9 Nyíl

A stratégia, amelytől sok változást remélünk a magyar dartsban

2019. augusztus 21. 14:40 - Denis Potvin

Bemutatkozik a Magyar Darts Szövetség marketing kommunikációs elnökségi tagja.

Komolyan hiszünk benne, hogy a magyar darts komoly változások előtt áll. Ennek egyik alapfeltétele volt, hogy július 28-án a Magyar Darts Szövetség új elnökséget választott. Az elnök úrral történt beszélgetést már közhírré tettük, most az egyik elnökségi tagnak, Koncz Ernőnek tettük fel ugyanazokat a kérdéséket. Róla elöljáróban csak annyit, hogy az általa vázolt marketing és kommunikációs tervekről készült reprezentációt tátott szájjal hallgatta a küldöttgyűlés, másodsorban pedig ha valóra válnak az elképzelések, valóban új időszámítás kezdődik majd el a sportágunkban. Mi legalábbis nagyon reménykedünk benne.

51861686_10157593877159528_6165310246421004288_n.jpg

Fotó: Facebook (Koncz Ernő)

1.) Mivel nem a magyar dartsközegből érkeztetek, ezért kérlek néhány szóban mutasd be magad.

Koncz Ernő vagyok, a Demján csoport és a Gránit Pólus Csoport marketing kommunikációs igazgatója. Bár az ingatlanfejlesztés területéről érkeztem, többször is kipróbálhattam kreativitásomat a sportmarketing területén.

Négy évig voltam a Magyar Labdarúgó Liga marketing kommunikációs igazgatója, szoros együttműködésben dolgoztam a Magyar Sakk Szövetséggel és a Magyar Úszó Szövetséggel, amikor cégcsoportunk szponzorként támogatta munkájukat.

2.) Mi volt az a legfontosabb motiváció, ami miatt elvállaltad az elnökségi tagi pozíciót?

A darts egy olyan sport, amelyben óriási potenciál van. A PDC megmutatta, hogyan lehet belőle kiváló, szórakoztató, milliók által nézhető és komoly sportteljesítményt felmutató „marketing terméket” fejleszteni, ez a kihívás nagyon foglalkoztat.

Ugyanakkor hemzseg a magyar darts sport a tehetséges játékosoktól, akik, ha több lehetőséget kapnak, minden bizonnyal világszínvonalú produkcióra lesznek képesek. Ezt a folyamatot szeretném munkámmal támogatni.

3.) Mit érzel elsősorban legfontosabb tennivalónak a kinevezésed után?

Az én területemen rengeteg a teendő, címszavakban a legfontosabbak: A hazai darts sport üzleti alapokra helyezése, piaci alapon működő szponzori kör kialakítása, ezen keresztül többlet forrás biztosítása a sportág fejlesztéséhez; tudatos brand építő stratégia kidolgozása, a darts hazai „arcainak” felépítése; sikeres pályázat a 2020 Ifjúsági-Eb, és a 2023 WDF-vb rendezésére; saját médiahátér kialakítása, médiaszponzorok akvirálása; folyamatos kapcsolattartás kialakítása a klubokkal, sajtó képviselőivel, sportmarketing szakmával; nemzetközi szövetségi tagságunkból eredő előnyök kiaknázása; hazai darts tömegbázis növelése, új klubok létrehozásának támogatása; piackutatás lebonyolítása a dartson kedvelők, űzők, nézők jobb megismerése végett; pályázati lehetőségek jobb kiaknázása, így további pénzügyi források generálása.

4.) A lengyelek, a csehek már évekkel ezelőtt elhúztak mellettünk, de hasonló tapasztalható a szlovén, szerb, lassan a román dartsosok körében is. Miben látod annak a lehetőségét, hogy felzárkózzunk?

A felzárkózásnak, az én területemen három egymással szorosan összefüggő platformját látom.

Az első a jobb anyagi háttér megteremtése. Hiszem, hogy a darts egy vonzó sportmarketing platform, amely több nemzetközi és hazai szponzor érdeklődését is felkelti. Ha bővül a pénzügyi háttér, hatékonyabban tudjuk támogatni a legtehetségesebb versenyzőink nemzetközi versenyeztetését, ez pedig felvértezi őket olyan tapasztalattal, amely jobb eredményekkel kecsegtet.

A siker másik kulcsa a tömegbázis növelése, a sportág hazai népszerűségének javítása lehet.

A harmadik pedig több darts világesemény hazánkba csábítása, így kedvezőbb feltételek biztosítása a magyar játékosoknak pontgyűjtésre, nemzetközi tapasztalatszerzésre.

5.) Hatalmas kincsek rejlenek a magyar utánpótlásban. Van-e koncepció arra, hogy ezeket a tehetségeket kiaknázzuk, megfelelő szinten versenyeztessük (pl. PDC Development Tour)?

Ez inkább szakmai kérdés, meghagynám a többieknek.

6.) Neked mi volt az eddigi legnagyobb dartsélményed?

Rotterdamban jártunk kinn, egy Premiere League fordulót néztünk meg. Olyan szerencsések voltunk, hogy aznap volt egy van Gerwen–van Barneveld mérkőzés. Azt a hangulatot nehéz szavakkal visszaadni.

Nagyon bízom benne, hogy akár darts gála keretében, de rövidesen hasonló mérkőzéseket tudnunk Budapestre csábítani.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7215018370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása