9 Nyíl

Ma nem volt ellenszer Kígyómarásra

2019. július 16. 19:15 - Dart Major

2019 PDC Players Championship 19 - Barnsley

Noha nagyrészt a rajongók és maguk a játékosok is a hétvégén rajtoló World Matchplayre fókuszálnak a PDC ezt némileg másképp gondolta. Ugyanis keddre és szerdára betettek egy dupla P.C. fordulót. Szám szerint a tizenkilencedik kört rendezték meg a mai napon, nézzünk szét mi is történt a küzdelmek során.
players-championship_7.png

Első forduló:
Az első körben Kyle Anderson nemcsak nyert Steve Lennon ellen, de dobott egy tökéletes leget is.

Más nagyágyúk nem jártak ilyen jól. Steve Beaton rengeteg duplát kihagyott így 6-4-re kikapott Matthew Edgar ellen. Simonw Whitlockot a 101-es átlagot dobó Martin Schindler győzte le 6-4 arányban. Jonny Clayton döntő legben kikapott Mickey Manselltől, pedig a walesi átlaga tíz ponttal jobb volt mint riválisáé. Ugyancsak döntő legben kapott ki Adrian Lewis is, őt Andy Boulton győzte le. Gerwyn Price meglepetésre három leges vereséget szenvedett Justin Pipe ellen, Michael Smith pedig 100-as átlaggal tudott kikapni Antonio Alcinastól. Jeffrey de Zwaan 6-5-re bukott Dave Prins ellenében, Mervyn Kinget pedig Christian Kist győzte le. Rob Cross nemhogy nem esett ki, de 106-os átlagot dobott és nyert Jamie Lewis ellen. Dimitri van den Bergh 101-es átlaggal 6-1-el kiütötte Rowby John Rodriguezt. Jelle Klaasen is elérte a 100-as átlagot ő lenullázta a még 70 pontos átlagot sem dobó Madars Razmát. Dave Chisnall 105 fölé jutott és 6-3-ra verte Ronny Huybrechtset. Borisz Kolcov azonban hiába dobott 100-as átlagot 6-5-re kikapott a mostanság csak szökővénte meccset nyerő Raymond van Barneveld ellen. Jose de Sousa lett a forduló legpechesebb embere, 103,3-as átlaggal kikapott Ross Smith ellen, igaz Smith 104,7-et dobott.

Második forduló:
Rob Cross nem tudta tartani az első meccsen mutatott formát (igaz így is 96-os átlagot dobott), kapott egy durva 6-1-es verést Ryan Joycetól. Andy Boulton újabb TOP32-es játékost búcsúztatott, nevezetesen Steve West ellen győzött 6-4-re. Nathan Aspinall 6-3-ra kapott ki Devon Petersen ellen, Daryl Gurney döntő legben vérzett el Ryan Harringtonnal szemben. Gary Anderson 99-es átlaggal verte Mark Webstert, Peter Wright 6-4-re győzött Kim Huybrechts ellen, Glen Durrant pedig lenullázta Kirk Shepherdet. Pár éve komoly rangadó lett volna egy Suljovic - Barneveld mérkőzés. Most azonban a holland csak 84-es átlagot dobott és simán kikapott 6-2-re. Schindler jó formája folytatódott, szép 105-ös átlagot hajított és verte 6-3 arányban Matt Clarkeot. Keegan Brown 6-5-re győzött Klaasen ellen, Justin Pipe pedig újra nyert most Mark Dudbridge ellen.

Harmadik forduló:

A forduló legnagyobb nevű vesztese Dave Chisnall aki döntő legben bukott el Harry Warddal szemben. Jermaine Wattimena is csak idáig jutott ő 96-os átlag mellett kapott ki simán 6-2-re Schindlertől. Peter Wright azonban nem esett ki, 113-as átlagot dobott és 6-1-el intézte el van den Berghet. Gary Anderson újra 99-es átlagot hozott össze és újra győzött most éppen Reece Robinson ellen. Suljovic 6-2-re győzött Stephen Burton ellen, Pipe 6-5-re nyert Kyle Andersonnal szemben, Joe Cullen pedig Matthew Edgart verte. Glen Durrant Barrie Batest verte meg, Gabriel Clemens pedig Benito van de Pasnál bizonyult jobbnak.


Nyolcaddöntők:
Harry Ward és Vincent van der Voort intézték el legsimábban aktuális meccsüket, mind a ketten 6-1-re győztek. Előbbi Schindlert, utóbbi Josh Paynet győzte le. Gary Anderson sem lakott jól és 97,7-es átlaggal verte meg Kistet. Gabriel Clemens is tovább lépett 6-3-ra verte Cullent. Ryan Joyce igen jó 96,3-as átlaggal nyert Mark Wilson ellen, Justin Pipe pedig 6-3-ra győzött Mensur ellen. Ron Meulenkamp jól teljesített és simán nyert Keegan Brown ellen. Peter Wright óriásit hajrázott Durrant ellen. "Duzza" már 4-0-ra is vezetett innen fordított és nyert "Snakebite" aki 103-as átlagot hozott össze.

Negyeddöntők:
Justin Pipe eddig kiválóan menetelt és sikerült folytatnia ezt, mivel 6-2-re nyert Joyce ellen. Ron Meulenkamp és Harry Ward döntő legig vitte a dolgot amit a holland nyert meg. Gary Anderson 101-es átlagot hozott össze és ez elég volt Clemens legyőzéséhez. A német sem volt rossz hisz 94,4-et dobott de ez csak három leg megnyerésére volt elég. Peter Wright megint átlépte a 100-as határt, konkrétan 102,8-as átlagot dobott és 6-1-re verte a kereken 100-as teljesítményt nyújtó van der Voortot.

Elődöntők:
Skót elődöntőt azaz Wright - Anderson meccset hozott a sors. "Snakebite" 2-0-ra és 3-1-re is vezetett, amikor Gary még szépített de 3-2 után négy leget behúzott Wright egymás után. A kétszeres világbajnok faragott kicsit a hátrányból de a vége 7-3 lett Peter Wright javára. "Snakebite" Ötször dobott öt köröst, átlaga 99,8 pont volt, szemben Gary 95,5-ös teljesítményével. Ráadásul Wright 50%-al szállt ki, míg Gary csak 23%-al.

A másik meccs majdnem ugyanilyen eredményt hozott. 2-2-ig mentek el egymást kézen fogva majd a holland breakelni tudott. 4-3-ig őrizte előnyét Meulenkamp de ekkor Pipe nekilódult. 12-15-15-16 nyilasokkal behúzta a meccset. Pipe átlaga 92,3 volt, ellenfele 90,6 dobott.

Döntő:

Jött a döntő. Itt Wright meseszerűen kezdett három tizenöt nyilast is dobott amire Pipe egy négy körössel válaszolt. 4-3-as Wright előnyig szorosnak tűnt a meccs, de Wright váltani tudott míg Pipe hibázgatott és 7-3-ra ellépett. Ja és ő is dobott négy köröst. Pipe nem zuhant meg nyert két leget, aztán 7-5-nél Wright lezárta a partit egy tizenhárom nyilassal. Pipe komolyan teljesített 103-as átlaggal kapott ki, amit részben 31%-os kiszállózása okozott. Wright "csak" 96,9-et dobott viszont 53%-os hatékonysággal dobta a duplákat.
Snakebite pazar volt egész nap, a nap átlaga 100,43 lett ami elképesztően jó. Szintén pazar a napi kiszállózása ami 52%. Emellett 26 db maximumot dobott, legnagyobb kiszállója 149 volt. Ez pedig idei első ranglistás győzelme volt, ami ugye összesen a harmadik sikere ebben az évben. Visszatért a régi Snakebite.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8114956832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása