9 Nyíl

Gerwyn Price meccsén megint megvolt a balhé

2019. május 10. 10:14 - Denis Potvin

2019 Unibet Premier League Darts, Sheffield, The FlyDSA Arena, 15. forduló – összefoglaló.

Valami baj lehet a toronyban. Gerwyn Price és Daryl Gurney meccsént megint nem bírtak magukkal, Price múlt héten James Wade-del, most pedig Daryl Gurney-val balhézott össze. Nem jó látni biztonsági embereket a színpadon. Rob Cross megőrizte vezető helyét, de Michael van Gerwen egy 8-1-es kiütéssel üldözi az angolt. Szegény Peter Wright, úgy szenvedett ilyen nagy arányú vereséget, hogy közben 102-es átlagot vágott oda. Nagy csata lesz még a továbbjutó másik két helyért.

d6jrgbdxsaq6les.jpg

Sokan gondolhatták azt, hogy a már kiesett Michael Smith helyett inkább James Wade teszi magát jobban oda, hiszen neki szükség volt még pontokra a továbbjutáshoz. Ehhez képest Smith ment el 4-2-re úgy, hogy volt benne 11 nyilas kör is, a másik oldalon pedig egy 144-es kiszálló. Aztán éledezett Wade, Smith kiszállóhibáit kihasználva egyenlített. Majd 7-5-re ment el egy csodás, 161-es kiszállóval. Mégsem tudta behúzni a meccset, Smith 13 nyilassal szépített, majd Wade-nek egy 122-es kiszállót kellett volna megoldania, de nem jöttek a triplák.

smith_2.png

Mensur Suljovicnak is az életben maradáshoz kellettek volna a pontok, de Rob Cross meg az élen akart maradni. A csatából végül utóbbi jött ki győztesen, ráadásul egy 102,66-os átlaggal. Cross végig dominált, 11 és 13 nyilas legekkel 3-0-ra ment el. Dobott egy 126-os, bullos kiszállót is, már 6-3-re vezetett, és ezt az előnyt a végéig őrizni tudta. Suljovicnak volt még egy szép, 124-es kiszállója, hasonlóan, bullal a végén.

cross_4.png

Aztán jött az a meccs, amely borzolta a kedélyeket. Azt szögezzük le, Gerwyn Price szabályos volt, hiszen a zónába nem lépett be, de talán sportszerű nem, hiszen miden egyes Daryl Gurney dobásnál ott állt közvetlen a játékos mögött (mondom, megteheti). Superchin szerint mormolt mindig valamit az orra alá, ami roppantul zavarta az északírt. Mind a kettőjüknek kellett volna a győzelem a legjobb négybe jutáshoz, és Price szinte végig vezetett, Gurney 6-6-nál érte utol. Gurney kezdett, de Price egy 96-os kiszállóval már az egy pontot zsebben tudta. Aztán a 14. legben is nyerhetett volna Price, hiszen rádobott a 146-os kiszállóra, csak D13 nem sikerült. Gurney pedig befejezte 64-ről.

gurney_3.png

Aztán elszabadultak az indulatok. Gurney idegesen mutogatott és szólt Price-hoz, aki viszont úgy kapta el a gratuláló kezet, ahogy nem szokás. Következett a lökdösődés, a bíró, majd a biztonságiak választották szét a két játékost. Nem dartspódiumra való jelentek voltak, és hogy ki volt a hibás, nem lehet tudni, kár ezért, mert mind a ketten kiváló játékosok.

A végére maradt egy mészárlás és két elképesztő átlag. Michael van Gerwen úgy győzte Peter Wrightot, hogy 110,85-ös átlagot dobott, míg Wright 102,29-ig jutott. Nem is nagyon voltak kiszálló lehetőségei Snakebite-nak, az egész meccsen csak három, van Gerwen pedig nagyon koncentrált volt, 11-ből nyolcszor dobta meg a duplát. Ami még döbbenetes adat, úgy produkált ilyen átlagot, hogy a meccsen egyetlen 180-ast sem dobott! Kétszer 11, kétszer 13, egyszer 12 körös legjei voltak.

gerwen_3.png

A tabellára tekintve jól látható, hogy sok minden még nem dőlt elt. Smith és Wright már korábban kiszállt, Cross és van Gerwen már biztosan elődöntős, és az is biztos, hogy egymással már csak a döntőben találkozhatnak. A maradék négy játékos pályázik a két szabad helyre. Az utolsó forduló jövő héten Leedsben rendezik. Price kezd majd Wright-tal és muszáj nyerni, de még akkor is számolgatnia kell. Wade-nek meg kell vernie Crosst, de minimum egy pontot szerezni és akkor továbbjut. Van Gerwen Suljoviccal játszik, a végén pedig Gurney Smith-szel. A papírofrmát elnézve Wade, Gurney továbbjutás jósolható, de egy hét múlva minden eldől.

57444623_2213395172041211_7791466610799149056_n.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1914818362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása