9 Nyíl

Egy este három világbajnokot is kivertek

2019. július 13. 09:15 - Denis Potvin

World Series of Darts, German Darts Masters 2019 – 1. nap, összefoglaló

A második állomásához érkezett a World Series of Darts, és az egyre markánsabban erősödő német dartssport újabb bizonyítékokkal szolgált, hogy valóban a világ élvonalába tartoznak. Ezt Gary Anderson, Raymond van Barneveld és a világelső, Michael van Gerwen bánta. Martin Schindler és Gabriel Clemens verte a hollandokat, míg a világbajnok Andersont Nico Kurz győzte le. Három PDC-sztár is búcsúzott az első nap.

schindlerd1.jpg

James Wade nyitotta az estét, és neki sikerült venni az akadályt Kevin Münch ellen. Ehhez különösen nagy átlagot nem is kellett dobnia, igaz 13 száz feletti dobása volt, ami a végén 90,9-hez volt elég. Nico Kurz viszont fantasztikusan nagyot játszott Gary Anderson ellen. A német már nyitásként demoralizált egy 116-os kiszállóval, Anderson viszont visszajött, 100-as kiszállóval már a skót vezetett. Jött Kurz megint, 170-es kiszállója csodálatos volt. Andersonnak és a németnek is meggyűlt a baja aztán a kiszállókkal, de Kurz magabiztos előnyre tett szert, amit végig meg tudott őrizni. Bár Andersonnak maradt egy cseppnyi esélye, de a végén nagyon lemaradt.

Daryl Gurney magabiztosan nyert az amúgy kilencvenes átlag fölé jutó Christian Bunse ellen. Robert Marjanovicnak ez nem sikerült, így aztán ki is kapott Peter Wrighttól. A nap legjobb teljesítménye kellett Gabriel Clemensnek, hogy sikerrel szerepeljen Raymond van Barneveld ellen. Clemens ezt meg is tette, 98,48-as átlaga a harmadik legmagasabb volt az első fordulóban. Ráadásul emellett nagyon magabiztosan kiszállózott is. Természetesen csak siker lehetett belőle, a hazaiak legnagyobb örömére.

Mesur Suljovic egy 100-as, majd egy 110-es átlaggal nyitott, 3-0-ra elhúzott Maik Langendorf ellen, sima siker lett a vége. Következett egy újabb Michael van Gerwen-csalódás. A holland 91,75-ig jutott Martin Schindler ellen, aki hasonló átlagig jutott. Pedig nagyon simának indult. Van Gerwen 3-0-ig menetelt, 5-1-re is vezetett, eldőlni látszott minden. Aztán jött a nem várt fordulat. Schindler elkezdett zárkózni, pedig a hollandnak rengeteg meccsnyila volt, de nem tudta megcsinálni, hiányzott a koncentráció. A végén lemaradt, Schindler pedig élt a lehetőséggel.

A végére maradt egy fantasztikus csata, Max Hopp úgy szenvedett vereséget, hogy 106.63-öt dobott, de Rob Cross 101,41-e is csodálatos volt. Amit fontos még kiemelni ezen a meccsen Cross 6/6-os kiszállózása, szemben Hopp 4/5-vel. Szinte tökéletes játék volt. Hopp egyszer 100-ról, egyszer pedig 144-ről szállt ki. Mind a ketten továbbjutást érdemeltek volna, de ez most Crossnak sikerült. A szombati program este a negyeddöntőkkel folytatódik.

gdmdayoneresults.jpg

Negyeddöntő

  • Peter Wright v Nico Kurz
  • Daryl Gurney v James Wade
  • Martin Schindler v Mensur Suljovic
  • Rob Cross v Gabriel Clemens

Elődöntő

  • Wright/Kurz v Gurney/Wade
  • Schindler/Suljovic v Cross/Clemens
Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3614942696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása