9 Nyíl

Görcsösen kezdett, de így is nyert a világbajnok

2019. december 14. 10:02 - Denis Potvin

PDC-világbajnokság, 1. nap - összefoglaló

Elkezdődött hát végre az év legfontosabb dartseseménye. Az Alexander Palace-ban Jelle Klaasen és Kevin Burness meccs nyitotta meg az idei PDC-világbajnokságot. Továbbjutott a junior világbajnok, és Kim Hyubrechts is. Színpadra lépett a címvédő Michael van Gerwen, aki nem játszott most túl szépen, de a három bullos kiszállója demoralizálta a formájához képest kiválóan játszó, az este kétszer is fellépő Jelle Klaasent.

wldchamps-rd2-vangerwen30_1920.jpg

1. forduló: Jelle Klaasen-Kevin Burness 3-1 (2-3, 3-1, 3-1, 3-1)

Akadt nem egy dartsrajongó, aki ebben a meccsben a meglepetést szagolta meg, mármint a nem túl jó formában versenyző Jelle Klaasen vereséget szenved majd Kevin Burness-től. Nem így lett, mert Klaasen jól összeszedetten, a tömegeket és a kiszállókat is megfelelően dobva végül nyerni tudott. Az első szettben Klaasen 0-2-ről állt fel, megdobta a vb első 180-asát, de mégis Burness előnyével mehettek pihenni. A pihenő alatt a holland rendezhette a gondalatait, mert még egy leget engedett ellenfelének, majd 13 és 14 nyilas körökkel egyenlített. Klaasen elkapta a fonalat, a következő szett elején dobott egy szép 152-es kiszállót, amire bár Burness egy 102-essel válaszolt, de ugyanúgy 3-1-re bukta a szettet. Az utolsóban Iron Man megpróbálta még egyszer újra, de nem volt már benne erő megállítani a jól felépített Klaasent, aki a végén stílusosan egy 100 pontos kiszállóval zárta le a meccset.

klaasen.png

wldchamps-rd1-klaasen9_1920.jpg

1. forduló: Kim Huybrechts-Geert Nentjes 3-2 (3-2, 2-3, 2-3, 3-1, 3-1)

Ha az első meccsen meglepetést szagolta meg a közönség, a másodikon a döntő legre tettek sokan fogadásokat, és ez be is jött. A nagy csata végül kilencven alatti átlagokat, de öt szettet hozott. Viszont ezen a meccsen már volt nyolc száznyolcvanas, kétszer annyi, mint az előzőn. Itt is úgy kezdődött, hogy Huybrechts 0-2-ről állt fel az első szettben, ráadásul egy 153-as kiszállóval, és végül 3-2-re meg is nyerte. A következőben megint Nentjes vezetett 2-0-ra, de ezúttal be is tudta húzni a szettet. Volt egy 111 pontos kiszállója. A harmadikat is a végsőkig kijátszották, a fiatal holland egyszer 12 nyílból szállt ki. A negyediket is ő kezdte jobban, de Huybrechts most 0-1-ről tudott fordítani, a 164-es kiszálló pedig csodás volt tőle. Jött tehát a döntő szett. Huybrecthts egy 112 pontos check-outtal nyitott. Nentjesnek esélye volt a döntő leget is kiharcolni, de 60 pontról hat tű is kevés volt a lezáráshoz, igaz a belga is csak a hetedik nyilával fejezte be a végén a 22 pontot.

huybrecths.png

1. forduló: Luke Humphries-Devon Petersen 3-1 (3-2, 2-3, 3-2, 3-1)

Nagy érdeklődéssel vártuk a junior világbajnok bemutatkozását, aki nem is okozott csalódást. Rögtön az elején volt egy 112 pontos kiszállója, száz fölötti összesen négy a meccsen, míg Petersennek egy se. Viszont ezen a meccsen már 9 darab 180-as volt. A dél-afrikai igyekezett tartani a lépést, de a kiszállózása csapnivaló volt ezen az estén, hiába dobta jobban a tömegeket ellenfelénél. A szettarány még kiegyenlítette, egyszer volt két tökéletes köre is kilencnyílra, de összességében nem tudta megakadályozni Humphriest abban, hogy a végén azért simán nyerjen. A fiatal angol 106, 105, majd az utolsó szettben egy gyönyörű 160 pontos kiszállót is dobott. A végén jól hallhatóan az édesapjának szólt ki, amikor a győzelemtől örömittasan a levegőbe csapott.

humphries_1.png

2. forduló: Michael van Gerwen-Jelle Klaasen 3-1 (2-3, 3-2, 3-1, 3-1)

Nyert a holland, de ezen az estén kissé görcsösen játszott. Mindössze egy 180-asa volt szemben Klaasen 7 darab ilyen körével, de a bullos kiszállói demoralizálóak volt. Klaasen pedig a korábbi 95-96 körüli átlagát hozva, az elején ráijesztett a világbajnokra. Bár van Gerwen kezdett jobban, 2-0-ra vezetett, Klaasen 14, 12, majd egy 116 pontos, 15 nyilas leggel megfordította. Egészen a következő szett végéig tartotta magát Klaasen, de a világ legjobbja ekkor előhúzott egy 170-es kiszállót, majd a következő szettben 130 pontról, megint bullal szállt ki, és 13 nyilassal zárta le a harmadik szettet. Az utolsó szettben is próbált Klaasen kapaszkodni, a jelenlegi formájához képest sokkal jobban játszott, de egy újabb van Gerwen bullos kiszálló végleg megpecsételte a sorát. A címvédő 88 pontról a sima 20 és 18 után újra eltalálta a közepét. Klaasennek nem maradt más hátra, megtapsolta ellenfelét.

gerwen_6.png

A világbajnokság szombaton két etapban folytatódik. Délután és este is négy-négy meccs lesz, három-három az első, egy-egy a második körből

Délutáni szakasz 13:30-tól

  • Darius Labanauskas v Matthew Edgar (első forduló)
  • Ryan Meikle v Yuki Yamada (első forduló)
  • Luke Woodhouse v Paul Lim (első forduló)
  • Jermaine Wattimena v Luke Humphries (második forduló)

Esti szakasz, 20 órától

  • Mark McGeeney v Matt Campbell (első forduló)
  • Jamie Hughes v Zoran Lerchbacher (első forduló)
  • Raymond van Barneveld v Darin Young (első forduló)
  • Rob Cross v Kim Huybrechts (második forduló)

day_one_results.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4315351820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása