9 Nyíl

A Bronz Adonisz nagy napja

2019. április 26. 23:28 - Dart Major

European Tour 4 - German Darts Open 2019 - első napi összefoglaló

A sűrű áprilisi időszak újabb versenyére kerül a sor a hét végén. Az idei European Tour sorozat negyedik állomása a German Darts Open, ahol már az első napon igen komoly névsor állt a táblák elé. Elég ha csak a három korábbi világbajnokot Raymond van Barneveldet, Steve Beatont és Stephen Buntingot említjük. De ott volt még Dimitri van den Bergh, John Henderson, Steve West vagy épp Chris Dobey is. Lássuk mi történt az első napon:
gdo_saarbruecken.png

Délutáni program:
Kezdésként James Richardson és Wayne Jones játszott egymással egy döntő leges meccset. A két rutinos harcos csatájában Richardson szerzett 2-0-ás előnyt, de Jones erre 12-13-14 nyilas sorozattal és egy 139-es kiszállóval válaszolt. Richardson sem adta fel, egalizált 5-5-ig, ráadásul kétszer tizenkét nyilast is dobott. A döntő legben pedig hátsó pályáról dobott egy öt köröst és 98-as átlaggal megnyerte a mérkőzést.
Mickey Mansell és Steve West mérkőzése még jó is lehetett volna ha West gyakori betegsége nem jön elő. A derék Steve ma is küszködött a duplákkal, csak 25%-ot ért el, ez pedig rémesen kevés volt egy jól játszó Mansell ellen. Az észak-ír játékos 1-1 után nagyon meglépett, öt és négy köröst is dobott és 4-1-re vezetett, majd ezt a három leges különbséget megtartotta a meccs végéig. 
Jamie Hughes és Brendan Dolan mérkőzése jónak tűnt elsőre, aztán több lett belőle mint jó. "Yozza" egy hat körössel kezdett, amire Dolan dobott egy tizenkét nyilast, hogy aztán elkönyvelje magában, hogy Hughes is megdobta ezt. Ám mielőtt az angol örülhetett volna, Dolan dobott még egyet, ráadásul 136-ról kiszállva. Négy legből három tizenkét nyílból dőlt el! Némileg esett a szint ezután (ami nem csoda) és ennek Hughes örülhetett jobban, mivel két leges előnybe került. Ki nem találna az ember mi jött ezután: megint két négy körös. 5-3-as Hughes előnynél Dolan szépített, ám Hughes megint dobott egy tizenkét nyilast, 122-es kiszállóval. 6-4 lett a vége, szegény Dolan hiába dobott 105-ös átlagot nem tudott nyerni. 'Yozza" 100-as átlaga, 50%-os kiszállózással szintén megsüvegelendő.


Vincent van der Meer és Karsten Koch mérkőzésében viszont nem sok süvegelésre okot adó dolog történt. A német játékosnak sikerült 71-es átlagot dobnia, de még ezzel is elhozott négy leget. Ez annak köszönhető, hogy riválisa is csak 81-es átlagot hozott össze. Persze ehhez kellett, hogy van der Meer huszonkét nyilat rontson kiszállóra...
Mike de Decker és David Pallett szerencsére jó meccset tolt és ez feledtette az előzőt. Két hat körös breakkel indult a parti, ami után 3-3-ig mindenki hozta a sajátját. A belga dobott négy köröst is, de Pallett is jelentkezett egy szép tizennégy nyilassal. Az angol behúzta a hetedik és a nyolcadik leget is, viszont le is adta előnyét és jöhetett a döntő leg. A belga játékosnak lett is egy meccs nyila, de elhibázta, Pallett viszont tizenötödik nyílra kiszállt és megnyerte a meccset. Mind a ketten 91-es átlag fölé mentek, Pallett 60%-os kiszállózásának köszönheti, hogy nyert.
Luke Humphries és Pavel Jirkal meccse izgalmakat nem hozott. Nem azért mert olyan gyenge lett volna Jirkal, de a fiatal angol játékos 98-as átlagot dobva, egyszerűen hengerelt, és Jirkal minden hibáját büntette. A cseh ifjonc a második és a harmadik leget is hozhatta volna, de mindent kihagyott. A vége 6-0.
Steve Beaton és Kirk Shepherd érkeztek hetedikként a színpadra. Ami ott történt az történelmi. Egy 150-as kiszállós öt körössel kezdett a "Bronz Adonisz", amit aztán egy tökéletes leggel fejelt meg. 177-180-144. Tette ezt 55 évesen, ezzel pedig a legidősebb játékos lett aki tökéletes leget dobott a PDC-ben egy közvetített meccsen. Az előnyt aztán szépen őrizte a meccs végéig, Shepherd két legnél közelebb sosem jutott hozzá. A vége 6-3 lett, Beaton átlaga pedig 102,78 pont lett, ami még magasabb is lehetett volna ha nem ront el tizenegy duplát.



A délután utolsó meccsét Jerry Hendriks és James Wilson játszották. Az első két legben nem pörögtek csúcson a felek, a holland egy hat és egy hét körössel 2-0-ás előnyt szerzett, erre dobott Wilson egy tizenkét nyilast. Ha már dobott az angol dobott egyet a holland is, hogy aztán szépen visszaüljön a meccs a fenekére, lévén újabb hét körös született. 4-2-re feljött Wilson, de aztán a szépítés elmaradt egy maratoni kiszálló csatának köszönhetően. A holland jól őrizte előnyét és a végén 6-3-ra győzni tudott. Egyikük átlaga sem érte el a 85 pontot, szóval nem volt valami nagy cucc ez a meccs. Főleg nem a Hughes - Dolan meccshez képest.

Esti program:
Kezdésként Ted Evetts gázolt át Vincent Kamphuis testén. Ebben semmi túlzás nincs, Evetts 99,58-as átlagot dobott, szemben a holland 79-es teljesítményével. A fiatal angol négy öt köröst is dobott, és 46% felett dobta a kiszállókat. A vége 6-1.
Nathan Aspinall sem sokat vacakolt és gyorsan lerendezte a Dennis Nilsson elleni mérkőzést. Már 3-0-ra is ment az angol, amikor a svéd szépített, de közelebb nem tudott jutni. Aspinall kiszállt 140-ről, dobott egy tizenegy nyilast is, átlaga pedig 96 felett volt, ami tizeneggyel több mint amit ellenfele produkált.
A vártnál szorosabb lett Chris Dobey és Lukas Wenig összecsapása. Meglepetésre a német játékos 3-1-re is tudott vezetni, két hat köröst és egy öt köröst dobva. Az 5-2-höz azonban Wenig elrontotta a kiszállót ami döntőnek bizonyult. A nyolcadik legben is kihagyta a duplát, biztos a fejében maradt az előző sansz. 4-4 után megérezte a vérszagot Dobey, dobott két öt köröst és 6-4-re megnyerte a meccset.
Jeffrey de Zwaan és Kyle Anderson mérkőzése is jó kis csemegének ígérkezett. A holland játékos pedig igen rendesen belekezdett. 11-13-11 nyilasokkal sokkolta az ausztrált és vezetett 3-0-ra. Ám Anderson nem adta meg magát, és néhány de Zwaan megingást kihasználva egalizált. A vezetést is megszerezhette volna, de rontotta a kiszállót. A nyolcadik legben még egy négy köröst dobott a holland titán, hogy aztán az újabb Anderson hibák után 6-3-ra megnyerje a meccset. 100-as átlag, 50% kiszállózás de Zwaantól elég komoly kis meló volt.
Dimitri van den Bergh és Thomas Kohnlein mérkőzése sima belga győzelmet ígért. Ami meg is lett, de egy rém rossz meccsen. A német játékos tizenhat nyilat rontott el kiszállóra, a belga tizenötöt. Kohnlein átlaga 78,35, a belgáé 80,42 volt. Egy öt körös született a meccsen, amit a német dobott, de volt két nyolc körös is. Egyébként van den Bergh nyert 6-2-re.
Raymond van Barneveld és Gabriel Clemens léptek színpadra a hatodik párban.A holland elég korán dűlőre vitte a dolgot, ugyanis három leges előnyre tett szert. Méghozzá szép játékkal, két négy köröst és egy 141-es kiszállót is dobva. Clemens szépített, de mielőtt álmai lehettek volna Barneveld egy 116-os kiszállót is megdobott. A nagy verést elkerülte a német, és három leget azért behúzott. van Barneveld szép 99,47-es átlagot dobott, és kilencből hatszor eltalálta a duplát is.
Nehéz tüzérek érkeztek, ugyanis Stephen Bunting - John Henderson mérkőzést láthatott a publikum. A meccs medre nem volt túl izgalmas az elején, Henderson első pályáról dobott két hat köröst, amire Bunting felelt egy öt körössel. Big John ekkor előhúzott egy tizenkét nyilast, bullal befejezve és breakelt. Az előny növeléséhez is volt nyila de elrontotta, Bunting pedig előbb szépített, majd egyenlített egy újabb Henderson hiba után. Egy tizenöt nyilas után megint az angol vezetett, de jött a skót és egalizált. A következő két leg lement első pályáról és jött a döntő leg. Itt pedig Henderson dobott egy 142-es kiszállót, mégpedig a negyedik kör végén. 96,84-es volt a győztes átlag, ráadásul a skót 60%-al kiszállózott. Amit Bunting bánhat, hogy csak 33%-al kiszállózott, ami egy ilyen szoros meccsen rém kevés.
Zárásnak a hazai Kevin Münch és Steve Lennon érkeztek a színpadra. Vagyis csak Lennon érkezett, Münch mintha ott sem lett volna. Ő lett az újabb német aki 80%-as átlag alatt ragadt. Lennon úgy nyert 6-1-re, hogy tizenhat nyilast szórt el duplára, de még így is 91-es átlagot hozott össze.

d5g_esexsaivdry.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6014787832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása