9 Nyíl

Nem hibáztak, de megszenvedtek a nagyok

2019. október 07. 09:35 - Denis Potvin

PDC World Grand Prix, Dublin - 1. nap, összefoglaló

Elkezdődött Dublinban az év egyik legérdekesebb versenye, a World Grand Prix. Különösebb meglepetés nem történt az első napon, Michael van Gerwen és Gary Anderson mellett, Michael Smith és James Wade is továbbjutott a második körbe. Nem könnyen, de továbbmentek.

71219804_2468657506687833_4657822415387099136_n.jpg

1. forduló

Rciky Evans-Chris Dobey 0-2 (1-3, 1-3)

Nem kellett sokat várni a beszállókra, hiszen Evans és Dobey is egy D16-tal nyitotta a meccset. Aztán viszont elég hosszú körök következtek, a kiszállók már nem mentek ennyire. Dobey-nak ment ez jobban, így 0-1-ról fordítva, 3-1-re nyerte az első szettet. A hatodik legben sikerült végre egy szép kör produkálni. Ez viszont már Evansnak sikerült, aki 13 nyíllal fejezte be, de neki a tömegek nem úgy jöttek. A második szettet is 3-1-re bukta el, bizony az a 79,08-as átlag nem sok jót sejtetett. Bár az átlagok ezen a tonán mellékesek, sokat elvisznek a beszállók.

dobey-evans.jpg

Mervyn King-Dimitri Van den Bergh 2-1 (2-3, 3-1, 3-2)

Ezen a találkozón sem okozott gondot a beszálló, mindkét játékosnak elsőre jött. Van den Bergh az első legét egy 112-es kiszállóval hozta, izgalmasan is alakult a meccs. Döbbenetesen bukta el az első szettet King. 308-ról 180-nal rakta le magát, a 128-as kiszállóból végül csak 124 lett, a maradékot viszont nem tudta kidobni, a belga pedig 105-ről megoldotta, így 3-2-re nyerte az első játékrészt. Van den Bergh aztán öt nyilat is elszúrt a D16-ra, majd a D8-ra, végül csak sikerült neki. Aztán jött King, 112-es kiszálló, majd 3-1-re nyert szett. A döntő játszmát is a belga kezdte jobban, a kezében volt a továbbjutás, hiszen már 2-0-ra vezetett. King hozta a saját kezdését, majd egy 133-as kiszállóval 2-2-re egyenlített, majd ismét saját kezdésénél maradt annyi előnye a végére, hogy meg tudta oldani.

king-vandenbergh.jpg

Joe Culle-Ian White 1-2 (3-0, 2-3, 0-3)

Mindketten, de különösen White ragadt be a rajtnál, csak a nyolcadik dobására jött a dupla. El is bukta az első szettet, majd a másodikat és a harmadikat is, amikor Cullen 13 nyílból oldott meg. Nagyon hamar eldőlhetett volna a meccs, hiszen White egyszerűen képtelen volt leget nyerni, Cullen pedig egy legre került a továbbjutástól, de nem sikerült megoldania. White öt elveszített parti után nyert leget, de egyből hármat, Cullennek nem sok esélye volt hozni egyet sem, mindig több mint száz ponttal maradt le. White innentől beindult, és bár voltak furcsa kiszállócsaták, behúzta a döntő szettet.

white-cullen.jpg

Jeffrey De Zwaan-Steve Beaton 2-0 (3-1, 3-0)

Ennél sokkal könnyebben intézte el De Zwaan a Bronz Adoniszt, mindössze egyetlen leget engedélyezett ellenfelének. Beaton 1-1-nél nyerte meg egyetlen legét. Az első szett végén De Zwaan egy 160-nal nyitott, majd 14 nyílból hozta szettet. A második szettben már esélye sem volt Beatonak. Az első legben 188-on járt, amikor a holland 100-ról kiszállt. A másodikban Beatonnak három nyíl sem volt elég, hogy kidobja a D20-at, a végén pedig még 222-ön kullogott, amikor De Zwaan 51-ről ügyesen kiszállt. Érdekesség, a hollandnak nem volt 180-asa a meccsen.

dezwaan-beaton.jpg

James Wade-John Henderson 2-1 (3-1, 2-3, 3-0)

Kemény meccset játszott Wade és Henderson. Wade az első szettben két nyilat is elrontott a beszállónál, így is 134 pontos előnyről szállt ki. A szettet érő lege volt a legszebb. A D20-as beszálló után, 140, 140, majd 142-es kiszálló, 12 nyilas leg, ebben a kategóriában tényleg bravúr. Aztán Henderson is dobott egy százas kiszállót, már 2-0-ra is vezetett, de Wade két 15 nyilas leggel egyenlített, a döntő legben mégis Henderseon volt a biztosabb, a legjobbkor jött neki a 180. A döntő szett viszont már egyértelműen Wade-é volt, volt benne 14 és 15 nyilas kör is.

wade_6.jpg

Michael Smith-Simon Whitlock 2-1 (1-3, 3-2, 3-2)

Ez a meccs is a döntő szettben dőlt el, ráadásul nagyon izgalmas körülmények között, csak a döntő legben. Whitlocknak az elején nagyon meggyűlt a baja a duplával, csak a hetedik dobásra jött, így is majdnem utolérte Smith-t, aki a 16. nyilával szállt ki. Aztán minden jött fordítva és a Varázsló úgy elkapta a fonalat, hogy 3-1-re meg is nyerte a szettet. A második szett is nehezen indult az ausztrálnak, de aztán szépen fordított és 2-1-re is vezetett már. Elérhető közelségbe került a győzelem, de Smith 128-as kiszállóval, majd nagy előnyről megnyert leggel egyenlíteni tudott. Jött a döntő szett, amelyet Smith egy 155-ös kiszállóval nyitott. Majd Whitlock három kört is elszúrt a duplára, így Smith könnyedén behúzta a második leget is. Meccsnyila is volt Smith-nek, de Whitlock egyenlíteni is tudott, de a Varázsló a döntő legben két kört is elszúrt a beszállóra, ez pedig Smith ellen végzetes hiba volt.

smith-whitlock.jpg

Michael van Gerwen-Jamie Hughes 2-1 (2-3, 3-1, 3-1)

Jött a világbajnok, aki az elején nem is sejtette, hogy meg fog küzdeni ezért a továbbjutásért. Az eleje simának tűnt, bár Hughes-nak volt egy 14 nyilas lege, van Gerwen 124-es kiszállóval válaszolt. De az első szett, döntő legében a 40 megoldhatatlan feladat elé állította. Hozta is Hughes a leget is, szettet is. A másodikban is a holland kezdett jobban, de Hughes-nak például az is belefért, hogy egy teljes kört elrontodo a D20-ra, majd az ötödik nyíllal szálljon ki. Végül a világelső egy 108-as kiszállóval egyenlítette ki a szettarányt. A döntő legben Hughes-nál volt az előny, de egy fantasztikus 135-ös, bullos kiszálló, és egy 16 nyilas leg végül megpecsételte a sorsát.

gerwen-hughes.jpg

Gary Anders-Keegan Brown 2-0 (3-0, 3-2)

Már hétfőre nyúlt át Andersonék meccse, ami aztán simán alakult. Legalábbis az első szett mindenféleképp. Az első legben Brown, a másodikban Anderson vacakolt a beszállóval, de mindkét leget a skót hozta. Majd egy szép, 14 nyilas körrel le is zárta szettet. A másodikban Brown kezdett jobban, 1-0-ra vezetett, majd 2-1 után is egyenlíteni tudott. A döntő legben viszont nem volt ellenszere már. Anderson 105 ponttal szállt be, majd 140, 100, 128 és a 13. nyíllal pedig a D14.

anderson_2.png

Hétfőn este megint találkozunk a vitézekkel. Az első forduló újabb nyolc meccse következik, az alábbi párosításokkal:

  • Stephen Bunting v Jonny Clayton
  • Vincent van der Voort v Nathan Aspinall
  • Adrian Lewis v Jermaine Wattimena
  • Glen Durrant v Krzysztof Ratajski
  • Daryl Gurney v Danny Noppert
  • Gerwyn Price v Dave Chisnall
  • Rob Cross v Mensur Suljovic
  • Peter Wright v Max Hopp
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6315202986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása