9 Nyíl

Dave Chisnall és Ian White nagy menetelése - Michael van Gerwen újabb tornagyőzelme

2019. április 28. 23:33 - matyi96

European Tour 4 - German Darts Open, Saarbrücken - harmadik nap, összefoglaló

A mai napon elérkezett a German Darts Open finálé napja, azaz a harmadik egyben utolsó nap. A délutáni mérkőzések egészen jól sikerültek, aztán természetesen az esti parádézás sem maradhatott el. Meglepetésre azonban nem a megszokott nevek parádéztak, hanem Dave Chisnall és Ian White (na meg Michael van Gerwen, de az már nem meglepő). Ők ketten mindenképp a torna nagy nyertesei, azonban a holland zsenivel egyikük sem bírt el. Lássuk, mi történt meccsről, meccsre. gdo_saarbruecken.png

DÉLUTÁN

Gerwyn Price Jamie Hughes-zal találkozott a tizenhat között, ahol Hughes nem tudta hozni az elvárt szintet, Price pedig egy közepes teljesítménnyel lesimázta őt 6-2-re. 

Őket követte Rob Cross és Joe Cullen összecsapása, ami már egész jó mérkőzés volt. Cross száz felett átlagolt, míg Cullen épphogy elmaradt a 95-től. Nem csak átlagban, de végeredményben is Cross bizonyult jobbnak, 6-3 arányban győzött.

Adrian Lewis és John Henderson meccse már nem hozott ekkora izgalmakat. Mindketten bőven 90-es átlag alatt teljesítettek, azonban Lewis három leggel jobbnak bizonyult.

Ian White és Darren Webster sem a megszokott átlagokat hozták. Webster éppenhogy 80 feletti átlagot dobált össze, ami közel sem PDC színvonal. White 89-es átlaga sem eget rengető, azonban bőven elég volt a 6-2-es sikerhez. 

Peter Wright és Dave Chisnall meccs színvonalban az egyik legjobb volt. Wright közel százas átlagot dobott, azonban ez mindössze egy legre volt elegendő, ugyanis Chizzy parádés formában 106 feletti átlagot ért el. 

Mensur Suljovic magabiztos játékkal verte meg Daryl Gurney-t. Suljovic csípte a százas átlagot, Gurney ettől azért jelentősen távolabb volt. A végeredmény nem volt kérdéses, végül három lett közte.

James Wade és Nathan Aspinall meccse vitte a prímet délután. Wade mostanában amúgy is remek formában van, így nem volt meglepő a közel százas átlag tőle. A feltörekvő Aspinall-tól is láthattunk már parádés játékot, és a mai is ilyen volt. 108-as átlaggal verte meg a balkezesek királyát, lenyűgöző teljesítmény volt.

Biztos sokan várták a délután zárómeccsét a Barneveld - van Gerwen összecsapást, hiszen Barney új erőre kapott a napokban. Mára a remek teljesítmény visszább esett, azonban jól kihasznált szituációkkal Barney végül döntő legig ment Gerwen ellen. A döntő legben a világelső volt precízebb, ami győzelmet hozott neki. 

ESTE

NEGYEDDÖNTŐK

Az est nyitómeccse rögtön egy pikáns Price - Cross meccset hozott a darts szerelmeseinek. Meg is adta az alaphangot az estére nézve. Döntő legig játszottak a srácok, mindketten 100 körüli átlagon zártak. A döntő legben végülis Cross egy breakkel tudta hozni a mérkőzést. Price hátrányból állt fel, remek játékot bemutatva, azonban a végén a kezdését nem sikerült hoznia, ami a meccsébe került.

Ian White sokkal jobban dobott Adrian Lewis ellen, mint délután Webster ellen. Lewis sem dobott rosszul, sőt egy remek meccset láthattunk. Itt is a tizenegyedik leg döntött a továbbjutás sorsáról. White kezdett és valami elképesztő időzítéssel helyezte el azt a tizenkét nyilast! A végén 121-ről szállt ki, pedig Lewis már egy száznyolcvanassal 96-ra tette le magát.

Chisnall az elmúlt években nem igazán találta a helyét, azonban a German Darts Openen remek teljesítményt nyújtott ezidáig. A mostani áldozat Mensur Suljovic volt, és bár most nem dobott Chizzy 106-os átlagot, mint délután, de egy stabil 96-os átlaggal magá alá gyűrte az osztrák ellenfelét. Suljovic sem játszott rosszul, azonban a duplákra eldobott 20 nyilából csak 5 talált célt. Ezzel ellentétben Chizzy 12-ből 6-ot bedobott. 

Nathan Aspinall és Michael van Gerwen összecsapása már-már European Tour klasszikusok közé sorolható. Természetesen ez a meccs is 6-5-tel zárult, mint ahogy eddig minden esti mérkőzés. Szögezzük le: mindketten pazar teljesítményt nyújtottak, öröm volt nézni ezt a meccset. A döntő leg sem maradhatott el izgalmak nélkül. Először a holland dobott rá a 127-es kiszállóra, a Bullt hibázta el, majd jött Aspinall 106-ra, ő pedig a dupla 16-ot. Gerwen nem kegyelmezett, végül ő jutott az elődöntőbe.

ELŐDÖNTŐK

White délutáni meccse után talán senki sem számított rá, mint a torna egyik elődöntőse, azonban estére szépen összekapta magát. Rob Cross inkább számított esélyesnek ezen a meccsen is. Az este első olyan meccs volt, amit nem maxoltak ki legek tekintetében. Igaz, itt sem sok kellett ahhoz, hogy döntő legben dőljön el. Cross kezdett a tizenkettedik legben, azonban több nyilat is elhibázott a leg megnyeréséért, White pedig végül elsőre bedobta a meccsnyilát. 

White mellett Dave Chisnall nagy tornája ez. Az elődöntőben Michael van Gerwen várt rá. Chisnall folytatta remek játékát, amit ma már megszokhattunk tőle. Sőt, azt is lehet mondani, hogy valamilyen szinten irányítani tudta a mérkőzést. Ám, amikor a legjobban kellett volna, akkor megremegett a keze. 5-5 után ő zsebelte be a tizenegyedik leget, amivel óriási lehetőség nyílt a számára: ha hozza a kezdését döntőbe jut és összejött volt egy senki által nem várt White - Chisnall döntő. Meccsnyilakat rontott el Chizzy, Gerwen pedig (szintén nagy hibák után) egyenlített. A döntő leget a holland tőle megszokott módon egy tizenkét nyilas brutális leggel nyerte meg.

DÖNTŐ

A döntőben tehát Michael van Gerwen és Ian White csatája következett. White esti formája most elmaradt, Gerwen viszont tartotta a megszokott (és e versenyen is megszokott) 100 feletti átlagát. Igazság szerint végig a kezében volt a meccs, döntetlen kétszer volt, 0-0-nál és 1-1-nél, White egyszer sem vezetett. Teljes holland dominancia jellemezte a mérkőzést. White hiába küzdött, hiába próbált kapaszkodni, nem talált ellenszert ellenfele ellen. Ettől függetlenül Ian White remek hétvégét hagyott maga mögött, Michael van Gerwen pedig egy újabb tornagyőzelemmel gazdagodott. White a végén még nyert két leget, ezzel szépítve az eredményen, azonban a tényen, hogy Michael van Gerwen nyerte a German Darts Open-t, nem változtatott. 

Szép kis hétvégét hagyott ezzel maga mögött Saarbrücken. Holland siker született, azonban ne feledkezzünk meg Steve Beaton kilencnyilasáról sem. Panaszra újfent nincs okunk, jöhet a következő!

 

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9514792616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása