9 Nyíl

Mára angol házidöntőt hozott össze a sors

2019. szeptember 11. 19:17 - Dart Major

2019 PDC Players Championship 24

Szerdán általában a PDC mezőnye pihenni szokott, az átlag rajongó sem vár túl sokat a szerdától. Ma viszont hétközi fordulót rendeztek a Players Championshipben. Tegnap orbitális meglepetésre portugál siker született Jose de Sousa jóvoltából, nézzük ma mi történt Barnsleyban.
players-championship_7.png

Első forduló:
A nagyobb nevek közül gyorsan lehúzták a rolót Kim Huybrechtsnek aki 101-es átlaggal kapott ki Matt Clark ellen. Stephen Bunting rosszul játszott, kapott is egy 6-1-es zakót Carl Wilkinsontól. Rob Cross dobott egy jó 100-as átlagot de ezt Jelle Klaasen is megdobta ami 6-3-as sikert ért a hollandnak. Chris Dobey 6-1-re kikapott a kiválóan játszó Luke Woodhouse ellen, Brendan Dolan döntő legben kapott ki Kyle Andersontól. Gary Anderson is elszállt, őt Richie Edhouse verte meg 6-5-re.
Simon Whitlock nem esett ki, hanem egy kiváló 108-as átlag mellett 6-2 arányban nyert Harry Ward ellen. Steve Beaton 103 felé jutott és nyert is 6-0-ra Ryan Harrington ellen. Vincent van der Voort, Justin Pipe és Jamie Hughes is átlépte az álomhatárt és nyertek is. A tegnapi győzte de Sousa is 108 felettit dobott és sikerült nyernie is Jamie Lewis ellen. 

Második forduló:
Raymond van Barneveld és Steve Beaton rangadót játszott amit a holland nyert meg 6-2-re. Dimitri van den Bergh döntő legben kikapott James Richardsontól, míg Adrian Lewist Kyle Anderson búcsúztatta. Daryl Gurney is befejezte miután Steve Lennon 6-3-ra megverte őt. Vincent van der Voort is kiesett, neki Justin Pipe volt túl nagy falat. Jeffrey de Zwaan döntő legben kapott ki Scott Taylor ellen, Ian White pedig Devon Petersentől kapott ki. Jose de Sousa is elvérzett miután 6-4 arányban kikapott Alan Norristól.
Keegan Brown brutálisan jól játszva, 107-es átlaggal kiütötte 6-0-ra Josh Paynet, Ron Meulenkamp is átlépte a 107-et és 6-2-re győzött Danny Noppert ellen, Gerwyn Price 101-es átlag mellett 6-1-re győzte le Martin Schindlert. Peter Wright legyőzte Matthew Edgart, John Henderson Gavin Carlint verte, Mervyn King megverte Tytus Kanyikot, Dave Chisnall pedig nyert Mark Wilson ellen.

Harmadik forduló:
Justin Pipe 105,7-es  átlaggal 6-1-re megverte Joe Cullent, aki 101-es átlagot hozott össze. Benito van de Pas 100-as átlaggal nyert Cristo Reyes ellen szintén 6-1 arányban. James Wilson 6-3-ra verte Ratajskit, van Barneveld 6-4-re győzött Klaasen ellen, Wright pedig legyőzte régi haverját Kinget. Scott Taylor komoly skalpot szerzett mivel megverte Nathan Aspinallt 6-3-ra. Glen Durrant 6-1-es sikert aratott Whitlock ellen, igaz egyik játékos sem érte el a 87-es átlagot sem. Price legyőzte Darren Webstert, Henderson megverte Lennont, Chisnall pedig döntő legben győzött Clemens ellen.

Nyolcaddöntők:
James Wade dobott egy 105-ös átlagot és nyert van Barneveld ellen. Wattimena 6-4 arányban győzött Wright ellen és bejutott a nyolc közé. Jamie Hughes és Gerwyn Price elmentek döntő legig amit "Yozza" nyert meg közel 100-as átlaggal. Scott Taylor nem dőlt hátra ezzel a szerepléssel hanem döntő legben nyert Petersen ellen és ezzel legjobb eredményét érte el PDC karrierje során. James Wilson szép skalpot szedett össze ugyanis legyőzte Durrantot.  Mégpedig úgy, hogy a korábbi "Halálos Keksz" nevű Wilson 105,8-as átlagot produkált. Benito van de Pas hiába játszott úgy mint régen és dobott egy remek 104-es átlagot mégis kikapott 98,5-et elérő Chisnalltól. De Big Ben régóta nem járt 16 között Pro Tour versenyen, szóval nem rossz ez. Justin Pipe továbbra is ihletett formában, most épp Kyle Andersont verte el, megint 100 feletti átlaggal. Úgy látszik a tempója még mindig működik. John Henderson 5-3-ra is ment már Meulenkamp ellen de a holland játékos vissza tudott jönni a meccsbe. Ám a döntő leget "Big John" húzta be.

Negyeddöntők:
James Wade döntő legben nyert Wattimena ellen, hiába kapaszkodott vissza többször is hátrányból a holland.
Scott Taylor tovább írta saját kis történelmét ugyanis 6-4-re nyert Pipe ellen. Mind a két játékos 97-es átlagot ért el. Jamie Hughes szolid 91-es átlaggal tudott győzni James Wilson ellen, aki 94 fölé jutott. John Henderson hiába dobott 99-es átlagot ez csak három leghez volt elég, Dave Chisnall ugyanis 103 fölé ért és megnyerte a meccset.

Elődöntők:

Scott Taylor ideig-óráig bírta az iramot Wade ellen. A fiatalabb angol biztos elfáradt a nagy hajtásban, de meghívottként elérte az elődöntőt ami nagy dolog. Itt már csak 86-os átlagot hozott össze, ami egy 7-4-es Wade győzelmhez volt elég.
A másik mérkőzés döntő legig ment. De hogyan... Jamie Hughes egy tizenhárom leges mérkőzésen 108-as átlagot dobott és 46%-al dobta a duplákat. Ötször végzett öt kör alatt, egyszer pedig négyköröst is dobott. ÉS ÍGY IS KIKAPOTT Dave Chisnall ellen. Chisnall 1-3-ról és 2-4-ről fordított a mérkőzésen. Ő is jól játszott, 56%-al szállt ki  és mellé egy jó 99,5-es átlag társult.

Döntő:

A döntő roppant simának tűnt, Wade ugyanis 4-0-ra is vezetett már. Volt 5-1-es és 6-2-is az állás, szóval tényleg kiütést lehetett várni. Főleg amikor 7-3 volt már az állás. De Chisnall becsülettel küzdött és feljött 7-6-ra. De fordítania nem sikerült így James Wade nyerte a mai tornát.

pcom_8.jpgJelenleg így fest a Players Championship állása. Év végén a legjobb 64 jut be a döntőbe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3815066294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása