9 Nyíl

Elindult az év utolsó versenye a vb előtt

2019. november 22. 18:46 - Dart Major

2019 PDC Players Championship Finals - Minehead, első forduló, délutáni összefoglaló

Újabb hétvége, újabb program a darts rajongóknak. Elérkezett az idő, hogy az év utolsó vb előtti kiemelt tornája azaz a Players Championship Finals elstartoljon. Fontos esemény ez, hiszen az évben legjobban teljesítő 64 játékos jutott ki, illetve ez az utolsó lehetőség a világranglistán javítani. (Vagy épp rontani). A pénzdíj egyébként 500.000 font, amiből 100.000 jut a győztesnek, de akik a második körbe jutnak és ott kiesnek azoknak is 5.000-et utal a PDC. Nézzük tehát kinek hogyan sikerült az első forduló.
maxresdefault_24.jpg

Mindenki nézze el nekem, de nem kronológiai sorrendben haladnék, inkább kicsit csaponganék, hiszen akadtak meglepő eredmények és akadtak szenzációs megmozdulások is. És persze voltak igen gyenge teljesítmények is, ezt kár lenne tagadni.
Az egyik kellemes meglepetést az idén nem túl sokat mutató Simon Whitlock szolgáltatta. A varázsló Jeffrey de Zwaan ellen mérkőzött és komoly 3-0-ás hátrányba került a holland három öt köröse után. Viszont ezután a holland némileg szétesett, Whitlock pedig elkezdett jól játszani. Tizenkét nyilast is dobott, dobott 148-as kiszállót is és 5-3-re fordított. Ekkor a holland kaparta össze magát és két öt körössel egalizált. A döntő legben 110-ről szállt ki és ezzel tovább jutott.
sw_2.jpg


José de Sousa színpadi bemutatkozása is jól sikerült. James Richardson ellen a portugál 3-0-ás előnyt ért el, különösebb megerőltetés nélkül. Richardson magához tért és egalizált, de akkor jött ki a portugál klasszisa: nem zuhant meg, nem zavarták a nézők, előbb egy öt köröst dobott, majd egy négy köröst 121-es kiszállóval. Aztán pedig a kilencedik leget is behúzta. Nem erőlködve, nyomás nélkül játszva okosan nyert de Sousa.
jr.jpg
Mervyn King és Justin Pipe párharca nagy múltra tekint vissza. Ennek megfelelően Pipe remekül kezdett és egy hat és négy körös után 2-0-ra vezetett. King erre egy 14-10-14 nyilas kombóval válaszolt. Pipe erre dobott egymás után egy 124-es és egy 130-as kiszállót és már ő ment 4-3-ra. Ekkor King nyert kettőt egymás után, majd Pipe egyenlített és jött a döntő leg. King ezt tizennégy nyílból hozta és 100-as átlag mellett ment tovább. Pipe pedig újra megmutatta, hogy nem lehet még leírni őt.
mk.jpg
Chris Dobey és Christo Reyes meccse jónak tűnt, de nem az lett. Igaz ez nem Dobey hibája volt. Az, hogy úgy vezetett 5-0-ra, hogy volt közte két hét körös is az sokat elárul Reyes ellenállásáról. Vagyis ellen nem állásáról. De azért Dobey dobott nagyokat is, 164-es kiszállót ami ráadásul négy körös volt, illetve két öt köröst is. Reyes szépített egyet, de aztán újra öt köröst dobott Dobey és jó játékkal ment tovább.
cdd.jpg 
John Henderson és Ryan Joyce mérkőzése is érdekesnek tűnt a sorsolás pillanatában és az is lett. A skót öt körösére két négy köröst dobott Joyce, aztán pedig egy hat körös után 3-1-re elhúzott. 4-2-ig maradt a két leges előny, ekkor jött egy mesteri tizenegy nyilas Hendersontól, amit egy másik négy körössel megfejelt, ráadásképp kiszállt 121-ről.  Az egál maradt a végéig és jött a döntő leg, ahol Joycenak meccsnyilai voltak... de mindet kihagyta. Henderson pedig megoldotta a D10-et és így Big John ment tovább. Kifejezetten jó mérkőzés volt.
bj.jpg
Ian White és Devon Petersen mérkőzése talán a nap legjobb csatája volt.
Jól kezdtek mind a ketten, a harmadik leges break után White vezetett 2-1-re. Ezt az előnyt egy 122-es kiszálló után érte el az angol. Petersen hibázott egy kiszállót aminek végén 3-1-re ment ellenfele. A következő két leg első pályáról dőlt el, Petersen tizennyolc, White tizenöt nyilast dobott. A következő két leget öt körből hozták és 5-3-ra módosult az állás. Petersen bevert egy tizenegy nyilast és feljött egyre. De a tizedik legben beragadt a dél-afrikai és ez a meccsébe került.
iw_1.jpg


Stephen Bunting
és Dimitri van den Bergh mérkőzése is izgalmasnak tűnt a várakozások szerint. De ez sem lett az. A belga pedig jól kezdett és öt köröst dobott, de aztán a következő két leg Buntingé lett. A harmadik pedig úgy, hogy a belga elrontott két nyilat kiszállóra. Majd ez történt a következőben is. 3-1-nél jött az első legje Buntingnak ami nem hat körös lett: ezt ötből megoldotta és 4-1-re elhúzott.van den Bergh nem tudott érdemi ellenállást kifejteni ez pedig 6-2-es verést ért számára.
sb_2.jpg
A tavalyi BDO világbajnokság egyik nyolcaddöntője megismétlődött, nevezetesen a Glen Durrant - Scott Baker mérkőzés. A meccs nem indult szenzációsan, az első három leg "csak" hat körösre sikerült. 2-1-re Duzza vezetett ekkor, igaz mind a két játékos előtt volt esély breakre de nem éltek vele. Durrant egy 113-as kiszállós négy körössel érkezett meg a meccsbe, de a szünetre csak egy leges előnnyel ment el a háromszoros világbajnok. A szünet után Baker nem tudott ellenállást kifejteni és minden leg Durranté lett. Duzza jól játszott, főleg a kiszállózása volt parádés. Nevezetesen 60%-al oldotta meg a kiszállókat.



Max Hopp és Jelle Klaasen is slágergyanús meccset játszhatott volna. De ez nem jött össze. Mind a ketten 87-es átlagot dobtak ez pedig mindent elmondd a meccsről. Pedig csodásan indult, mind a ketten öt köröst dobtak, ráadásul Klaasen kiszállt 170-ről. De után két hat és egy hét körös jött a némettől és így kényelmes 4-1-es előnyt hozott össze, ami a végéig megmaradt. Mind a ketten mélyen tudásuk alatt játszottak.
Szintén a valós tudása alatt ragadt a Keegan Brown - Andy Boulton duó. Brown rögtön egy hét körössel indított, erre Boulton egy 104-es kiszállós öt körössel válaszolt. Ezután hat körös, két hét körös született aminek végén 3-2-re Boulton vezetett. Ezután Boulton elfogyott mint a húsvéti pálinka, nem tudott egyszer se kiszállni, Brown viszont 132-ről és 124-ről is kiszállt. A vége 6-3 lett Brown javára.
Ha az előző meccseknél azt mondtam, hogy nem dobtak jól a felek akkor most jön a java. Ross Smith nem kapott könnyű ellenfelet Brendan Dolan személyében. De a derék Ross még azt az előnyt is megadta Dolannek, hogy csak 76,9-es átlagot dobott. Dolan így 6-1-re nyert is. 91-es átlaggal.
Matthew Edgarnak a sors Dave Chisnallt hozta ellenfélül. Edgar erre 74,19-es átlaggal reagált aminek a vége 6-2-es Chizzy siker lett. Chisnall elrontott tizenkét duplát de ez simán belefért neki.
Michael Smith is feliratkozott a sima győztesek közé. 6-1-re verte Martin Schindlert aki alig jutott 81-es átlag fölé, ez pedig végzetes volt. Még akkor is ha Smith is csak 88,2-es átlagot ért el.
Harry Ward és Darius Labanauskas sem járatta csúcson saját teljesítményét, mind a ketten 90-es átlagot produkáltak de legalább izgalmas meccset játszottak. A litván 2-1-es vezetése után Ward fordított és és 4-2-re elment. Ward ráadásul három öt köröst is hintett. Darius erre két öt körössel felelt, ráadásként megdobta a 141-es kiszállót. A meccs elment döntő legig, ami tizenhat nyílból lett a litváné.
Szintén döntő leges meccs lett a Steve Beaton - Ricky Evans találkozó. A különbség annyi, hogy ők nem értek el a 90-es átlagot. Még a 89-et se. Evans szerzett vezetést, ezt egy 160-as kiszállóval egalizálta Beaton. Ezt követte nyolc azaz nyolc break leg. Nem elírtam, 5-5-ig senki sem tudta hozni a saját kezdését. Voltak szép játékok, mind a ketten dobtak öt köröst, Beaton 110-es kiszállót is megoldott. Ám zömében hat körből dőltek el a dolgok. A döntő legben Beaton bullra dobott a meccsért de kihagyta, erre Evans felelt és övé lett a meccs.
Danny Noppert remek formát mutatott Ryan Searle ellen, 99,48-as átlaga a nap második legjobb átlaga lett, mégsem tudott simán nyerni. Ennek oka, hogy a meccs elején nehezen jött bele a holland, és hat leg után 4-2-es hátrányban volt. Ráadásul két nyert leget csak hat és hét körből nyerte. Ehhez hozzájön, hogy Searle elvehette volna egyik kezdését is. Az 5-2-es előnyt is megcsinálta Searle egy öt körös után, na de ezután jött amire nem lehetett számítani: 12-13-12 nyilasok Nopperttől. És egy 137-es és 120-as kiszálló. Jött a döntő leg. Itt meccsnyíl hegyeket hagytak ki mind a ketten, de a végén Noppert nyert.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3515320478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása