9 Nyíl

Cross-Wade, van Gerwen-Gurney elődöntők lesznek

2019. május 17. 09:24 - Denis Potvin

PDC Premier League, 16. forduló, Leeds, First Direct Arena

Befejeződött a Premier League alapszakasza, és csak három meccs maradt hátra. Az uoltós fordulóban Daryl Gurney élt az esélyével és legyőzte a már kiesett Michael Smith-t, így aztán Gerwyn Price hiába nyert Peter Wright ellen, SuperChin ment tovább. Rob Cross pedig az utolsó fordulóban bukta el az első helyét, így Michael van Gerwen lett az alapszakasz nyertese, de a lényegen ez semmit sem változtatott.

d6thzayxsaardkl.jpg

Gerwyn Price-Peter Wright 8-3

Price kezdte az estét, muszáj volt nyerni, hogy maradjon még esélye, és ennek megfelelően is kezdett. Rögtön egy 106-os kiszállóval nyitott. Wright i megmutatta, nem véletlen van ott, 2-2-re egy 136-os kiszállóval érkezett meg. Onnantól viszont tartolt Price, egy 12 nyilas, 142-es kiszállós leget is produkálva 6-2-re ment el. Wright még egy százas kiszállóval szépített, de a walesi behúzta a meccset és reménykedhetett.

price.png

Daryl Gurney-Michael Smith 8-3

De nem sokáig, mivel Gurney hasonlóan simán nyert, ezzel minden esélye elszállt. Kiváló meccs volt, hiszen győztes és vesztes is százas átlag fölé jutott. Gurney egyből egy százas kiszállóval kezdett, amire egy 101-es volt a válasz a másik oldalon. 12-13 nyilas legeket dobáltak aztán, az elején Smith még tartani tudta a lépést. De aztán Gurney 5-2-re lépett el. Smith megint kiszállt százról, ezzel az utolsó legjét nyerte az idei Premier League sorozatban. Gurney pedig a végén nagy fölénnyel nyerte meg az utolsó leget, és neki már csak annyi volt hátra, hogy Suljovic három legnél kisebb arányban nyerjen Michael van Gerwen ellen.

gurney_4.png

Michael van Gerwen-Mensur Suljovic 8-5

De Suljovic nem nyert egyáltalán, így aztán eldőlt minden. A holland őrült móra bekezdett, kétségeket sem hagyva. Egészen 5-0-ig ment el, 11 nyilas leggel, bullos és 126-os kiszállókkal tarkítva. Aztán ébredezett az osztrák és három leget fogott egymás után. 6-4 után akár még szoros is lehetett volna, de van Gerwen megint összekapta magát, és végül a saját kezdését magabiztosan hozva megnyerte a meccset, így nagy lépést tett az első hely felé.

gerwen_4.png

James Wade-Rob Cross 8-6

Meg is lett van Gerwennek, hiszen Rob Crossnak csak annyi kellett volna, hogy nyerjen, de nem tudta legyőzni Wade-et. Szoros meccs volt, hiszen 5-4-es Wade vezetésig mindenki hozta a saját kezdését. Wade akkor brékelt, amikor talán a legfontosabb volt, hiszen onnantól kezdve senki sem nyerte meg a saját kezdését, de éppen elég volt a 8-6-hoz. Wade egy 120-as, Cross pedig egy 126-os kiszállót dobott a meccsen. Vereségével Cross a második helyre csúszott vissza, de így aztán Wade ellen játszhat visszavágót egy hét múlva az elődöntőben.

wade_2.png

tabla_2.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6014831744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása