9 Nyíl

Ian White lett a holland mester

2019. május 27. 11:23 - Denis Potvin

Dutch Darts Masters, Zwolle - 3. nap, összefoglaló

Egészen parádés, amit Ian White mutat idén a European Touron. Az elmúlt négy tornán mindig döntőbe jutott, egymás után másodszor nyert. Két hete Peter Wright-ot, most pedig a Michael van Gerwent győzte le, megint iszonyatosan nagy csatában, a döntő legben.

d7hgycqxoae6jqt.jpg

Nyolcaddöntők

A vasárnap délutánt rögtön egy klasszikus meccs nyitott. Michael van Gerwen csak a döntő, 11. legben tudta legyűrni honfitársát, Raymond van Barneveldet. Az elején van Gerwen vezetett, aztán 3-3 után Barney kezében volt a meccs, dobott egy 105-ös kiszállót is, de aztán nagyon fennmaradt, így 5-5 lett. Hiába kezdett Barney, van Gerwennek nagyobb tömegek jöttek, végül 80-ról két nyíllal megoldotta. Ricky Evans nagyot játszott, de Dave Chisnall még nagyobbat, 102,31-ig jutott. Chizzy az utolsó legben jól használta ki a kezdését, és továbbjutott.

Glen Durrant lemosta Dennis Nilssont, a 6-0 mellett 103,66-os átlagig, egy 121-es kiszállóig jutott. Majdnem 6-0 lett Gerwyn Price meccse is, aki 5-0-ra ment el Brendan Dolan ellen. Az északír játékos visszakapaszkodott, de három megnyert leg után elfogyott az ereje, főleg úgy, hogy Price egy 14 nyilassal zárta le a meccset.

Ian White nem sok esélyt adott Jermaine Wattimenának. White három is százas (100, 100, 116) kiszállóval döntött. Vincent van der Voort is megcsinálta a száz feletti átlagot Max Hopp ellen. A hollandnak volt egy kiváló, 11 nyilas köre is. Nem a kiszállózás miatt marad emlékezetes Peter Wright és Simon Whitlock meccse. Így aztán az átlagok is gyatrák lettek (85,34 és 84,52). A délután egy újabb 11 leges csata zárta le, amelyből Mervyn King jött ki jobban, megállította a menetelő, fiatal osztrákot, Rowby-John Rodriguezt. King már 3-0-re, sőt 4-1-re is vezetett.

Negyeddöntők

Michael van Gerwen volt az összeszedettebb, így nyerhetett Dave Chisnall ellen. A holland egy 164-es kiszállót is bemutatott, majdnem elérte a százas átlagot. Kíváncsian vártuk Glen Durrant meccsét Gerwyn Price ellen, de a walesit nem sikerült megállítania a volt BDO-világbajnoknak. 104,55-ös átlag állt Price neve mellett, aki még egy 128-as kiszállót is dobott. Ian White kezdett belemelegedni, 106-os kiszállóval nyitott Vincent van der Voort ellen, majd 1-1 után egy 102-essel folytatta. 12, 13, 14 nyilas legekkel sokkolta ellenfelét, aki már 5-2 után nem tudott visszajönni. A végére pedig Peter Wright szép csendben behúzta a meccset a délutánra már elfáradó, 90-es átlagot el sem érő Mervyn King ellen.

Elődöntő

Ahogy Gerwyn Price formáját elnéztük nagy meccsre, akár meglepetésre is számítottunk Michael van Gerwen ellen. Nem is csalódtunk. Végsőkig kiélezett csata volt, a holland 104,23-as győztes átlagával. Néhány hosszúra nyúlt kiszálló miatt lehetett volna jobb is, de a 143 as kiszálló a hollandtól, a 144-es Price-tól nagyon szép volt. Csak úgy röpködtek a négykörös legek, és fej-fej mellett jutottunk el a végső szakaszába a meccsnek. Két duplatriplás körök után Price elrontott egy kört, a T20 után 1, majd T1 jött, ezzel végül lemaradt nagyon, és száz felett volt, amikor van Gerwen eldöntötte a meccset.

A másik ágon Ian White ennél lényegesen könnyebben intézte el Peter Wrightot. Maga a meccs nem hozott káprázatos átlagokat, a 87-et egyikük sem érte el. Wrightnak megint gondjai voltak a duplákkal, csak 15 százalékos eredményen zárt.

Döntő

Következett a finálé és Ian White nagy meccsen győzte le a világelső Michael van Gerwent. Remekül kezdett White, de a 2-0-hoz az is kellett, hogy Gerwen elbénázzon egy kiszállót, ráadásul a D20-at. Aztán 3-0-ra, majd 4-1-re is vezetett White. Aztán van Gerwen megrázta magát, 170-es kiszálló, majd egy 13 nyilas leg és máris 4-4 volt. Megint White pillanatai jöttek, két leget hozott egymás után, de a holland innen is egyenlíteni tudott. 7-6-ra vezetett White, amikor Gerwen 68-ra tette le magát, White peid 301-en állt, így is elment 7 nyila a hollandnak mire egyenlíteni tudott. A dráma kicsúcsosodása volt, jött a mindent eldöntő leg. White kezdett és öt kör kellett mire száz alá értek. A kezében volt a döntés 56-ról, csak kicsit inogott meg, harmadikra kidobta, és ezzel megint tornagyőztes lett.

gerwen-white.png

2019 Dutch Darts Masters

Május 26., délutáni szakasz

Nyolcaddöntő

  • Michael van Gerwen 6-5 Raymond van Barneveld
  • Dave Chisnall 6-5 Ricky Evans
  • Glen Durrant 6-0 Dennis Nilsson
  • Gerwyn Price 6-3 Brendan Dolan
  • Ian White 6-2 Jermaine Wattimena
  • Vincent van der Voort 6-4 Max Hopp
  • Peter Wright 6-3 Simon Whitlock
  • Mervyn King 6-5 Rowby-John Rodriguez

Esti szakasz, negyeddöntők

  • Michael van Gerwen 6-4 Dave Chisnall
  • Gerwyn Price 6-3 Glen Durrant
  • Ian White 6-3 Vincent van der Voort
  • Peter Wright 6-4 Mervyn King

Elődöntő

  • Michael van Gerwen 7-6 Gerwyn Price
  • Ian White 7-3 Peter Wright

Döntő

  • Ian White 8-7 Michael van Gerwen
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2514864016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása