9 Nyíl

A Lengyel Sas ismét lecsapott

2019. június 22. 18:51 - Denis Potvin

Players Championship, 17. verseny, Wigan

Akadt meglepetést bőven a nap során a Players Championship 17. állomásán. A legjobbak közül Michael van Gerwen és Gary Anderson el sem indult, és ahogy haladtunk előre, sorra véreztek el a legjobbak. Így aztán a negyeddöntőbe a legjobb 20 játékos közül csak Nathan Aspinall jutott el, aki végül a lengyel Krzysztof Ratajskival döntőzött. A csatát végül a lengyel nyerte, aki a nap folyamán csak egyszer dobott százas átlag alatt, végig remekül játszott, pályafutása harmadik Players Championship versenyét nyerte meg. Volt szép pillanat is versenyen, a második körben Dimitri Van den Bergh egy kilencnyilast dobott John Henderson ellen.

ratajski_4.jpg

1. forduló, 128 között

Rögtön az elején jöttek az érdekes, és egyben nagyszerű eredmények. A legutóbb remekül teljesítő Robert Thornton egyből kiesett, de ehhez kellett Ricky Evans 103,7-es átlaga is. Még ezt is felülmúlta Joe Cullen, aki 110,7-tel zárt, 11 és két 12 nyilas legje volt. Százas átlag felett teljesített még Max Hopp (100,9), Gabriel Clemens (100,8), Dimitri Van den Bergh (104,8) és Chris Dobey (106,3) is. James Wade is egyből mehetett pihenni, Luke Humphriestől kapott ki. Egyetlen meccs jutott a European Tourok idei hősének, Ian White-nak is. De kiesett a borzasztóan kiszállózó Simon Whitlock, valamint a Huybrechts testvérek, és Benito van de Pas is.

2. forduló, 64 között

Túlélte ezt a fordulót is a finn Marko Kantele. Krzysztof Ratajsky 102,4-es átlaggal ment tovább. Az osztrák rangadót Mensur Suljovic nyerte Rowby-John Rodriguez ellen. Peter Wright és Dave Chisnall is százas átlag fölé jutott, Snakebite a kör legjobbját nyújtotta 106-tal. Devon Peterson hiába dobott 100,7-et Gerwyn Price ellen, mégis kikapott 6-4-re. Szintén száz plusszos átlaggal esett ki Ross Smith is Mervyn King ellenében. Megvolt a versenysorozat újabb kilencnyilasa, amelyet Dimitri Van den Bergh dobott. A John Henderson elleni meccse azzal alakult ki 6-3-ra.

3. forduló, 32 között

Kantele és a kelet-európai blokk ismét kiválón hozta ezt a kört. A finn Kyle Anderson ellen nyert. Ratajski ismét száz feletti átlaggal nyert a 103,5-ig jutó Glen Durrant ellen. Borisz Kolcov pedig Michael Smith-t verte ki. Ebben a körben ért véget a versenye a Premier League többi ászának is. Mensur Suljovic Danny Noppert-től kapott ki, Peter Wrightot a belga Van den Berg győzte le, Nagyon simán kapott ki a pocsékul (85,1) dobó Adrian Lewis, valamint Dave Chisnall (89,1) is.

Nyolcaddöntő

Kolcov lendülete nem lankadt, ezúttal Jelle Klaasent búcsúztatta meggyőző magabiztossággal, 6-1-re. Hatalmas meccsen nyert Ron Meulenkamp William O’Connor ellen, mind a két játékos 103-as átlag felett fejezte be, csak a 11. leg döntött a meccsen. Hasonlóan nagyot csatázott Ratajski és Kantele is, a lengyel 6-5-re nyert, ismét 100-as átlag feletti teljesítménnyel. Hasonlóan teljesített James Wilson is, aki a menetelő Jose de Sousát állította meg. Nagyszerű meccsen nyert Nathan Aspinall is a walesi Gerwyn Price ellen. Ezzel pedig eldőlt, hogy az Order of Merit legjobb 20 játékosa közül csak Aspinall lett az egyetlen, aki bejutott a legjobb nyolc közé.

Negyeddöntő

Elsőként James Wilson jutott az elődöntőbe, Luke Humphries ellen nyert. Wilsonnak volt egy 13 nyilas köre is, 2018 októbere után jutott ismét rangos torna elődöntőjébe. Ron Meulenkamp állította meg Borisz Kolcov menetelését. Ezen a meccsen az átlagok nem érték el a kilencvenet sem. Ratajski viszont átgázolt Jamie Hughes-on, 6-0-ra nyert a Lengyel Sas, parádés, 100-as átlaggal, a tornán már a negyedik száz feletti átlagát produkálta. Aspinall pedig 1-3-ról, öt leget nyerve egymás után győzte le Dimitri Van den Bergh-et.

Elődöntő

Ratajski megállíthatatlannak bizonyult, legalábbis James Wilsonnak sem sikerült. A lengyel esélyt sem hagyott ellenfelének, 101-es átlaggal, 7-3-ra győzte le. 12 és két 13 nyilas legje is volt, tavaly október után jutott ismét döntőbe. A másik meccs viszont nagyon kiélezett volt, igaz Aspinall már 6-3-ra vezetett Meulenkamp ellen, végül a 6-5 után Asp a saját kezdését egy 76-os kiszállóval zárta le és 90,3-as átlaggal, idén a második, kilenc hónap alatt a negyedik PC-döntőjébe jutott ő is.

Döntő

A finálét Ratajski kezdte jobban, bár saját kezdése lassan indult, végül hozta, és brékelni is tudott, és 2-0-ra vezetett. Magabiztos volt a lengyel, nagy tömegeket dobált, és amikor kezében volt a kiszálló, meg is dobta. Aspinall 3-0 után szépített, de jött megint a lengyel és 12 nyilas leggel, 144-es kiszállóval már 4-1-re vezetett. Majd egy újabb 12 nyilas kör, ezúttal 122-es kiszálló, 5-1 lett a javára. Ratajski egészen félelmetesen dobált, addig alig volt száz alatti dobása, és az átlaga az egekben járt. Megállíthatatlan volt, 6-1 után egy gyengébb kör sem zavarta meg. 6-2 után Aspinall nem tudott 42-ről kiszállni, Ratajski pedig 7-2-re ment el. Az utolsó legben 140-nel kezdett, 180-nal folytatta, még egy 26-os is belefért, végül 85-ről szállt ki és egészen kiváló, 98,7-es átlaggal nyerte meg pályafutása harmadik Players Championship versenyét.

Players Championship, 17. verseny

Nyolcaddöntők

  • Krzysztof Ratajski-Marko Kantele 6-5
  • Jamie Hughes-Danny Noppert 6-1
  • Luke Humphries-Stephen Bunting 6-3
  • James Wilson-Jose De Sousa 6-1
  • Nathan Aspinall-Gerwyn Price 6-3
  • Dimitri Van den Bergh-Mark McGeeney 6-5
  • Ron Meluenkam-William O’Connor 6-5
  • Borisz Kolcov-Jelle Klaasen 6-1

Negyeddöntők

  • James Wilson-Luke Humphries 6-4
  • Ron Meulenkamp-Borisz Kolcov 6-2
  • Krzysztof Ratajski-Jamie Hughes 6-0
  • Nathan Aspinall-Dimitri Van den Bergh 6-3

Elődöntő

  • Krzysztof Ratajski-James Wilson 7-3
  • Ron Meulenkamp-Nahtan Aspinall 5-7

Döntő

  • Krzysztof Ratajski-Nathan Aspinall 8-3
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3114906754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása