9 Nyíl

Rob Cross búcsúzott a koppenhágai fordulótól

2019. június 15. 23:44 - matyi96

European Tour 8 - Danish Darts Open, Koppenhága - második nap, összefoglaló

A mai napon folytatódótt a European Tour nyolcadik állomása, azaz a Danish Darts Open. Délután kezdődtek a mérkőzések, már a tizenhat kiemelt is csatlakozott a küzdelmekhez. A délután folyamán nagy meglepetés nem született, két meccs kivételével a kiemeltek jutottak tovább. Este azonban már született egy nagyobb meglepetés. Rob Cross kikapott Kirk Shepherdtől, ezt kivéve a kiemeltek hozták a kötelezőt. 

2019danishopen_stage_big.jpg

DÉLUTÁN

Stephen Bunting - Cody Harris 6-4

Cody Harris a csapat-világbajnokságról megérkezve pénteki napot sikeresen abszolválta, mai ellenfele pedig Stephen Bunting volt. Kiegyenlített mérkőzést hozott kettejük összecsapása. Bunting alulról súrolta a 90-es átlagot, míg Harris át is lépte azt, tehát jobban átlagolva tudott kikapni Buntingtól. Mondjuk úgy, hogy a rutin győzedelmeskedett, de ennél sokkal több kellene Buntingtól.

Darren Webster - Jose De Sousa 5-6

Jose De Sousa nevével is találkozhattunk már (persze nem a tegnapi napra gondolok), szóval láthattuk tőle, hogy képes azért jó játékot nyújtani. Ő Darren Webstert kapta a kiemeltek közül. Webster bőven esélyesebbnek bizonyult papíron, mint Sousa, de ezen a meccsen borult a papírforma! Szoros mérkőzésen, döntő legben dőlt el a továbbjutás sorsa. Webster kezdte a döntő leget, azonban pocsékul. Sousa pedig a lehető legjobbkor breakelt egy tizennégy nyilassal, amivel övé lett a meccs.

Jonny Clayton - Per Laursen 6-5

Jonny Clayton és Per Laursen mérkőzése is tizenegy legben dőlt el. Hiába átlagolt majdnem tíz ponttal jobban Clayton, Laursen sem dobott rosszul és tette a dolgát, amit tennie kellett: kihasználta a lehetőségeket. Nem is állt rosszul a szénája, hiszen 5-4-es vezetésnél ő kezdett a győzelemért, azonban Clayton egy parádés tizenhárom nyilassal mentette a meccset, majd pedig a következő legben be is húzta azt.

Dave Chisnall - Krzysztof Ratajski 6-2

E két páros meccse igazán magas színvonalat hozott, kár, hogy csak nyolc leget láthattunk belőle. Chisnall elképesztően dobta a tömeget, talán ezzel tudta megnyerni magának a meccset. Mondom ezt azért, mert Chizzy tizenegyszer dobhatott duplára, míg Ratajski csupán háromszor. Túl izgalmas nem volt a meccs, azonban jó volt látni Chizzy remeklését. A kérdés csak az, hogy most az egész versenyhétvégére kitart a forma vagy jön a szokásos visszaesés...

Simon Whitlock - Nathan Aspinall 6-4

Whitlock és Aspinall meccse egy újabb kiegyensúlyozott párharcot hozott. Nagyjából mindenben megegyezett a két játékos statisztikája, az átlag, a kiszállók, a tömeg, minden. A mérkőzés ott dőlt el, amikor 4-4-nél Whitlock breakelni tudta Aspinallt, majd ő kezdett a győzelemért. S természetesen egy ilyen rutinos vén róka kihasználta a lehetőséget és nem adta meg az esélyt a fiatalságnak a visszakapaszkodásra.

Joe Cullen - Kevin Burness 6-1

Joe Cullen év elején még azt nyilatkozta, hogy ez az év az ő éve (is) lesz. Valójában ebből még nem sokat tapasztalhattunk meg. Cullen most sem igazán játszott jól, azonban hozzá kell tenni azt, hogy ellenfele még gyengébb volt. Burness tegnap még a Target újoncát Durrant-et búcsúztatta, ma pedig egy gyenge 74-es átlagot tudott összehozni. Ezek tudatában nem meglepő a sima Cullen győzelem.

Daryl Gurney - Ryan Joyce 6-1

A csapat-vb nem igazán hozott nagy eredményt Gurney számára, hiszen már az első fordulóban kiestek. Azonban a mai napon ő nyújtotta a legjobb teljesítményt, ő volt az egyedüli, aki száz felett átlagolt. Joyce-nak sok esélye nem volt, bár ő sem játszott rosszul, de Gurney ellen ma nem volt ellenszere. Közel tíz pontos különbség volt az átlagok között, így itt sem meglepő a sima Gurney-győzelem. 

Ricky Evans - Chris Dobey 5-6

A délután utolsó meccsét Ricky Evans és Chris Dobey játszotta. Igen gyorsan lepörgették a tizenegy leget, Evans mellett Dobey sem a lassú játékosok közé tartozik. Mint írtam, tizenegy leget játszottak, azaz döntő legben dőlt el a továbbjutás sorsa. Dobey a mérkőzés első öt legéből négyet behúzott, így azért az ő szempontjából elég izzasztó lehetett a döntő leg. Nem lett volna szép ilyen előnyről elbukni a meccset. A másik oldalról pedig azért volt izzasztó a meccs, mert ha már ilyen szépen felkapaszkodott Evans, akkor akár meg is nyerhette volna. Azonban nem így lett, a döntő leget Dobey húzta be egy tizenhat nyilassal.

ESTE

Gerwyn Price - Ryan Harrington 6-4

Price és Harrington remek meccset játszottak. Mindketten jól és magabiztosan tették a dolgukat. Price száz fölött, Harrington pedig majdnem százon átlagolt. A sors és a megfelelő időzítés most úgy hozta, hogy a walesi jutott tovább. Hozzáteszem, megérdemelten. A tizedik leget Price kezdte és valami szenzációs volt. A végén tizenkettedik nyíllal a 144-et dobta ki. Odatette magát, na. Harrington hiába dobott két száz feletti kiszállót is, köztük egy 121-et, most nem volt elég.

Rob Cross - Kirk Shepherd 4-6

A nap nagy meglepetése, hogy Rob Cross vereséget szenvedett a szebb napokat is megélt Kirk Shepherd-től. Valójában Shepherd semmi komoly dolgot nem tett, egyszerűen Cross-nak nem jöttek a kiszállók. Tizenhét kísérlete, melyből mint látjuk négyet dobott be. Ezzel szemben Shepherd 50% felett duplázott. Ez döntőnek bizonyult, hiába volt erősebb a tömeg Cross részéről. Shepherd tehát kihasználta a hibákat és köszönte szépen, készül a vasárnapra.

Peter Wright - William O'Connor 6-2

Peter Wrightra is sor került, nem is olyan későn, mint általában szokott. Ellenfele nem más volt, mint William O'Connor, akivel múlthét vasárnap csapat-vb döntőt is játszott. Ott Wright-ék nyertek és ez a tendencia itt sem változott. Wright magabiztosan, közel százas átlaggal lépte le az ír játékost, aki azért két becsületleget összehozott.

James Wade - Dennis Nilsson 6-3

James Wade most nem a csúcsformáját hozta, amit mostanában megszokhattunk tőle, azonban a mai 93-as átlaga mondhatni bőven elég volt arra, hogy továbbjusson. Svéd ellenfele, Nilsson most nem tudott egy újabb skalpot begyűjteni, azonban közel 90-es átlagára nem lehet panasz a részéről. Wade hozta a kötelezőt, továbbjutott, de holnapra ez nem biztos, hogy elég lesz.

Adrian Lewis - Kyle Anderson 6-4

Lewis és Anderson csatája pár évvel ezelőtt nagy rangadónak számított volna, és talán papíron még most is. A játékuk azonban nem ezt mutatták számunkra. Egyikük sem érte el a 90-es átlagot, ami azért tőlük elvárható lenne. Lewis dolgozik azon, hogy visszatérjen a legjobbak közé, azonban nem mindig jön még ki neki a lépés. Most szerencséje volt, hogy egy szintén rossz formában lévő Anderson volt az ellenfele, akit 85-ös átlaggal is verni lehetett.

Mensur Suljovic - Gabriel Clemens 6-5

Mensur Suljovic és Gabriel Clemens tizenegy legig tartó mérkőzésen eresztették össze tudásukat. A meccs se nem túl gyors, se nem túl magas színvonalon folyt, sok figyelemreméltó eset nem igazán történt. Minden folyt a saját medrében. Valójában az nem teljesen igaz, hogy nem volt magas színvonal a meccsen, mert láthattunk sok-sok ötkörös játékot, azonban, ezek az ötkörös játékok nagyon simák voltak, nem igazán szorongatták egymást. Így alakulhatott ki a viszonylag alacsony 90 körüli átlag mindkét oldalon. Na meg úgy, hogy azért hat-hét körös legek is születtek. Végül, az utolsó leget a sógor nyerte meg, így a holnapi nap újra láthatják őt a szimptatizánsok.

Ian White - Martin Schindler 6-5

Ian White kirabbanó formában van, ami a European Tour sorozatát illeti. Elképesztő, amit idén művel Ian. Schindler próbálkozott most megállítani őt, és nagyon sokáig úgy is állt a dolog, hogy White idei remek formáját figyelmen kívül hagyva rögtön az első meccse után elköszön. Azonban Schindler hiába vezetett 5-3-ra is...White verhetetlen az ET fordulókon. Zsinórban három leget nyert meg az angol, köztük a döntő leget is, ami újabb továbbjutást eredményezett, ezzel megadva az esélyt magának az újabb forduló megnyeréséhez.

Jermaine Wattimena - Michael Smith 6-4

Az est zárásaként jöhetett Wattimena és Smith meccse. Ezen a meccsen biztos, hogy nem unatkozott senki. Repkedtek a triplák és a duplák egyaránt. Wattimena már 4-1-re vezetett, ekkor Smith dobott egy tizenegy és egy tíz nyilas leget gyors egymásután. Ezekben a pillanatokban az ember azt hitte, hogy a hollandnak innentől nem sok esélye lesz, de Wattimena ránk cáfolt. A következő leget ő húzta be, igaz csak egy tizennyolc nyilassal. Ez nagy előnyt jelentett a számára. Smith még egy leget megnyert, és nem lett volna veszve az egyenlítés sem, de végül Wattimena hozta a kezdését és véget vetett a mai nap eseményeinek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6414895944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása