9 Nyíl

Két kilenc nyilassal indult a 2020-as Pro Tour sorozat

2020. február 08. 19:17 - Dart Major

2020 PDC Players Championship 1 - Barnsley

Hát ez a pillanat is eljött. A januári vb döntő után, túl a Mastersen és az első PL fordulón a komplett mezőnynek dolga lett. Nevezetesen az idei évi Pro Tour sorozat elindult, a Players Championship idei első állomásával. Nem is húzom az időt, nézzük meg mi történt.
players-championship_9.png

Első forduló:
Ahogy az évek során megszokhattuk voltak nagy nevek akik gyorsan elszálltak. Így járt Krzysztof Ratajski aki 6-4-re kikapott Josh Paynetől, ráadásul a lengyel 100-as átlagot dobott. Kim Huybrechts is befejezte, őt döntő legben a debütáns Karel Sedlacek verte meg. Ian White is kiszállt, neki Darren Webster jelentett megoldhatatlan feladatot. Vincent van der Voort nem találta a helyét a táblánál és kapott egy 6-1-es verést Dirk van Duijvenbodétól.  Dave Chisnall 88-as átlaga csak egy döntő leges vereségre volt elég Jeff Smith ellen. Jonny Clayton sem brillírozott, csak 81-es átlagot dobott ez pedig 6-1-es vereséghez vezetett Daniel Larsson ellen. Mensur Suljovic is búcsúzott, ő 6-3-ra kapott ki Simon Stevensontól. Luke Humphries 106 feletti átlagot ért el, de döntő legben elvérzett a 100-as átlagot elérő Stephen Bunting ellen. Lisa Ashton debütlása nem sült el jól, 80-as átlagot dobott és ez 2 legre volt jó Brendan Dolan ellen. A nagyok közül Michael Smith 110-es átlaggal verte Ryan Joycet aki 106-os átlagot ért el. Michael van Gerwen 101-es teljesítménnyel nyert Scott Mitchell ellen. Peter Wright, Gary Anderson, Rob Cross, Nathan Aspinall, Gerwyn Price és Daryl Gurney is tovább mentek. Mickey Mansell 6-4-re verte Nathan Derryt, de ami fontosabb: kilenc nyilast is dobott. Maik van Duijvenbode pedig Chris Dobey ellen dobott tökéletes leget.

Második forduló:
Mervyn Kingnek sikerült 71-es átlagot összehoznia, ez pedig 6-1 arányú buktához vezetett Sedlacek ellen. Gurney számára is véget ért a verseny, őt Mickey Mansell győzte le 6-1-re. Gurney csak 80-as átlagot tudott összehozni. Jeffrey de Zwaan is befejezte a küzdelmeket, neki Dark Telnekes jelentette a végállomást, döntő legben. Simon Whitlock is kiesett, igaz őt Gary Anderson győzte le 6-1-re. Gary 96,5-ös átlagot ért el, míg ellenfele csak 87,6-ot. Stephen Bunting számára is lehúzták a rolót, Kieran Teehan ellen 6-2-re kikapott. Mvg nem bukott el, 102-es átlaggal 6-3-ra verte Damon Hetát. Peter Wright hintett egy 107-es átlagot és lenullázta Gary Bladest. Aspinall 6-1-re nyert Richard North ellen, Adrian Lewis legyőzte Gabriel Clemenst 6-3-ra, Glen Durrant 6-4-re verte Wesley Harmst. Price sem vacakolt sokat 6-3-re győzött Adrian Gray ellen. Michael Smith lenullázta Robert Thorntont, John Henderson pedig döntő legben nyert Luke Woodhouse ellen.

Harmadik forduló:
Ebben a körben már a legjobb 16 közé kerülés volt a tét. Karel Sedlaceknek ez nem sikerült, Darren Webster két leggel jobb volt nála. Dirk van Duijvenbode harmadik meccsén is elérte a 100-as átlagot, ám most 6-4-re kikapott Jeff Smithtől. MvG most először nem érte el a 100-as átlagot, megállt 98-nál és ki is kapott Brendan Dolantől 6-4-re. Dolan 101-es átlagot hozott össze. Peter Wright nyerte a skót rangadót John Henderson ellen 6-4-re, Cross pedig 6-3-ra győzött Smith ellen. Gary Anderson 104-es átlagot hozott össze a 100-as átlagot produkáló Price ellen, a végén a skót örülhetett egy 6-3-as sikernek. Adrian Lewis két leggel jobb volt mint Telnekes, Ross Smith 98-as átlaggal verte Jamie Hughest, Aspinall pedig döntő legben nyert Wayne Jones ellen. Steve Beaton 6-5-re nyert Durrant ellen.

Nyolcaddöntők:
Jeff Smith komoly szinten dobált egész nap, most pedig 6-5-re nyert Aspinall ellen, egy olyan meccsen ahol mind a két játékos 100-as átlag fölé került. Maik Kuivenhoven remek szériája továbbra is kitartott, 6-3-ra győzött Steve Brown ellen. Joe Cullennek 88-as átlag is elég volt Nick Kenny ellen egy 6-1-es győzelemhez. Kenny részéről a bemutatkozás azt hiszem jól sikerült. Mickey Mansell rendesen elfáradhatott, csak 68-as átlagot ért el Steve Beaton ellen, ez pedig a "Bronz Adonisz" 6-1-es sikerét hozta. Peter Wright 100-as átlagot dobott és ezzel megverte 6-3-ra Conan Whiteheadet. Gary Anderson és Rob Cross világbajnokokhoz méltóan dobáltak. A skót átlaga 106.1 lett, az angolé 101.5. A meccset a skót nyerte 6-2-re. Adrian Lewis 97-es átlag fölé jutott és ezzel megverte Darren Webstert 6-1-re. Brendan Dolan pedig döntő legben nyert Ross Smith ellen.

Negyeddöntők:
Gary Anderson háta ma tökéletesen működni látszik, Joe Cullent ugyanis 99-es átlag mellett 6-2-re győzte le.
Adrian Lewis és Steve Beaton is 94-es átlagot értek el, ám "Jackpot" 43%-al dobta a duplát, míg Beaton csak 30%-al, ez pedig Lewis 6-3-as sikeréhez vezetett.
Peter Wright nehéz helyzetbe Jeff Smith ellen, hiszem 3-0-ás hátrányt szedett össze. Igaz Smith csupa öt köröst dobott, szóval jól játszott a kanadai. Aki már 5-1-re is vezetett, de Wright ki tudott egyenlíteni, ám a döntő leg a kanadai lett aki bejutott a négy közé.
Maik van Kuivenhoven tündérmeséje véget ért, Brendan Dolan ellen csak három leget tudott nyerni, ám a fiatal hollandtól a nyolcba jutás szép eredmény.

Elődöntők:

A két elődöntő izgalmas tűnt, de sima meccsek lettek. Gary Anderson parádés meccset hozott össze 102.2-es átlagot dobott, 41%-os kiszállózással. Ez volt a negyedik olyan meccse a skótnak ahol elérte a 100-as átlagot, plusz volt még egy 99-es átlaga. Lewis sem volt rossz 97.6-os átlaggal, de csak 30%-os hatékonysággal dobta a kiszállót. 1-0-ra még vezetett az angol egy 11 nyilas után, de aztán hármat nyert zsinórban a skót. 3-2-re és 4-3-re felzárkózott még Lewis, de utána nem volt kegyelem.
Dolan és Smith meccse sem alakult épp izgalmasan. Smith 3-0-ra elhúzott két öt körösének hála, Dolan pedig csak 4-2-ig tudta követni a kanadait. Ezután Smith elvitte az összes leget és a végén 99-es átlagon állt meg, ami hat ponttal jobb volt mint amit az észak-ír összehozott. Ráadásul Dolan csak 18%-os hatékonysággal kiszállózott ami rég gyenge produktum. Jeff Smith visszatérése a PDC-be tehát egy döntővel indul. Nem rossz...

Döntő:
Gary Anderson - Jeff Smith. Vajon hányan gondoltak Smith döntőjére? Szerintem még Ő maga sem. De elérte ezt és ez bravúr már önmagában is. A döntőt a skót kezdte jobban, dobott két öt köröst és 2-0-ra vezetett. 4-2-ig maradt a két leges különbség, ám utána a hetedik és nyolcadik leg Andersoné lett és ezzel tetemes 6-2-es előnyt hozott össze. Egy 14-15 nyilas kombóval két legre visszajött a kanadai, de aztán két öt köröst dobott és 8-4 arányban nyerte a mérkőzést, és ezzel a tornát is. A skót átlaga 98 pont lett, a kanadai 94. Kiszálló tekintetében Gary 44%-al zárt, míg Jeff 33%-ot ért el.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5015465038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása