9 Nyíl

Aki 17 leget nyer egymás után, az megérdemli

2019. július 28. 22:23 - Denis Potvin

Betfred World Matchplay, Blackpool - döntő, összefoglaló

A mai meccs, a World Matchplay döntője is megmutatta, hogy egyetlen pillanatig sem számít, hogyan alakul az eleje, mert az a lényeg, hogy a vége mi lesz. A világbajnokság után nem véletlenül ez a második legfontosabb torna a darts történetében. Rob Cross került trónra. Nem érdemtelenül.

ealsljfwwaamr73.jpg

Sokan hitték el az elején, hogy ebből mészárlás lesz. Robb Cross zseniálisan kezdett, 2-0-ra vezetett, és Michael Smith csak a harmadik legben dobhatott először kiszállóra. De nem ment akkor még Bully Boynak. 5-0 volt az első szünetnét az állás. Sőt. Cross rendületlenül dobta a legeket, mintha azt a lendületet vitte volna tovább, amit szombat éjszaka Daryl Gurney ellen elkapott. Sikerült is ezt tovább vinni, hiszen a World Matchplay történetében először nyert 17 leget egymás után. Nem mindennapi bravúr.

Persze felmerült, hogy ezt a lendületet meddig tudja továbbvinni. Michael Smith 9-1-re szépített, és azért azt is érezni lehetett, hogy ekkora különbség úgysem lesz a két játékos között a végére. Nem is lett. Smith szép lassan, de elkezdett zárkózni. Közel állt a bravúrhoz, 4-10 után Cross dobott egy 115-ös kiszállót. A volt világbajnok hihetetlen stabil volt. 12-4 után talán már csak Smith bízott abban, hogy szoros lesz ez a meccs. Dobott egy 147-es, csodálatos kiszállót, és ettől mintha meg is jött volna a már teljesen elveszett bizalma. 13, majd 12 nyilas leggel nyert kettőt. Talán, ha 8-12 után hozzá a kezdését, még szorosabb lett volna.

Merthogy visszabrékelt, saját kezdése is megvolt, majd egy 11 nyilas leggel már 10-13 volt Smith szempontjából, amely akár szorosabb is lehetett volna. Cross viszont újra beleerősített, 110-es kiszállót dobott, a négy leges előnyét pedig már rutinból őrizte. Smith még kihasznált egy botrányosra sikeredett kiszállópárbajt, de ez is csak kozmetika volt. Hiszen Michael Smith ezen az estén három legnél közelebbre nem tudta megközelíteni Cross-t. Voltage teljesen megérdemelte élete első World Matchplay-ét, amit talán már szombaton megnyert.

Ami Cross sikerében a legfantasztikusabb az az, hogy az elődöntőt és a döntőt figyelembe véve, 17 leget nyert egymás után. Ezen a szinten, ilyen eredmény egészen biztosan döbbenetesen bravúr. Gratulálunk!

World Matchplay, döntő

Rob Cross-Michael Smith 18-13

67401812_2359013357512967_1439724564341850112_n.png

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9014984172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása