9 Nyíl

A PDC-világbajnokság résztvevői, 5. rész

2019. december 06. 18:00 - Dart Major

Pro Tour ranglistás kvalifikáltak 32-25

Nyakunkon a világbajnokság, december 13-án el fogják dobni az első nyilakat az Alexander Palace-ban. A vb-k és a PDC történetét már korábban megénekeltük, így talán a legpraktikusabb dolog, hogy a főszereplőkkel foglalkozzunk. Ahogy tavaly is tettük, bemutatjuk a 72 indulót, megnézzük, milyen eredményekkel készült a világbajnokságra, mire számíthat. Induljon tehát utazás.
pdc_1_1_1.jpg

32. Mickey Mansell
Az észak-ír játékos ötödik alkalommal lép színpadra majd az Ally Pallyben, tehát nem egy rutintalan kezdősről van szó. Ám idei éve mérsékelten sikerült, éppen csak befért a kvalifikáltak közé. Legkiemelkedőbb eredménye egy 32-be jutás volt a UK Openen, szóval tényleg nem brillírozott. A Players Championship sorozatban sem ment neki, egyszer tudott a legjobb nyolcig eljutni. A legjobb 32 pedig négyszer sikerült. A European Tour sorozatban négy sikeres kvalifikációt vívott meg, ám a 32-be kerülésnél jobbat itt sem ért el. Az első körben a kiváló japán Aszada Szeigo ellen kezd majd, ha nyer Keegan Brown lesz a következő ellenfele.

31. Ryan Meikle
A 23 éves ifjú ember először tudott kvalifikálni a legnagyobb dartsos eseményre. Idén nemcsak a Pro Tour sorozatban, hanem a Development Touron is részt vett és itt kétszer nyert is, valamint a junior vb elődöntőjébe is eljutott. A Players Championship Finals jól sikerült neki, itt bejutott a legjobb tizenhat közé. Háromszor járt European Tour fordulón, ebből egyszer ment egy kört. A Players Championship küzdelmein egyszer a legjobb nyolcig jutott, hatszor pedig a 32 közé ért be. Első ellenfele Yuki Yamafa lesz, aztán pedig jöhet Darren Webster.

30. Rowby-John Rodriguez
A még mindig csak huszonöt éves osztrák játékos ötödször tudott kijutni a PDC világbajnokságra. Ezt pedig kis túlzással négy jól sikerült versenynek köszönheti. Két nyolcaddöntőt összehozott a Players Championship hatodik és tizennyolcadik fordulójában, illetve ezt megismételte a Dutch Darts Mastersen is. Legjobb idei eredménye a hazai pályán rendezett Austrian Open volt, itt a nyolc közé küzdötte el magát. Ezeket leszámítva rém gyenge éve volt. A vb-n nem kapott könnyű ellenfelet a jó kezű Noel Malicdem személyében. Aztán ha nyer jöhet Peter Wright.

29. Steve Lennon
Az ír játékos harmadik alkalommal jutott be a világbajnokság mezőnyébe. Idén komoly bravúrt ért el a World Cup Of Darts során. Az ír csapat tagjaként ezüstérmet szerzett. A UK Open sem sikerült rosszul számára, itt a legjobb tizenhat volt a végállomás számára. A Grand Slamre kijutott ugyan, de a csoportkört nem élte túl. A Pro Tour sorozat nem sikerült túl jól neki. Ugyan az első két P.C. fordulóban előbb a 32, majd a 16 közé került, de ez utóbbit később nem tudta megismételni. A legjobb 32 volt az esetek zömében a végállomás, ami ismerve Lennont nem túl jó, igaz nem is rossz. Az E.T. sorozat alkalmával négy kvalifikációt zárt sikerrel, ám csak egy alkalommal tudott meccset nyerni. Callan Rydz személyében veszélyes ifjoncot kapott kezdésnek a vb-n, ha nyer akkor Danny Noppert vár majd rá.


28. Luke Woodhouse
Életében először sikerült a 31 éves játékosnak kijutni a világbajnokságra, ami nem kis meglepetés. Ő azok közé tartozik akiktől bravúr a kijutás. A kiemelt tornákon a UK Openen és Players Championship Finalson vett részt, mind a kettőn a legjobb 32 közt vérzett el. Három alkalommal járt E.T. állomáson, egyszer tudott meccset nyerni és menni egy kört. A P.C. során egyszer volt negyeddöntős, kétszer pedig nyolcaddöntős, valamint sikerült hatszor a legjobb 32 közé mennie. Első ellenfele a legendás Paul Lim lesz, a 64 között pedig következhet Michael Smith.


27. James Wilson
James Wilson karrierjében volt már jobb év az ideinél. A 47 éves  játékos zsinórban harmadszor jutott ki PDC vb-re, a BDO-nál anno játszott vb negyeddöntőt is. 2019-ben túl sok öröme nem volt, de egy elődöntőt és egy negyeddöntőt elért a Players állomásokon. Az Austrian Darts Championshipen és a German Darts Championshipen is bejutott a legjobb tizenhat közé, plusz részt vett még egy további European Tour fordulón. A nagy tornák sem mentek neki, a UK Openen kiesett a 64 között, a Players Championship Finals pedig a 32 közt ért véget neki. A sors az ifjú német Nico Kurzot sodorta elé kezdésnek a világbajnokságon, akit ha legyőz eljut oda, hogy Joe Cullennel is összecsapjon.

26. Jelle Klaasen

A korábbi BDO világbajnok, és korábbi PDC TOP16-os Klaasen mélyrepülése a sérülése óta tart. Idén kiesett a világranglista legjobb 32 játékosa közül és csak a Pro Tour sorozat mentette meg az évét. Összesen egyszer jutott a legjobb nyolc közé idén versenyen, egy Players Championship fordulón.Legjobb tizenhat közt háromszor járt, de ez nem nevezhető az ő eredményei alapján kiemelkedőnek. A UK Opent és a Players Championship Finalst is a 64 közt fejezte be, más nagy tornára nem jutott ki. Kevin Burness lesz első ellenfele, akit ha legyőz jöhet MvG. Pikáns lenne.

25. James Richardson
A főállású kőműves Richardson, negyedszer jutott ki  a világbajnokságra. 2018-ban egészen a legjobb tizenhatig jutott az Ally Pallyben ami karrierje legnagyobb sikere. Idén nem brillírozott túlzottan, viszont elmondható, hogy háromszor jutott ki E.T. fordulóra és mindig nyert meccset. Sőt a European Darts Grand Prix során a legjobb tizenhatig menetelt el. Egyszer-egyszer volt negyeddöntős és nyolcaddöntős Players fordulókon, ezek az eredmények pedig elegendőek voltak neki egy újabb vb kvalihoz. Első ellenfele Suzuki Mikuru lesz majd, ha a hölgy ellen nyerni tud akkor majd "Big" John Henderson következhet.

Sorozatunk előző részei itt és itt  és itt tekinthető meg.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1915340840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása