9 Nyíl

Raymond van Barneveld biztosan búcsúzik a Premier League mezőnyétől

2019. március 27. 23:30 - matyi96

Premier League 2019, 8. forduló - Rotterdam - összefoglaló

Újra Premier League naphoz érkezett a hét, azonban most szerdán, hiszen holnap újra (már hagyományként) színpadra lépnek a legnagyobb ászok. Fontos nap a mai, hiszen holnap (ami még fontosabb) meg lesz az első kieső.

skysports-darts-rotterdam-premier-league_4248569.jpg

Gerwyn Price - Michael Smith 5-7

Smith bennmaradása veszélyben forgott a dupla-forduló előtt, ezzel ő is tisztában volt. Pár hete még azt mondtam volna, hogy csekély esélye van a bombaformában lévő Price ellen, azonban ő is visszatért a "normál" kerékforgásba, már nem csukott szemmel dobálja a triplákat. :-) Ma sem úgy kezdett, ahogy szeretett volna, Smith gyorsan elhúzott 2-0-ra. Némi szerencsével, egy huszonegy nyilassal szépített Price, majd odarakott egy tizenegy nyilast és egyenlített. A következő két legben egy-egy breaket láthattunk. Ezt követően Smith nem kegyelmezett Price-nak, két ötkörössel újra kettőre növelte a különbséget. A Jégember próbált időben kapcsolni, jött egy tizenkét nyilas tőle rögtön válaszként, azonban nem folytatta jól a játékát. Smith simán nyerte a hatodik legjét, ezután más dolga már nem volt, csak a kezdését kellett hoznia. Ez azonban nem sikerült neki, Price újra breakelt, majd a döntetlenre is óriási sansza volt, de nem dobta be a duplát, Smith pedig 90-ről bull-lal kiszállva zsebelt be nagyon fontos két pontot. Nagyon döntetlen szagú volt ez a mérkőzés, az átlagok is szinte azonosak votlak (93 körül), de végül Smith idegei jobban bírták.

michael_smith_6.jpg

James Wade - Dimitri Van den Bergh 6-6

A mai beugró Gary Anderson helyett a belga Van den Bergh volt, és ha már jött, le is tett valamit az asztalra. Társ volt ehhez James Wade is. Remek mérkőzést láthattunk, melynek végén talán megérdemelt jogos született. A forgatókönyv 2-2-ig ugyanaz volt, mint az előző meccsen, a belga húzott el 2-0-ra, majd jött az egyenlítés angol részről. Egymás után két tizenkét nyilast dobva (közte egy 140-es kiszállóval) Dimitri újra két leges előnyre tett szert Wade ellen. Wade ismét sebességet váltott és egyenlített. Remek esélye volt, hogy átvegye a vezetést, egy száznyolcavannal 40 pontra rakta magát, azonban ekkor jött Van den Bergh és 121 pontról, egy újabb száz felettivel szerezte vissza az előnyét. Wade nem engedte ki a kezéből a meccset, tudta, hogy az veszélybe sodorná a pontszerzését. Ennek megfelelően egy tizenhárom nyilas breakkel egalizált. A kezdését azonban nem tudta hozni, így a végén Dimitri kezében volt a meccs sorsa. Azonban hiába kezdte jól a leget, végül James Wade bedobta a kedvenc dupláját és szerzett egy pontot. Remek mérkőzés volt, mindketten százas átlag felett zártak (Wade 103-on).

vandenberghr2q_2000.jpg

Rob Cross - Mensur Suljovic 5-7

Az est eddigi "leggyengébb" mérkőzését hozta Rob Cross és Mensur Suljovic összecsapása. Suljovic nagyon rosszul kezdte a meccset, és a folytatásban sem tudta összeszedni magát, azonban Cross tudott akkora visszaesést mutatni, ami elegendő volt ahhoz, hogy Suljovic kihasználja azt. Cross 5-1-re is vezetett, 100%-os kiszállózással. Kezében volt a meccs, azonban ezt követően sorra követte el a nagyobbnál nagyobb hibákat. Az sem segített rajta, hogy a mérkőzés végére elfogyott a víz a kancsóból, szemmel láthatóan zavarta őt ez a tény. Suljovic becsületére, nem adta fel a meccset (igaz néha csak hajigált...), bár ő maga sem gondolta, hogy ebből a helyzetből fel tud kapaszkodni. Jól jöttek ki számára a legek, a kedvenc duplájára tudott kerekítgetni, amit természetesen meg is oldott, ha nem elsőre, akkor másodjára. Majd a végén dobott két káprázatos kiszállót, egy 136-ot (Cross több tiszta kört eldobott kiszállóra) és egy győzelmet érő 120-at. Suljovic 88-as átlaggal meccset tudott nyerni, Cross pedig egészen 92-ig esett vissza.

suljovic_4.jpg

Peter Wright - Michael van Gerwen 1-7

Valójában sok mindent nem nagyon lehet írni erről a mérkőzésről. Izgalmasat semmiképp. Peter Wright teljesen maga alatt játszott, pedig hétvégén pazar teljesítményt nyújtott Leverkusen-ben. Van Gerwen pedig folytatta az utat, amit Leverkusen-ben megkezdett. Visszatért a nyertes útra. Na meg a száz feletti átlagra. Mighty Mike győzelme egy percig sem volt szerintem kérdéses, Wright-on már az elején érződött, hogy ez nem az igazi. Nem ment neki a játék, neki volt vize, de nem volt megelégedve a légmozgással. Van Gerwen tette a dolgát, és csak némi szerencsének köszönheti a skót, hogy nem kapott egy nullázást. 

van_gerwen.jpg

Raymond van Barneveld - Daryl Gurney 1-7

Óriási hangulat fogadta az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveldet, aki együtt énekelte az őt követő Daryl Gurney-vel az észak-ír Sweet Caroline-ját. Szép pillanatok voltak az biztos. Szebbek, mint maga a mérkőzés, sajnos. Barneveld teljesen szétesetten játszott, persze tudjuk, már nem a régi, levezet stb. De ezt akkor sem jó látni. A szurkolóknak még mindig a nagy kedvence, és az is lesz. Biztatták őt becsülettel, de mindhiába. Gurney, akárcsak Gerwen, tette a dolgát és nem foglalkozott azzal, hogy senki sem szurkol neki. Barneveld 82-es átlag alatt teljesített a végére, míg Gurney csípte a 90-et. Nem tudom mit írhatnék még... Nem volt jó látni ezt a meccset számomra. Barney veresége azt jelentette, hogy már biztosan kiesett a Premier League sorozatából, holnap számára már tét nélküli lesz a Gerwen elleni rangadó.

gurney_plrotterdam_1280.jpg

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3514720507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása