9 Nyíl

Jól szólt a Heavy Metal

2020. február 15. 19:03 - Dart Major

2020 PDC Players Championship 3 - Wigan

Szabad hétvége a PDC-ben? Szinte nem létező fogalom. A sűrű naptár miatt non-stop történik valami amire érdemes figyelmi. Ezen a hétvégén sincs ez másképp. Tegnap selejteztek a Pro Tour kártyások az első két European Tour fordulóra, szombat-vasárnap pedig a jól ismert Tennis Centerben jön össze a mezőny, hogy az aktuális Players Championship fordulót lejátsszák. Lessük most meg mi történt a szombati napon.
players-championship_9.png

Ma egy kicsit másképp lesznek a dolgok, nemcsak a legjobb négy útját emelem ki, hanem a legjobb nyolcig eljutók aktuális sorozatát lestem meg. A változatosság az élet sója, vagy ilyesmi.
A következő párosítások alakultak ki a negyeddöntőkben:
Michael van Gerwen - Chris Dobey
Peter Wright - Joe Cullen
Jeffrey de Zwaan - Danny Noppert
Ryan Searle - Glen Durrant

A világelső van Gerwen elég rendesen bekezdett és 107-es átlaggal 6-1-re verte Yordi Meeuwisset. A második meccse szoros lett, 6-4-re tudta William Borlandet legyőzni. Majd még keményebb menet következett, döntő leges siker Ryan Joyce ellen,95-ös átlaggal. A legjobb nyolcért 104.6-os átlagot dobott Dirk van Duijvenbode ellen és nyert 6-2 arányban.


Dobey is remekül kezdett, 106-os átlagot ért el, és 6-4-re nyert Madars Razma ellen. Jött egy újabb 6-4, most Maik Kuivenhoven ellen, 95-ös teljesítménnyel. A legjobb 32 között Mensur Suljovict győzte le 6-3-re. Mensur egyébként első meccsén Jeff Smith ellen kilenc nyilast dobott. A legjobb 16 között 100-as átlag mellett 6-2-re verte Stephen Buntingot.
Peter Wright lábsérülése nem lett rosszabb, így el tudott indulni a versenyen. Ha már elindult akkor 95.6-os átlaggal melegített és verte Simon Stevensont 6-3-ra. A második meccsén döntő legre volt szüksége Adam Huckvale ellen. A legjobb 32 között Simon Whitlockot győzte le 6-2-re, 98 feletti átlaggal. Negyedik meccsén Adrian Lewis került vele szembe. Mind a két játékos 104 feletti átlagot dobott és itt is döntő leg kellett Wrightnak.


Joe Cullen útja tükörsimára sikerült. Rögtön egy nullázással kezdett Luke Woodhouse ellen, 100-as átlaggal. Aztán jött három 6-1-es győzelem. Sorrendben: David Pallett, Geert Nentjes és Ted Evetts voltak az áldozatok. Kétszer is 98-as átlag fölé jutott a "Rockstar".
Jeffrey de Zwaan Jan Dekker ellen kezdett és 6-3-ra verte honfitársát 91.2-es átlagga. Második meccsén 98-at hozott össze és verte 6-1-re Harald Leitingert. A legjobb 32-ben honfitársa Wesley Harms volt ellenfele akit döntő legben vert meg, pedig Harms csak 82-es átlagot dobott. Jeffrey pedig 86.7-et. Majd jött még egy honfitárs, nevezetesen Vincent van der Voort aki 6-4 arányban győzött le.
Danny Noppert egy 6-1-es sikerrel kezdte a napot Richard North ellen, itt még 89-as átlaggal. Aztán Andy Boulton ellen dobott kilenc nyilast, 107.3-as átlagot és győzött 6-2-re. John Michael volt harmadik ellenfele, a görög játékost 6-4-re győzte le 97 feletti teljesítménnyel. A nyolcba kerülésért Joe Murnan volt ellenfele, őt szintén 6-4-re verte.
Ryan Searle rögtön az első meccsén megkapta Gerwyn Pricet és le is győzte 6-4 arányban, 96.7-es átlaggal. Második meccse 6-3 lett Michael Barnard ellen, ismét 96 feletti átlaggal. Stabilan hozta ezt az átlagot, hisz harmadik meccsén is ennyit dobott,  ennek pedig Josh Payne nem örült. A legjobb 16 között Michael Smith következett akit 97.5-ös átlaggal vert 6-4-re.


Glen Durrant 98.1-el kezdett Matthew Edgar ellen és három leges különbséggel nyert. Conan Whiteheadet 100-as átlaggal lenullázta, majd Keegan Brownt győzte le 6-4-re. A 16 között dobott egy szép 104-es átlagot Krzysztof Ratajski ellen és nyert döntő legben.

Negyeddöntők:
Michael van Gerwen és Chris Dobey kimaxolták a dolgokat. Dobey 2-1-re és 4-2-re is tudott vezetni, pedig nem játszott igazán jól, csak egy öt köröst dobott. Aztán jött egy tizenkét nyilas és egy legre került a győzelemhez. De van Gerwen felébredt. 12-14-14-13 nyilasokkal a maga javára billentette a mérleg nyelvét. Az angol 89-es átlagot és 36%-os kiszállózást hozott össze, a holland "csak" 33%-al dobta a duplát, de 98 feletti átlagot ért el.
Peter Wright sok kérdést nem hagyott Cullen ellen. 2-0-ra és 3-1-re is vezetett már, dobott tizenkét nyilast is. Igaz ezt Cullen is megtette. 3-2-es Wright előnynél a világbajnok egy tíz nyilassal jelentkezett, amit még kozmetikázott Cullen, de több leget már nem nyert. "Snakebite" 108.4-es átlagot dobott és 67%-al szállt ki. Cullen 99.8-on zárt és három duplát dobott meg kilenc kísérletből.
A de Zwaan - Noppert holland rangadó elég hamar eldőlt. Ugyan Noppert előnyt szerzett, de erre zsinórban négy öt köröst dobott de Zwaan és máris 4-1-re vezetett. Sok volt a három leg, Noppert két öt körössel csak 4-3-re bírt feljönni, de aztán nem sikerült többet nyerni és a vége 6-3 lett. Mindketten 94-es átlagot értek el, ráadásul egyformán 43%-al dobták a duplát.
Ryan Searle és Glen Durrant szintén izgalmas és döntő leges partit játszottak. Durrant nyerte az első leget, amire zsinórban három nyert leggel felelt Searle. Kettőt megoldott öt körből, sőt 121-ről is kiszállt. Két 17 nyilassal egyenlített "Duzza", de aztán újra két leget vitt el "Heavy Metal". A háromszoros világbajnok nem esett össze, két öt körössel egalizált. A döntő legben Searle kezdett és dobott is egy tizenöt nyilast amivel vitte a partit. 93 feletti átlagon végzett mind a két dartsos, ám Durrant csak 29%-os pontossággal kiszállózott, míg Searle 38%-al.

Elődöntők:
Összejött az újabb fejezet a mára klasszikussá vált van Gerwen - Wright párharcban. "Snakebite" jól kezdett és elvitte az első két leget, miközben a holland kvázi szunyókált. De aztán felébredt. Ha már felébredt akkor ezt zsinórban öt darab öt körössel érzékeltette. Majd dobott egy hat köröst is. 6-2-nél még Wright faragott a hátrányon de a végén van Gerwen örülhetett. A holland 101-es átlagot dobott, míg Wright 99.5-öt. A skót azonban csak 25%-al dobta a kiszállót, ezzel szemben a háromszoros világbajnok a hét duplát tizenhat kísérletből dobta meg.
Ryan Searle és Jeffrey de Zwaan párharca nem olyan kultikus mint a másik párosításé volt, de a meccsük jól sikerült. A holland egy tizenkét nyilassal kezdett, majd a második leget is meg tudta nyerni. Az angol ezt egalizálta egy 16-15 nyilas kombóval. A kövezkező négy leg lement első pályáról, így 4-4-re módosult az állás. Jelzem, de Zwaan az ötödik legben is dobott egy négy köröst. Aztán Searle breakelt egy négy körössel, amit visszavett a holland és ment tovább 5-5-ről a mulatság. Searle hátsó pályáról dobott egy 157-es kiszállót, majd egy tizennégy nyilassal a meccset is megnyerte. Az angol játékos 101.3-as átlagot ért el, amit öt ponttal jobb volt ellenfele teljesítményénél. Searle 41%-al dobta a duplákat, de Zwaan ebben nyolc ponttal elmaradt mögötte.

Döntő:
Michael van Gerwen - Ryan Searle. Országos egyes, mondaná mindenki. Ám Ryan Searle ezt máshogy gondolta és ezt azzal igazolta, hogy 3-0-ra elhúzott. Dobott két öt és egy hat köröst. Hoppá.Na de jött a holland. 12-15-16-13 nyilasokat dobott, ellenfele nem tudott beleszólni és máris 4-3 arányban a világelső vezetett. Egy öt körössel egalizált az angol, erre a holland dobott egy újabb tizenkét nyilast. A 6-4-es előnyhoz kellő duplát van Gerwen nem dobta meg, Searle pedig ezt kihasználta. Majd pedig 6-5-re vezetett miután dobott egy újabb öt köröst. A holland kapaszkodni kényszerült és ki is egyenlített. A 7-6-ért is dobhatott aztán, de megint nem jött a dupla, ez pedig azt jelentette, hogy Searle egy legre került a sikertől. Ami meg is jött, miután tizenhatodik nyíllal kidobta a kiszállót. 97.1-es átlagon állt meg az angol, amihez jó 44%-os duplázás társult. van Gerwen elrontott 


Lisa Ashtonról egy videó. Érdemes megnézni.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3415475952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása