9 Nyíl

Gurney és Price kiszállt a Grand Prix-ről

2019. október 08. 09:25 - Denis Potvin

PDC World Grand Prix, Dublin – 2. nap összefoglaló

Az első, csendes nap után, a torna harmadik és hatodik kiemeltje, azaz Daryl Gurney és Gerwyn Price is vereséget szenvedett az első fordulóban, így elbúcsúzott a további küzdelmektől. Price-t Dvae Chisnall győzte le egy nagyszerű mérkőzésen. Gurney pedig Danny Nopperttel szemben búcsúzott. A nap legsimább győzelme Nathan Aspinallé, míg Cross az osztrák Mensur Suljovicot ütötte ki.

71219804_2468657506687833_4657822415387099136_n.jpg

World Grand Prix, 1. forduló, 2. nap

Stephen Bunting 2-0 Jonny Clayton (3-0, 3-2)

Bunting egy, Clayton hét hibával nyitotta a meccset, aztán Bunting majdnem elszórakozott egy 150 pontos előnyt. A második körben már ő ragadt be egy kicsit, de ledolgozta a hátrányát, majd nem túl nagy előnnyel, de behúzta a szettet. A második is Bunting sikerével kezdődött, majd jött Clayton, egy 110-es kiszállóval, később 1-2 után egyenlíteni is tudott. Clayton a döntő leget is hozhatta volna, hisen 112-vel szállt be, dobott egy 180-ast is, de húszról nem tudott kiszállni, Bunting pedig büntetett.

bunting_4.jpg

Nathan Aspinall 2-0 Vincent van der Voort (3-0, 3-1)

A Grand Prix eddigi legsimább győzelme volt Aspinallé. Az első szettben még egy hibás beszállókört is ki tudott küszöbölni, a 3-0-t pedig egy csodálatos, négykörössel zárt. 146-tal szállt be, majd 180 és 100 következett, végül három nyílból a 75-ös kiszálló. Aspnak később 13 és 14 nyilas legjei is volt, a végén ebben a versenyben kiemelkedőnek számító 92,04-es átlagon fejezte be a meccset.

aspinall_2.jpg

Jermaine Wattimena 2-1 Adrian Lewis (1-3, 3-2, 3-0)

Adrian Lewis esett áldozatul a hétfői játéknapnak. Az első legben kihasználta, hogy Wattimena két körön át nem tudott beszállni. Ekkor még könnyed győzelemnek nézett ki, de jött a fordítás. A második szettben mindenki hozta a saját kezdését. A döntő legben Wattimena elszúrta a kezdését, de Lewis nem tudta ezt kihasználni, egyetlen száz plusszos dobása volt csak, míg a másik oldalon jöttek a triplák, végül a holland ötvenen maradt és két tűből meg is oldotta. A folytatásban Lewis továbbra sem tudott nagy tömegeket dobni, és Wattimena hiába szállt be kétszer is nehezen, mégis tudta hozni a legeket. Az utolsó körben már Lewis is hibázott, Wattimena pedig nagy előnyrő nyerte a leget, szettet, meccset.

wattimena-lewis.jpg

Glen Durrant 2-1 Krzysztof Ratajski (0-3, 3-1, 3-1)

Nagy érdeklődéssel vártuk a két, idén a PDC élvonalába berobbant játékos meccsét. Ratajski kiválóan kezdett, az első legben 109-ről szállt ki a 15. nyíllal. Majd két ötkörös leget produkált, az egyiket 103-as kiszállóval, gyorsan megvolt a vezetés. A második szett elején Ratajski 7 nyilat rontott beszállóra, Durrant kihasználta, aztán viszont egy csodás, 13 körös leg jött a Lengyel Sastól, amit a BDO korábbi világbajnoka egyből lemásolt. A szettet eldöntő leg két elrontott beszálló körökkel kezdődött, aztán Durrant jobban kapta el a fonalat. A döntő szettben már Durrant irányította a játékot. Gyorsan 2-0-ra ment el. Hiába szépített Ratajski, ekkor már a tömegei sem jöttek, és Durrant végül egy 98-as kiszállóval hozta a meccset.

durrant.png

Danny Noppert 2-0 Daryl Gurney (3-2, 3-0)

A tornán első kiemelt játékosként Daryl Gurney búcsúzott. Elég simán kikapott Nopperttől. Majd SuperChin 2-1-re vezetett, nyilai – kettő is – voltak az első szetthez, mégis Noppert előbb egyenlített, majd kihasználta azt is, hogy Gurney előbb 100-ról, majd 15-ről nem tudott kiszállni. Lehet, hogy el is ment az északír kedve az egésztől, mert a második szettben már leget sem nyert, a három leg során mindössze négy száz feletti dobása volt, a kiszállói pedig a botrányos 2/13-as értéket képviselték.

gurney_6.png

Dave Chisnall 2-1 Gerwyn Price (2-3, 3-0, 3-2)

A harmadik kiemelt Gurney után a hatodik Gerwyn Price is búcsúzott, igaz sokkal nagyobb csatában, igaz Dave Chisnall ellen. Iceman nagyon összeszedetten kezdett. 2-1-re vezetett, amikor 128-ról szállt ki, 12 nyílból, viszont egy csodálatos, 11 nyilas volt a válasz Chizzytől, mégis Price-é lett az első szett. A másodikban már elég sok hibája volt a beszállókkal Price-nak, így pillanatok alatt nullára bukta a második szettet. A döntő szettet is Chisnall indította jobban, de Price rögtön egy 15 nyilas, 107-es kiszállójú leggel válaszolt. Chisnall egy ötkörössel ismét brékelt, de Price 14 nyilassal visszavette egyből. Jött a mindent eldöntő leg, és Price mindent elrontott. Nem bírta idegekkel talán, de három kör, kilenc nyíl ment a dupla mellé. Ekkora előnyt pedig Chizzy nem szokott elrontani.

chisnall-price.jpg

Rob Cross 2-1 Mensur Suljovic (3-1, 0-3, 3-1)

Egy újabb rangadó következett, döntő szettes, de szettenként nagy különbséggel. Az első legben Suljovic ért le előbb, de a 24, majd a 6, végül a 4 pont is komoly kihívás volt a kiszállóra. A másodikban Cross 180-at, 127-et is dobott, végül hozta. Suljovic hiába szépített, majd dobta a tömegeket is, Cross is így cselekedett, így 3-1-gyel behúzta az első szettet. A másodikban nem csak a be, de a kiszállókkal is meggyűltek a bajai mindkettőjüknek, Suljovic megint majdnem elszórakozott egy nagy előnyt, de Cross megtette azt a szivességet, hogy többször nem tudott kiszállni, így egyenlített az osztrák. Sőt, négy leget nyert egymás után, utána viszont egyet sem. Pedig meg voltak a lehetőségek, de a végén a duplák sokszor nem jöttek, így vereség lett a vége.

cross_6.png

Peter Wright 2-0 Max Hopp (3-2, 3-1)

Peter Wright szép győzelemmel mutatkozott be. Bemelegítésnek Hopp elvitte az első leget, de Wright fordítani tudott. Kezdtek belemelegedni, beindultak a nagy számú körök, 2-2 után a skótnak jött egy kiváló ilyen, elsőre rossze beszálló, de így is 100 pont, majd 140, 100, 105, és végén, a 14. nyílra a 56 is. A második szettben Wright kihasználta előbb, hogy Hopp egy kört elrontott a beszállóra, majd egy 14 nyilas leggel egyre került a továbbjutástól. A német még szépített, aztán nagyon elszúrta, 11 nyillal sem tudott beszállni, Wright pedig kényelmesen elhúzott, és úgy is nyerni tudott, hogy a végén öt nyilat elrontott a dupla kire.

wright_2.png

Kedd este már a második kör meccsei következnek majd. A szabály annyit változik innentől, hogy már nem csak a legek, de a szettek is három győztesre mennek majd. A párosítás:

  • James Wade v Mervyn King
  • Michael Smith v Ian White
  • Michael van Gerwen v Jeffrey de Zwaan
  • Gary Anderson v Chris Dobey

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1615208006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása