9 Nyíl

Két kiemelt élte csak túl a grazi délutánt.

2019. május 04. 18:12 - Dart Major

European Tour 5 - Austrian Darts Open 2019 -második nap, délutáni összefoglaló

Mint azt mindenki tudja, ma folytatódott az Austrian Open, mégpedig a legjobb tizenhatba kerülés volt a tét. Ez ugye azt jelenti, hogy ekkor a kiemelt versenyzők is bekapcsolódnak a programba. A mai délutánon azonban nem volt jó ómen kiemeltnek lenni. Lássuk miért:
911a51be-3d36-4df9-9669-050f354dcdd7_2019-austrian-darts-open-logo_full.jpg

Az első mérkőzésen Ricky Evans csapott össze Darius Labanauskassal. Jól indult a meccs, mind a két játékos egy öt körössel köszönt be. Aztán megint hozták a kezdésüket, de jött egy tizenkét nyilas break a litvántól és már ő vezetett. Majd ezt az előnyt megfejelte mivel Evans elrontotta a duplát. 4-3-as Labanauskas előnynél jött egy újabb öt körös és ezzel egy legre került a győzelemtől a litvánok első számú játékosa. Stílusosan egy tizenhárom nyilast dobott Darius és 102-es átlaggal 6-3-ra megnyerte a mérkőzést. Evansnek a tíz rontott dupla nagyon sokba került.
Ha előbb a rontott duplákról írtam akkor Joe Cullen esetében hatványozottan igaz a történet. Mark Webster mostanság inkább kiváló szakértő vénájával tűnik fel, de a mai meccset egy fénykorát idéző tizenöt nyilassal kezdte. A következő két leget elvitte Cullen, de a két leges előnyhöz szükséges duplát nem találta el, Webster egy hét körössel egyenlített. Cullen a duplákkal továbbra is hadilábon állt és elbukott újabb három leget, pedig mindet nyerhette volna. Ekkor Cullen megrázta magát és két öt körösnek is hála kiegyenlített. A döntő legben a walesi megvillant és dobott egy tizenegy nyilast, és ezzel Cullen bukta a meccset. Joe Cullen tizenkilenc nyilat dobott el rosszul duplára, Websternek így 85-ös átlag is elég volt, igaz Ő 45% felett dobta a kiszállót.
Michael Smith és Steve Beaton vívták a harmadik meccset a délutáni programban. Két tizenhat nyilassal indult a meccs, eztán a Bronz Adonisz dobott egy négy köröst hátsó pályáról, majd a sajátját is megoldotta tizennégyből. Smith is dobott egy négy köröst, de Beaton válaszul dobott rá még egy tizennégy nyilast így maradt a két leges különbség. Beatonnak volt nyila a különbség növeléséhez de elhibázta így Smith megint feljött. 5-3-as Beaton előnynél jött az első meccsnyíl, de Smith túlélte ezt és megint feljött egy legre. Ám Beaton nem dőlt össze és egy tizenöt nyilassal lezárta a meccset. Imponáló 102-es átlagot dobott a derék Steve, Smith 96-os mutatója sem rossz, de ma ez kevés volt.

Daryl Gurney és Boris Kolcov következtek, és Gurney gyorsan két leges előnybe is került. Az orosz játékos erre fogta magát és dobott két öt köröst amikkel egalizált.  Majd ismét Gurney pillanatai jöttek, most ő dobott két öt köröst, miközben Kolcov épp csak leért kiszállóra. A hetedik legben volt sansz az orosz előtt szépíteni de ezeket kihagyta, Gurney pedig büntetett. A vége 6-2 lett és így Gurney volt az első kiemelt akinek sikerült továbbmenni. Nem volt rossz meccs, Kolcov 93,51-es átlaga némileg jobb volt mint ellenfele teljesítménye, de az orosz csak 20%-al dobta a duplát, míg Gurney kétszer ilyen jól teljesített.
Dave Chisnall és Nathan Aspinall meccse jónak tűnt a sorsoláskor és szerencsére ez a várakozás be is jött. Aspinall jól kezdett, vagyis kegyetlenül megbüntette Chisnall rontott kiszállóit. 4-0-ás előny is állt már Aspinall neve mellett, amikor "Chizzy" magához tért. 10-14-11 nyilas sorozattal egy legnyire fel tudott zárkózni. De a felzárkózásnál több nem sikerült, a tizedik leget "The Asp" egy 143-as kiszállóval zárta le és nyert 6-4-re. Mind a ketten 100 feletti átlagot dobtak, Chisnall ráadásul 50%-al kiszállózott. Bánhatja, hogy az elején két leget is elszórakozott.
Jonny Clayton és Tytus Kanyik meccse legalább akkora országos egyes volt mint Gurney meccse. 2-1-ig még a walesinek állt a zászló, de aztán valami történt. Egyrészt jól kezdett játszani a lengyel. Például Kanyik tizenöt nyilast dobott, de talán ez nem zavarta volna Claytont, de aztán nem tudta hozni a saját játékát, és ez főleg akkor került sokba amikor Kanyik megint öt köröst dobott. Clayton 4-2-es hátrányban két kört is tripla nélkül kezdett és ez három leges hátrány okozott. A nyolcadik leget végül huszonegy nyílból dobta meg Kanyik és ezzel 6-2-re győzni tudott. Clayton nem találta önmagát, 83-as átlag, 33%-os kiszállózás nem a megszokott teljesítmény. Kanyik pedig  ugyanezt a kiszállózást hozta, de ő öt ponttal jobb átlaggal.
Adrian Lewis - Ryan Searle meccs volt a hetedik a sorban. Kiválóan indult a találkozó, három öt körös született első pályáról, míg az első breaket Searle tudta elkövetni és 3-1-re vezetni tudott. "Jackpot" ekkor nagyon megrázta magát: két tizenkét nyilast dobott, előbb 109-es, utóbb 130-as kiszállóval. A következő két leg viszont nem sikerült Lewisnak, Searle két hat körössel 5-3-as előnyt hozott össze. A tizedik legben meccsnyílhoz jutott Searle, de elhibázta Lewis pedig előbb szépített majd egyenlített. A döntő legben jött egy tizennégy nyilas Lewistól, aki nagyot küzdve tudott továbbmenni.
Stephen Bunting és Darren Webster zárta a sort. Vagyis inkább csak Bunting. Webster nem fut jó formát mostanság, ma is csak 82-es átlagra és 0/8 kiszállózásra volt képes. Bunting úgy tudott 6-0-ra nyerni, hogy elég volt négyszer is hat köröst dobjon. Igaz volt egy szép tizenöt nyilasa 121-es kiszállóval.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2514804884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása