9 Nyíl

Angol, TOP 10-es házidöntő Barnsleyban

2019. április 13. 19:01 - Dart Major

PDC Players Championship 11 - Metrodome, Barnsley (összefoglaló)

A tegnapi  European Tour selejtezők után ma a Players Championship tizenegyedik állomása következett. Michael van Gerwen, Rob Cross és Gary Anderson ugyan nem indultak el, de nagy nevek azért voltak a mezőnyben. Nézzünk szét egy kicsit az eredmények között.
players-championship_6_1.png

Első forduló:
A korán búcsúzók közé ezúttal a csak 83-as átlagot dobó Jeffrey de Zwaan is bekerült aki 6-1-re kikapott George Killingtontól. Adrian Lewis ugyanilyen zakót kapott a Christian Bunse elleni mérkőzésen, sőt Ő csak 82-es átlagot hozott össze. Mervyn King hiába szórt 94 feletti átlagot 6-4-re kikapott Cadbytől. Gerwyn Price és Arron Monk nagyot játszottak, a walesi 103-as, az angol 104-es átlagot dobott, utóbbi a meccset is megnyerte 6-3-ra. Kyle Anderson döntő legben kapott ki Yordi Meeuwisse ellen, akárcsak Joe Cullen, akit Andy Boulton győzött le. Simon Whitlock 6-2-re bukott Mario Robbe ellen, Danny Noppertet Boris Kolcov verte 6-4. Harry Ward nemcsak 6-1-re nyert William O'Connor ellen de még kilenc nyilast is dobott. James Wade 110-es átlaggal nyert 6-0-ra Eddie Dootson ellenében, Nathan Rafferty 108,2-es teljesítménnyel verte meg Tony Newellt, Peter Wright 6-1-es győzelme alkalmával Geert Neetjes ellen szórt 103-as átlagot.

Második forduló:
Glen Durrant 99-es átlaggal 6-4-re verte Cadbyt, Wright 107 feletti teljesítménnyel ütötte ki Raffertyt, Chris Dobey 101-es átlag mellett verte nullára Adrian Grayt. Daryl Gurney 106,4-es átlaga egy 6-4-es győzelmet eredményezett a szintén 100 fölé jutó Jamie Hughes ellen. Luke Humphries is parádézott és 108 feletti teljesítményt hozott össze Gabriel Clemens ellen és a meccset is megnyerte három leges különbséggel. Cristo Reyes szintén 6-3 arányban nyert Dave Chisnall ellen. Darren Webster mindössze 82-es átlaggal 6-2-re megverte Raymond van Barneveldet. Nathan Aspinall két leggel verte Matthew Edgart, Steve West 6-1-es győzelmet ért el Madars Razma ellen, Wade döntő legben Joe Murnant, Ian White pedig sima 6-1-el ment tovább Harry Ward ellen.

Harmadik forduló:
Durrant 103-as átlaggal leiskolázta Darius Labanauskast, a vége 6-1 lett. Michael Smit 101-es átlag fölé került és nyert 6-3-ra Steve Lennon ellen. Peter Wright 6-1-el intézte el Tytus Kanikot, Ian White 103,9-es kiváló játékkal nyert 6-2-re Aspinall ellen. Max Hopp parádézott és 109,3-as átlagot dobott Dobey ellen és húzta be a meccset 6-2 arányban. Steve West is 100 fölé jutott és győzött Darren Webster ellen 6-1-re. Wade és van der Voort jó kis meccset játszott 95 körüli átlagokkal, a végén az angol győzött 6-4-re. Krzysztof Ratajski 6-2-re verte Wattimenát, Reyes szintén 6-2-re győzött Humphries ellen.

Nyolcaddöntők:
Ez a kör hozott két jó kis rangadót. Michael Smith - Peter Wright 6-5, Steve West - Daryl Gurney 6-5. Némi meglepetésre Boulton legyőzte két leggel Reyest, Duzza 6-4-re nyert Kim Huybrechts ellen. Ronny Huybrechts is kiszállt, őt döntő legben Ian White verte meg. Jonny Clayton 100-as átlaggal nyert 6-4-re Rapid Rick Evans ellen, Jelle Klaasen 6-2 arányban győzött Max Hopp ellen. James Wade 102,7-es átlaggal sokkolta Ratajskit, a meccs vége 6-3 lett.

Negyeddöntők:
Andy Boulton eddig bírta, Ian White és az ő 98-as átlaga sok volt neki és csak leget bírt nyerni Diamond ellen. Smith és Durrant döntő legig vitték az amúgy jó kis partit. A végén a 95-ös átlagot dobó Smith örülhetett. Steve West nem sokat vacakolt és simán 6-2 arányban megverte Klaasent. James Wade valamivel több mint 96-os átlagot dobott ez pedig egy három leges sikert ért Clayton ellen.

Elődöntők:
Ian White hiába dobott 99,3-as átlagot, 33%-os kiszállózása kevés volt Wade ellen. The Machine 64%-os pontossággal dobta a kiszállókat ennek köszönhetően 7-5-re behúzta a mérkőzést.
Hasonló volt a képlet a másik elődöntőn is. Itt West volt aki csak 33%-al szállt ki, míg Smith 62% felett zárt. Az átlagok között csak két pont volt Smith javára egyébként. A vége 7-4 BullyBoy javára.

Döntő:
Egy Michael Smith - James Wade meccstől sokat lehetett várni. Ám kicsit csalódás lett. Smith 85,5-ös átlagot dobott, míg Wade épp csak 90 fölé került. Pedig jól indult a meccs, Wade öt körösére válaszul Smith 13-15 körökkel felelt, majd jött egy tizenöt nyilas Wadetől. Ezután jött egy nyolc és egy hét körös amiket Smith húzott be. Wade erre dobott egy szép tizenegy nyilast, amit követett két hat körös. 5-4-es Smith előny után Wade két ör körössel átvette a vezetést. Ezt még egalizálta Smith, de az utolsó két leg Wade birtokába jutott miután dobott egy hat és hét köröst. Smith 32%-os kiszállózása nem veri az egeket, ahogy Wade 38%-os mutatója sem. Ám a győzelmet nem kell magyarázni. James Wade immár a második tornáját nyerte meg idén.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1614762532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása