döntő leg. Ezt egy 104-es kiszállóval kísért öt körössel hozta a holland aki ezzel bejutott a döntőbe. 2015 óta először már ami a Pro Tour sorozatot érinti.

Döntő:
Régi nagy időket idézett a döntő párosítása, hét világbajnoki cím nézett farkasszemet egymással. Lewis rögtön egy négy körössel kezdett, ráadásul 138-as kiszállóval, majd megduplázta előnyét. van Barneveld ekkor dobott két öt köröst és kiegyenlített. Ráadásul két száz feletti kiszállóval tette ezt. Jött a ráadás is: újabb öt körös és ezzel már a holland vezetett. Na de ekkor Lewis elindult. Egy húsz nyilassal egyenlített ami nem olyan fényes, de aztán jött a következő sorozat: 11-13-14-15-15 nyilasok. Vagyis 8-3 arányban a 101-es átlagot dobó Adrian Lewis megnyerte a meccset. Lewis tornaátlaga 96,97 lett ami hét meccs után kifejezetten jónak mondható. Barney pedig legalább hosszú idő után döntőt tudott játszani.



d14okgjwwaevxoc.jpg                                                              A darts a játékon túl is szép tud lenni

A mai nap mérkőzéseiből itt található egy csokorra való:

Nyolc forduló után így áll a Players Championship:
pc_3.jpg

Így fest jelenleg a világranglista:
oom_11.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5314696046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása