9 Nyíl

Van Gerwen megint hős lett, O’Connor a nap vesztese

2019. november 12. 23:48 - Denis Potvin

BoyleSports Grand Slam of Darts, Wolverhampton – 4. nap, összefoglaló

Nyolc továbbjutó sorsa már hétfőn eldőlt, közte egy családi sztorival. Kedden is nyolc meccset játszottak, ezzel pedig kialakult a Grand Slam of Darts legjobb 16 fős mezőnye. Voltak drámák, fantasztikus átlag ezen a napon is. Robert Thornton visszatérni látszik az elitbe, az eddigi teljesítményei ezt sugallják. Persze, hogy megint Michael van Gerwen volt a nagy ász, 111-es átlaggal. William O’Connor pedig a nap legnagyobb bukása, majd Adrian Lewis neve is ide került.. A lényeg a hajtás alatt. Innentől már nem lehet hibázni, szerdától jön az egyenes kieséses szakasz.

ejmwt-9x0aedxux.jpg

A csoport

Michael van Gerwen 5-2-re győzte le Ross Smith-t. Ebben azért semmi különösen meglepő nincs. Van Gerwen 111,38-as átlagon zárt, három győzelemmel jutott tovább, Smith pedig három vereséggel kiesett. De azér taz mindenféleképp megsüvegelendő, hogy Smith 101,1-es átlaggal búcsúzott. Igaz, csak háromszor dobhatott kiszállóra, de abból két dupla megvolt. A holland 12, 13, 12, 12, majd ismét egy 12 nyilas leggel hozta a pontjait. 100-as és 110-es kiszállója is volt.

A kedd esti zárómeccse Adrian Lewis és Jim Wiliams összecsapása volt, amely végül ki-ki meccs lett. A győztes továbbjutott, a vesztes kiesett. Lewis a poklot járta meg, az biztos, Williams 3-1-re ment el. Aztán Lewis 14 nyilassal szépített, majd két 180-as uitán 75-ről szállt ki. Egyenlő. Elképesztő izgalmas volt. Lewis kezdett, mind a ketten hibáztak néhány dobásnál, de a végén Lewis 113-ra maradt, T20, 13, D20. Perfekt. De azért, hogy mekkora csata volt érdemes volt látni Lewist, ahogy a végén kiszakadt belőle az öröm. Williams pedig minden dicséretet megérdemel, hajszál híján bravúrt ért el.

B csoport

Hihetetlen izgalmasan alakult a csoport végkimenetele. Ian White nagy nehézségek árán győzte le Wesley Harmst, aki már biztos kiesőként nagyon odatette magát, és a végén 97,66-os átlaggal zárt. White 3-0-ra ment el, aztán lett 3-3. Hiába vezetett White 4-3-ra, Harms 11 nyilas leggel egyenlített. A döntő leget White kezdte, 180-nal, majd 134 és 100 pontos dobás jött. A 87-ről azonban kellett így is neki két kör, mire megoldotta. De megoldotta. Ez pedig továbbjutást ért neki.

Még úgy is, hogy James Wade az utolsó meccsét elbukta Steve Lennon ellen. Wade hiába vezetett 3-0-ra is, nem ez volt élete meccse, és a végére 86,66-os átlaggal zárt. Lennon hozott négy leget egymás után, de ekkor már a legarány miatt végül is mindegy volt, ki nyer. Végül Lennon nyert. Az utolsó leget ő kezdte, 180, 140 pontos dobása is volt, a D14 végül a második nyílra jött. De ezzel együtt is kiesett. Wade és White ment ebből a csoportból tovább.

C csoport

Robert Thornton érvényesítette a papírformát, legyőzte Mikuru Szuzukit, ami továbbjutást ért a korábbi Premier League-játékosnak. Régóta élt meg ekkora sikert Thornton, akinek 94,25-ös átlaga mellett 103, valamint 130 pontos kiszállója is volt. A legjobb 16 közé legutóbb a 2019 februári Players Championship második állomásán jutott. De jól játszott eddig, teljesen megérdemelte.

Dimitri Van den Bergh még keresztül húzhatta volna a számításait, de viszonylag simán kikapott Gerwyn Price-tól, aki három egység híján százas átlagig jutott. Price már 4-0-ra is vezetett, 13 nyilas köre is volt, és egyszer eljutott a 110-es kiszállóig is.

D csoport

William O’Connor ezt bizony csúnyán elszúrta. Csak a kötelezőt kellett volna hozni Dave Parletti ellen, erre 5-2-re kikapott. Ráadásul úgy, hogy 88,87-es átlagával szemben Parletti 83,97-et ért el, viszont 5/9-el dobta a duplákat, szemben a 2/10-zel. Egyetlen 180-as sem volt a meccsen. Az eredmény pedig azt jelentette, hogy az utána kezdődő meccsen, ha Darren Webster legalább két leget nyer Gary Anderson ellen, akkor O’Connor és Parletti esik ki.

Anderson 2-0-ra ment el, de Webster szépített, a skót megtette azt a szívességet, hogy elsőre nem dobta ki a D20-at, de Webster ezzel még nem tudott élni, de 3-1-es Anderson vezetés után Webster megdolgozott a továbbjutásért, 113-ról szállt ki, ezzel meglett az a két leg, ami kellett a továbbjutásához. Webster aztán annyira elkapta a fonalat, hogy meg is nyerte a meccset, így kétséget sem hagyva a továbbjutásról. Dobott még egy 110-es kiszállót, már 4-3-as vezetése után is voltak meccsnyilai. Végül a döntő leget 14 nyílból hozta, lezárva ezt a történetet is.

ejnnoz6xsaarepy.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5415303954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása