9 Nyíl

A Lengyel Sas megint lecsapott

2019. november 02. 09:29 - Denis Potvin

World Series of Darts, Amszterdam - 1. nap összefoglaló

Nyolc meccsel kezdődött a World Series of Darts Final, péntek este, Amszterdamban. A nyolc kiemelt majd csak szombaton lép a pódiumra. A meghívottak közül Nathan Aspinall, Simon Withlock, Jeffrey De Zwaan, Kyle Anderson és Gabriel Clemens első körben búcsúzott. A Price-Smith rangadót a walesi nyerte, Krzysztof Ratajski meglepetésre kiverte Nathan Aspinall-t, a lengyel egyre előrébb tart.

icwxequ7.jpg

Wayne Jones és Jonny Clayton meccse nyitotta a World Series of Darts döntőjének első napját. Amolyan bemelegítő volt, hiszen egyik játékos sem jutott 90-es átlag fölé. Jones még 3-1-re vezetett, dobott négy 180-ast is, a végére elfáradt. Ian White volt a következő meccs favoritja, de csak nagy nehezen nyert Ricky Evans ellen. Itt már 90 fölé jutottak a játékosok. White 3-0-ra húzott el, 140-es kiszállót, két 12 nyilas leget is összehozott. Aztán Evans egyenlített, de jött egy 106-os kiszálló White-tól, de így is 5-5-ig jutottak. A döntő leget White kezdte, 77-re rakta le magát, és három nyílból végül ki tudott szállni, fontos is volt, mert Evans 24 ponton állt.

Mensur Suljovicnak egy 86,88-as átlagi s elég volt Kyle Anderson ellen. Anderson azt az egyetlen legét 112-es kiszállóval nyerte. A meccsről annyit elég elmondani, hogy az ausztrál 1/17-es kiszállózást produkált, azzal pedig az álmos könyvek szerint sem lehet meccset nyerni. A legnagyobb meglepetés Krzysztof Ratajskié volt, aki 6-5-re legyőzte Nathan Aspinall-t. Egészen fantasztikus átlagok voltak, 104,19 a Lengyel Sasnak, 103,37 Aspnak. Csak két olyan leg volt, amely öt körnél tovább tartott, Aspnak kétszer is volt 11 nyilas lege. Az utolsót a lengyel kezdte, de Aspinall-nak volt jelentős előnye, amikor Ratajski odavert egy 177 pontos kökrt, 70-re tette le magát, a második nyíllal ki is dobta.

A rangadót pedig Michael Smith és Gerwyn Price játszotta, a walesi 101,86-tal zárt. Remek meccset játszottak, Price végig vezetett, 11 és 12 nyilas körei is voltak, egyszer 142-ről szállt ki, két tripla 17 után. Dave Chisnall továbbmentette a múlt heti formáját, magabiztosan nyert Simon Whitlock ellen. Bár a Varázsló dobta a nagyobb tömegeket, a kiszállók elég gyengék voltak, míg Chizzynek egyszer a 128 is összejött.

A végére a holland szurkolók örülhettek, két játékosuk is továbbjutott. Előbb Danny Noppert intézte el a rossz napot kifogó (84,54-es átlag) honfitársát, Jeffrey De Zwaant. Ehhez 93,66-os átlasg is elég volt. Majd a nap zárásaként Jermaine Wattimena nyert 100,6-os átlagot produkáló, német Gabriel Clemens ellen. Clemens 107-es, 124-es kiszállót is produkált, de 4/11-es kiszállózása jelentette a bukást. Wattimena a legvégén 111-ről kiszállva fejezte be, de fontos kiemelni, hogy neki a duplák 6/7 arányban jöttek.

eiuxvpyxuae8snv.jpg

Második forduló, szombat, 20 óra

  • James Wade v Jonny Clayton
  • Damon Heta v Mensur Suljovic
  • Daryl Gurney v Krzysztof Ratajski
  • Michael van Gerwen v Gerwyn Price
  • Peter Wright v Ian White
  • Gary Anderson v Danny Noppert
  • Raymond van Barneveld v Jermaine Wattimena
  • Rob Cross v Dave Chisnall
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1915282730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása