9 Nyíl

Egy gép, ami alapjaiban rengeti meg a soft szakágat

2019. november 26. 17:11 - Denis Potvin

 Alapjaiban változtathatja meg a soft szakágat az a berendezés, amelyből mindössze három található meg Közép-Európában. Egy Romániában, kettő pedig Magyarországon, egészen pontosan Budapesten, az újpalotai Club 501-ben. A Radikal Darts System nem csak szintet lép, de egészen új távlatokat nyit. Ezzel ismerkedtünk meg a helyszínen, is közelről csodálhattuk meg a korszakalkotó berendezést Posta Csabával, a klub tulajdonosával.

machine-feature-eng.png

Szintet lépni az időben. Párhuzamosan távoli országbeli játékosokkal versenyre kelni. Komoly pénzdíjért versenyezni, és persze nyerni. Ez minden dartsos álma, aki valaha erre a játékra adta a fejét. Most már nem is kell ezért Európát, vagy akár a világot is átszelni. Elég lemenni a klubba. Egy zsetont a gépbe dobni, és máris kezdődhet a játék akár angol, német, holland, de akár brazil, vagy más tengerentúli ellenfelekkel.

De mi is ez a korszakalkotó ötlet és termék? A spanyol, jobban mondva barcelonai, azaz katalán cég zseniális találmánya az online (iDarts) berendezés, amely lehetőséget biztosít arra, hogy bárhol a világon is tartózkodjunk, egy Radikal Darts gép elé állva, bárkivel a világon játszani tudjunk, pénzdíjas tornákon vegyünk részt, nemzetközi rangsorló versenyeken indulhassunk. A cég honlapjának adatai szerint ebben a pillanatban 20 országban, 11 000 gépen 600 ezer regisztrált játékos űzi a soft szakágban ezt. Sok olyan jól ismert PDC-s arc is van, aki segít a népszerűsítésben, akikkel sokan már EDU-versenyeken nem egyszer összefutottak.

caorle.jpg

Az online képességekkel megáldott masina 3 kamera, lézersugár, érzékelők és egy dedikált szoftver támogatásával biztosítja, hogy valós időben bárki ellen harcba szálljunk a világon. A rendszer biztosítja továbbá azt is, hogy mindenki a tudásának megfelelő helyre kerüljön. Online lejátszott 25-25 501-es, illetve krikett meccs, és az elért átlagok után sorol egy kategóriába, ahol az azonos szinten lévő játékosokkal mérhetjük össze erőnket az International Yearly Radikal Darts Eventben. Komoly pénzdíjakért is akár, vagy tudásunk révén előrébb is lehet kerülni a nemzetközi mezőnyben. 

Csoportokkal, több fős társaságokkal játszhatunk tornákat, a nevezések alapján a szoftver maga végzi el táblasorsolást. A gép tetején elhelyezett monitor nem csak arra szolgál, hogy az ellenfelünk dobásait figyeljük, de még reklám céljára is igénybe vehető. 

Szó sem lehet arról, hogy bármiféle trükkel előnyt szerezzünk, hiszen a kamerák látják, mit dobtunk, milyen tevékenységet folytatunk a tábla előtt. Ugyanígy mi is szemmel követhetjük, hogy az ellenfelünk mit tesz éppen a „másik oldalon”. Egy lézer jelzi, pontosan hova kell tenni a cipőnk orrát, és ha belépünk, máris jelez, és akár óvást is be lehet nyújthani.

77286516_2816622301701934_8950079483944108032_n.jpg

Ha részesei akarunk lenni ennek a technológiai fejlesztésnek, nem kell mást tennünk, regisztrálni a gépen, megadni saját ID-nket, és máris bekerülünk abba a rendszerbe, amely napról napra bővül, és remélhetőleg Magyarországon is így fog történni.

Nem olcsó mulatság, hiszen egy gép ára 3300 euró körül mozog, és a barcelonai cég hazai disztribútoraként Posta Csabát kell majd keresni a részletesebb információkért. De szerencsénk van, hiszen nagy tömegekben is ki lehet majd rövidesen próbálni a gépet (aki esetleg még nem tette meg a tavalyi, caorlei EDU Európa-bajnokságon). December 12-től, a Darts Palota (Westend Tetőkert, Váci út 1-3.) rendezvényein is ott lesz. Ezért is érdemes lesz kilátogatni a rendezvényre, ahol bővebb, sőt alapos információkat szerezhet bárki.

la-nucia-2019.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4415325884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása