9 Nyíl

Már a nulladik napon majdnem taroltunk a darts-vb-n

2019. október 07. 21:38 - Denis Potvin

Ma kezdődött Kolozsváron a WDF Darts Wrold Cup, amely az esti hivatalos megnyitó előtt a sportvezetőknek adott munkát, és ezen a magyar küldöttség már több, komolyabb sikert elért, amelyről Balázs Gábor, a Magyar Darts Szövetség elnöke számolt be a helyszínről.

img_1232.jpg

A legfontosabb kérdés az volt, hol rendezik a következő, 2023-as világbajnokságot, amelyre a komoly prezentációt adtunk be. Sajnos itt még egyetlen szavazattal, de lecsúsztunk az első helyről. Négy európai ország, valamint Dél-Korea nyújtotta be a kandidálását. Bár Európát megvertük, hiszen 12 szavazatot kapott Budapest, a németországi Frankfurt 11-et, míg az olaszok 6-ot, a törökök csak hármat. Nem volt meg az európai egység és sokan – több európai szövetség véleménye szerint érthetetlen módon – Dél-Koreára szavaztak, ami végül 13 voksot kapott, így négy év múlva Ázsiában lesz a WDF World Cup.

Ettől függetlenül hatalmas sikernek számít, hogy jövőre Magyarország rendezi a az ifjúsági Európa-bajnokságot, így Kovács Tamara hazai közönség előtt védheti meg majd a címét. Az is nagy sportdiplomáciai sikernek számít, hogy a szövetség nemzetközi ügyekért felelős referensét, Harsányi Enikőt beválasztották a Játékosok Bizottságába. Azt is sikernek könyvelhetjük el, hogy a következő ifi Eb Ausztriában, Bécsben lesz, így a magyar játékosoknak a lehető legközelebb kell majd utazniuk. Illetve a magyar-osztrák kezdeményezésre létrejött International Youth Challenge is nemzetközi elismerést kapott, a torna jövőre szélesebb körben kerül majd megrendezésre.

A Magyar Darts Szövetség köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik segítséget nyújtottak a pályázatok elkészítésében, és egyben reméli, hogy a jövőben tényleg mindent sikerül majd elérni, ami a terveiben szerepel. Kedden már a versenyzőké a terep, nagyon reménykedünk benn, hogy további sikerekről tudunk majd beszámolni.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6615208420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása