9 Nyíl

Papírforma-győzelmekről szólt a délután

2019. szeptember 07. 18:16 - matyi96

European Tour 11 - European Darts Matchplay, Mannheim - második nap, délután - összefoglaló

Folytatódott a szombati nappal a European Darts Matchplay, melyen már a kiemeltek is dobóvonalhoz álltak. Kivétel nélkül minden kiemelt továbbjutott, nem hiába a cím. Na, de azért nem volt ez olyan egyszerű, mint ahogy ezt leírtam, nézzük.

ep_darts_match.jpg

Dave Chisnall - Ryan Meikle 6-2

Dave Chisnall volt az első kiemelt, aki nyerni tudott a mai nap folyamán. Ellenfele Ryan Meikle volt, aki bár tegnap továbbjutott, a mai nap folyamán nem dobott túl meggyőzően. Ez mondjuk igaz volt Chizzy-re is, hiszen az ő átlaga sem érte el a 90-et. Sok kérdés nem volt egyébként a mérkőzésen, Meikle 2-2-ig tudta tartani a lépést, aztán Chisnall lelépte őt a zsinórban négy megnyert legjével. Meikel végül csak a 100%-os kiszállójával (abból egy 126 is volt) tudott kiemelkedni, de persze nem volt túl nehéz dolga, mert csak kétszer dobhatott duplára az egész meccs folyamán.

Jonny Clayton - Scott Taylor 6-4

A walesi Clayton-nak már egy kicsit nehezebb dolga volt, de annyival magasabb szinten is zajlott a játék. Ő már 90 fölé tudott menni, bár ellenfele Scott Taylor még nem. Izgalmasabb mérkőzés volt, mint az előző, ugyanis Taylor egészen 4-4-ig tudta tartani magát, ám ekkor Jonny egy ötkörössel hozta a kezdését, majd Taylor nem bírta tovább a terhet és megingott a kezdésében, amit a walesi ki is használt, ezzel megszerezve győzelmét. 

James Wade - Bradley Brooks 6-2

James Wade sem húzta sokáig Brooks ellen. Annyira talán nem is bántuk, mert ők ketten szintén 90-es átlag alatt tolták le a meccset (félreértés ne essék, persze ez is szép teljesítmény, de azért a szombati napon már szoktunk látni ennél sokkal jobbat is). Brooks volt az első olyan játékos a mai napon, aki meg tudta szerezni a vezetés egy kiemelt ellen, bár ez rosszul sült el, mert onnantól kezdve, hogy az első leg az övé volt nem sok babér termett neki. 0-1 után Wade gyorsan megnyert három leget, majd még egyszer tudott szépíteni Brooks, de onnantól kezdve egyetlen egy legre sem futotta tőle, így Wade könnyedén hozta a kötelezőt.

Adrian Lewis - Dirk van Duijvenbode 6-2

Adrian Lewis is a "6-2-esek" táborát erősítette ma délután, és természetesen a gyenge játék is párosult hozzá... Lewis 83-as átlag alatt dobott, míg Duijvenbode épphogy 80 felett. Egy szerencséje volt Lewis-nak (illetve ez nem szerencse kérdése), mégpedig az, hogy a kiszállókat 60%-kal dobta, azaz tíz kísérletből hatot dobott be. Ez megsüvegelendő, ráadásul volt egy pazar 138-as kiszállója is. A meccs nagyon egyértelmű volt, az első négy leg után rögtön 4-0 volt az állás, majd egy szépítés következett a hollandtól, aztán 5-1, 5-2 és Lewis lezárta a meccset. 

Glen Durrant - Cody Harris 6-3

Cody Harris-nek három legre futotta Glen Durrant ellen. Durrant magabiztos 93-as átlagot dobott, közte tizenkét darab 140-es dobással és egy 100-as kiszállóval. Harris-nek is akadt száz felettije egy 105-ös kiszálló formájában, de ez csupán egy 4-0 utáni szépítésre volt elegendő. Megérdemelte a győzelmet a háromszoros BDO-világbajnok, azonban a folytatásban minden bizonnyal több kell majd tőle is.

Daryl Gurney - John Henderson 6-4

Daryl Gurney teljesítménye kezdett hasonlítani az igazi PDC színvonalra (ha átlagban nem is, de játékban mindenképp), és bár a kiszállózása nem volt tökéletes így is 94-es átlagot tudott elérni. Henderson most nem igazán találta a dobóformáját, csupán 85-ös átlagot tudott elérni. Gurney öt darab száznyolcvanat dobott a tíz leg alatt. Előzetesen talán ez volt az a meccs, melyről azt hihettük volna, hogy komoly veszélye kerülhet a papírforma, ami aztán meccs közben is bebizonyosodott. Mondom ezt azért, mert öt leg után a vezetés a skót úriembernél volt. Az azt követő két legben azonban 4-3-ra fordította meg az állást Gurney. Henderson még egyenlíteni tudott, azonban a meccs utolsó két legje Gurney-é lett egy tizenhárom és egy tizennégy nyilas leggel. 

Gerwyn Price - Simon Stevenson 6-3

A délután legjobb teljesítményét egyértelműen Gerwyn Price érte el a maga 102-es átlagával. Stevenson csupán 87-es átlagot ért el, viszont remekül kiszállózott, ennek köszönhető, hogy három leget azért bezsebelt. A meccs ettől függetlenül szerintem nem volt veszélyben Price számára, hiszen végig ő irányított. Azt is hozzá kell tennem, hogy nem csak Stevenson, hanem Price is pazar teljesítményt nyújtott a duplákon, 50% felett dobta őket és három száz feletti kiszállója is volt a walesinek (118, 110, 118). Kérdés végül nem sok maradt, teljesen megérdemelten jutott tovább Price.

Rob Cross - Marvin Wehder 6-0

Végezetül a délután legsimább meccse következett, ami a legrosszabb átlagot is hozta magával. Marvin Wehder tegnapi továbbjutása után, most csak 75-ös átlagot ért el. Így persze nem meglepő, hogy Cross ilyen tükörsimán tudta nyerni a mérkőzését, még akkor is, ha attól a 90-es átlagtól tud ő jobbat is. Ezen a meccsen egy percig sem volt kétséges a győztes, de ez természetesen nem is meglepő, hiszen a két játékos között minden értelemben sok különbség volt. Wehder sem hiszem, hogy csalódott lett volna, hiszen a tegnapi meccset megnyerte, most pedig játszhatott Rob Cross ellen.

A kiemeltek a délután folyamán 36 leget nyertek, míg ellenfeleik 20-at. Este jön a folytatás, színpadra lép többek között Michael van Gerwen, aki Micheal Smith-szel fog játszani egy nagyon jó meccset, és jön majd Peter Wright is. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9515050620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása