9 Nyíl

Húsváti darts őrület Münchenben

2019. április 21. 18:57 - Dart Major

European Tour 3 - German Darts Grand Prix 2019 - második nap, összefoglaló

Húsvét vasárnap, tehát German Darts Grand Prix. Annak is a jó része, vagyis érkeznek a kiemeltek. Ahogy azt már a "főtáblán" megszokhattuk. A szervezők jól elosztották a napot, hiszen délután lépett színpadra Adrian Lewis, Ian White, Stephen Bunting és Daryl Gurney is. Este pedig érkezett Rob Cross, MvG, Peter Wright és Simon Whitlock. Szóval a mezőny parádés volt, lássuk mire mentek egymással.
german-darts-grand-prix-2019.png

Délutáni program:
A délután egy egész hihetetlen mérkőzéssel kezdődött. Ian White és Karel Sedlacek meccse komoly esettanulmány. "Diamond' 11,11%-al kiszállózott, és átlaga betonkemény 81 pont lett. Cseh riválisa sem remekelt Ő harmincból hat kiszállót értékesített és 80-as átlag alatt ragadt. De a meccset Sedlacek nyerte 6-4-re.

Ted Evetts ihletett formában játszott Jonny Clayton ellen. 2-0-ra ellépett a fiatal angol, de ezt két öt körössel a walesi egalizálta. Aztán durrantott Evetts. 12-14-15 nyilasok, 124-es és 113-as kiszállók, és máris 5-2-re vezetett, hogy aztán behúzza a nyolcadik leget is. Kettőből két kiemelt tehát búcsúzott.
Darren Webster lett az első kiemelt aki tovább tudott menni. Nathan Derrynek sansza nem volt a 97-es átlag felett dobó "Demoliton Man" ellen. Webster négyszer dobott öt köröst, dobott egy 100-as kiszállót és megérdemelten nyert 6-1 arányban.

Stephen Bunting lett a következő aki kiemeltet búcsúztatott. "Peter Griffin" gyorsan 3-0-ás előnybe került Danny Noppert ellen, pedig nem is tolt extra köröket. (két hat és egy öt körös volt a mérlege). "Noppie szépített ugyan, de utána nem sok vizet zavart a meccsben. Bunting dobálta a hat körösöket és nyert 6-1-re.

Komoly rangadónak ígérkezett a Daryl Gurney–Kyle Anderson mérkőzés. Gurney már az elején elment 3-1-re pedig csupán hat körös játékokat produkált, viszont Anderson egy négy körösön kívül ekkor még semmit nem mutatott. Ezután viszont kiegyenlített az ausztrál, sőt dobott a nyolcadik legben még egy négy köröst és ekkor 4-4 volt az állást. Gurney viszont nem remegett meg, egy tizenhat nyilas után dobott egy tizenegy nyilast és megnyerte a meccset. Anderson 94,57-es átlaga 50%-os kiszállóval korrekt volt, Gurney 97 feletti mutatója 46,15%-os kiszállózással még nála is jobb volt.

Dave Chisnall és Arron Monk egy parádés meccset hozott össze. Még akkor is ha a vége sima lett. Monk kiváló 103,86-os átlagot dobott de sok öröme nem volt benne. Chizzy ugyanis két négy és két öt körössel 4-0-ra ellépett, Monk pedig ezalatt csak kétszer ért le kiszállóig. Két leget aztán elvitt Monk, de Chisnall dobott még egy négy köröst, majd egy öt köröst és 108 feletti átlaggal 6-2-re nyert. Kiváló mérkőzés volt.

Meglepetésre James Wade is kiszállt a versenyből. Pedig a mostanság gyengélkedő Kim Huybrechts ellen abszolút esélyes volt. Pedig 2-2 után Wade tudott először breakelni és ekkor 4-2-re már vezetett. Három öt köröst dobott "The Machine" szóval állt neki a meccs. Ám a belga kihasználta Wade rontott nyilait duplára és kiegyenlített. Ezután jött két öt körös első pályáról, ami azt jelentette, hogy döntő leg következett. Itt Wade meccsnyílhoz jutott, de a D18 kifogott rajta, Huybrechts pedig köszönte szépen és tizennegyedik nyíllal lezárta a leget és a meccset. Átlagban nem sok különbség volt (Wade 95,83-at, Huybrechts 96,43-at hozott össze). Sőt Wade jobban dobta a duplákat is, de ez sem volt elég.

A délután utolsó mérkőzését Adrian Lewis játszotta Richie Edhouse ellen. A meccs nyugodt iramban ment, 3-3-ig mindenki hozta a kezdését, bár Lewisnak lett volna lehetősége breakelni. Jackpot szállított két öt köröst, míg Edhouse hat és hét körösökkel operált. Ez a forgatókönyv eltartott 5-5-ig, vagyis itt is jött a döntő leg. Itt Lewis közel került a győzelemhez, de 96-ról nem bírt kiszállni, Edhouse pedig megoldotta a 160-at, így pedig újabb kiemelt köszönt el.

Esti program

Az estét a még egyetlen állva maradt német, Max Hopp nyitotta. És a végére is állva maradt Keegan Brown ellen. Egy 23 nyilas leg nyitotta a meccset és az átlagok később sem szöktek az egekbe, Hopp végül 90,43-mal abszolválta a meccset. Hopp 3-3 után húzott bele és végül a gyengén kiszállózó (18,75%) Brown ellen magabiztosan nyert, aki nagyon idegesen hagyta el a színpadot. Valamin nagyon bepöccent.

A tegnapi program összefoglalójában azt írtuk, hogy Krzysztof Ratajski élete meccse lehet az, amit Michael van Gerwen fog játszani, és nem is csalódtunk. Két száz feletti átlag (Gerwené 102,2, Ratajskié 101,41) és 4-5 körös legek. A holland 3-1-re, majd 4-2-re is elment, de a lengyel 13 nyilas legekkel folyamatosan zárkózott. Teljesen nyílt meccs volt, 5-4 után a Gerwen a saját kezdését azonban hihetetlen magabiztosan hozta.

Rob Cross viszont szenvedett, de önmagához képest, így aztán komolyan kellett izgulnia Michael Rasztovits ellen. Cross mostanában ritkán dob száztól távoli átlagot (93,52) és 6/21-es kiszállót, nem véletlen fogyott el két kancsó víz a meccs közben. Minden játékos életében van olyan nap, mint ez a vasárnapi volt Michael Smith-nek. Semmi, de tényleg semmi nem sikerült, vagy nem úgy jött. Emberemlékezet óta nem dobott BullyBoy 82,72-es átlagot. Ezt a napot gyorsan elfogja felejteni, az biztos. Ricky Evans pedig élt a lehetőséggel és 88,48-as átlaggal „átgázolt” Smith-en, 6-0 lett a vége.

Mensur Suljovic nagyon stabilan kezdett Josh Payne ellen. Amikor tehette, a D14-re kerekített, és meg is oldotta. 4-0-ra húzott el. Payne egy 13 nyilassal, majd kihasználva a kiszálló hibát 4-2-re zárkózott. Suljovic aztán ismét összerakta magát, egy 14, majd két 180-as után egy 12 nyilas leggel lerendezte a meccset, 100,07-en zárt. Ez szép munka volt.

Hihetetlen izgalmas volt Joe Cullen és Glen Durrant párviadala is, ami az utolsó legben dőlt el. Az elején még úgy tünt, hogy Duzza simán behúzza ezt a meccset, kiválóan kezdett, 3-0-ra vezetett. Aztán ébredezett Cullen, 146-os kiszálló, majd Durrant 13 nyilas legje után 14 nyilast dobott. Majd kihasználta, hogy a BDO háromszoros világbajnoka előbb 102-ről, majd 40-ről nem tudott kiszállni, összesen kilenc nyilat pocsékolt el rá. 5-4-re így is Duzza vezetett, de jött az egyenlítés, majd a végén egy ragyogó, 130-as kiszálló Cullentől.

Nagyon megszenvedett Simon Whitlock a spanyol Cristo Reyes ellen, de nem fázott meg a végén (bár egész meccsen lehelte a tenyerét). Reyes kiválóan kezdett, 3-1-re ment el, Whitlock egyenlített, majd 5-4-nél már ő vezetett (Reyes is megcsinálhatta volna, de nem jöttek a duplái. Ahogy aztán az utolsó legben, Whitlock pedig rutinból behúzta a meccset. Az estét Peter Wright zárta, aki Ross Smith ellen küzdött. Az harmadik legnél (2-1 volt Wrightnak), mindketten bőven száz feletti átlagon álltak. Aztán valamelyest romlottak az átlagok, főleg a kiszállók miatt, de a fej-fej melletti csatában Smith került tempóelpnybe, egy bullos kiszállóval 5-3-ra vezetett. Wright még a sírból hozta vissza a kezdését egy 115-ös kiszállóval, de aztán Smith megint 50-re maradt, ideje is volt rá, két nyílból megoldotta, 98,34-es átlaggal verte Peter Wrightot.

2019 German Darts Grand Prix, április 21., vasárnap

Délutáni program

  • Karel Sedlacek 6-4 Ian White
  • Ted Evetts 6-2 Jonny Clayton
  • Darren Webster 6-1 Nathan Derry
  • Stephen Bunting 6-1 Danny Noppert
  • Daryl Gurney 6-4 Kyle Anderson
  • Dave Chisnall 6-2 Arron Monk
  • Kim Huybrechts 6-5 James Wade
  • Ritchie Edhouse 6-5 Adrian Lewis

Esti program

  • Max Hopp 6-3 Keegan Brown
  • Michael van Gerwen 6-4 Krzysztof Ratajski
  • Rob Cross 6-3 Michael Rasztovits
  • Michael Smith 0-6 Ricky Evans
  • Mensur Suljovic 6-2 Josh Payne
  • Joe Cullen 6-5 Glen Durrant
  • Simon Whitlock 6-4 Cristo Reyes
  • Peter Wright 4-6 Ross Smith

 

Harmadik forduló, április 22., hétfő, 13:00-tól

  • Michael van Gerwen v Stephen Bunting
  • Ricky Evans v Ted Evetts
  • Rob Cross v Daryl Gurney
  • Mensur Suljovic v Dave Chisnall
  • Karel Sedlacek v Darren Webster
  • Kim Huybrechts v Max Hopp
  • Ritchie Edhouse v Joe Cullen
  • Ross Smith v Simon Whitlock

 

Esti program (19:15-től)

  • Negyeddöntő
  • Elődöntő
  • Döntő
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7314746337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása