9 Nyíl

Álomdöntőt hozott a wigani kora este

2020. február 22. 19:09 - Dart Major

2020 PDC Players Championship 5 - Wigan

Mielőtt jövő héten a European Tour sorozat elindulna a jövő héten és végre odaszegeződhet a rajongó a monitor elé még dolga volt a PDC mezőnyének. A szokásos P.C. sorozat ötödik és hatodik állomására kerül a szokásos wigani helyszínen. Az eddigi négy verseny változatos összképet hozott, néhány játékos ihletett formában kezdte az évet, mások pedig némileg beragadtak a rajtnál. Lássuk az ötödik nap mit hozott:
players-championship_9.png

Kezdjük az alsó ágon a legjobb négy közé került versenyzőkkel.
Gerwyn Price bejutása azt hiszem nem meglepő. A walesi világranglista helyének megfelelően lenullázta Kirk Shepherdet kezdésnek. Második meccse azonban döntő legben dőlt el Mickey Mansell ellen. Igaz ez leginkább Price tizenhárom elrontott dupláján múlt. A harmadik meccsére aztán megérkezett a walesi: dobott egy 105.1-es átlagot és 6-2-re verte Damon Hetát. A legjobb 16 között egy szolidabb 90-es átlag is elég volt Jamie Lewis ellen egy 6-3-as sikerhez. (Jó végre Lewist 16-ban látni, ritka gyenge szezonja volt tavaly). A legjobb nyolc között William O'Connor következett, aki korábban Brendan Dolant és Joe Cullent is elbúcsúztatta. Ám Price nem sok esélyt adott neki, 106-os átlag felett zárt és nyert négy leges különbséggel.
gp.jpg
Steve Lennon mindig sötét lónak számít. Kiváló játékos, de néha képes teljesen szétesve dobni. Ám a mai nap parádésra sikerült. Kezdésnek 6-3-ra megverte Jeffrey de Zwaant, majd jött egy 103.5-ös átlag és egy újabb sima siker, most Scott Baker ellen. A harmadik meccsén sem adta alább, konkrétan 110 felett zárt Kai Fan Leung ellen. Sőt kilenc nyilast is dobott. A legjobb 16 között 106-os átlagot dobott és zsinórban harmadik meccsét nyerta 6-1-re. Az aktuális áldozat Benito van de Pas volt. A nyolc közt Gabriel Clemens következett, aki nem sok ellenállást fejtett ki és így újra simán nyert az ír játékos.
sl.jpg
Devon Petersent jó rég láttuk a legjobb négy között, de ma jól ment neki. Igaz első meccsén rögtön döntő legre kényszerült Harry Ward ellen, de ott is jó teljesítményt nyújtott. A második körben a rém gyengén dobó Stephen Buntingot lenullázta, majd jött egy csodás mérkőzés Niels Zonneveld ellen. A holland 102-es átlaggal csak három leget csípett el a 110 fölé jutó dél-afrikai ellen. A legjobb nyolcba kerülésért Dimitri van den Bergh következett, de ő sem okozott gondot: 6-2 lett a vége. A nyolc között Rob Cross került szembe Petersennel. Ám a világbajnok angol sem tudta megverni őt.
dp_3.jpg
Peter Wright mostani formájában semmi meglepő nincs abban, hogy a legjobb négybe kerül egy versenyen. Amit ma produkált az több mint brutális. Darren Webster ellen rögtön 100 feletti átlaggal kezdett, hogy a második körben jöjjön az igazi rettenet. Adrian Gray ugyanis megnézhette milyen egy tökéletesen játszó Snakebite. 120.2-es átlagot dobott a skót és lenullázta ellenfelét. Brutális.

A harmadik meccsén "csak" 106-os sikerült, de ez is elég volt egy sima győzelemhez Scott Mitchell ellen. A legjobb 16 között sem adta 100 alatt és nyert 6-3-ra Ryan Joyce ellen. Némileg elfáradt a világbajnok, hiszen Glen Durrant ellen 95.2-ig jutott, de így is sikerült nyernie.
pw_2.jpg

Gerwyn Price - Steve Lennon az alsó ágon. Jó kis meccsre volt kilátás és ez a várakozás nagyon bejött. Egy hat körössel Price került előnybe, de utána két leget egymás után megcsípett az ír. Ezután két hat köröst dobott a walesi és megfordította a mérkőzést. Aztán jött a következő fordítás, most épp Lennon vitt el három leget egymás után és 5-3-ra vezetett. Ráadásul két négy köröst is dobott az ír. Ezt követte három öt körös első pályáról aminek végén 6-5-re az ír vezetett és csak egy leg kellett már neki a győzelemhez. Erre sansza is volt, de nem tudott kiszállni aminek végén egyenlített a walesi. A döntő legben Price odalépett és egy tizenhárom nyilassal a maga javára billentette a mérleg nyelvét.  A két játékos sok kiszállót elrontott, amit főleg Lennon bánhat, átlaguk viszont messze nem volt rossz.
p-l.jpg
A másik elődöntőn Peter Wright és Devon Petersen csaptak össze. Egy-egy hat körös kezdéssel hangolódtak a játékosok, ami után dobták két öt köröst és álltak 2-2-re. A saját kezdésre való fókusz maradt, Petersen tizenhárom nyilasára Wright egy négy körössel válaszolt. Ezután a skót dobott két öt köröst és ezzel 5-3-ra meglépett. A dél-afrikai nem adta meg magát, bevert két öt köröst és egalizált. Ám Snakebite nem véletlenül világbajnok, ő is dobott két öt köröst és ezzel 104 feletti átlaggal hozta a mérkőzést. Petersen 98-as átlagot ért el, ami szintén remek teljesítmény.


p-w.jpgDöntő. Gerwyn Price - Peter Wright. De mit döntő? Álomdöntő! Csodadöntő! Miért mondom ezt? Nos, Peter Wright első két saját legjét tizenegy, vagyis 11 nyílból hozta. Price első két legje: tizenhárom és tizenkét nyilas volt. 2-2 után vajon mi jött? Két tizenegy nyilas első pályáról! 3-3 után kicsit megzuhantak a felek, mert "csak" három hat köröst hoztak össze. Price viszont felébredt ebből a kábulatból és dobott egy újabb négy köröst. 5-5 lett ezzel az állás, aztán jött két öt körös előről és máris 6-6-ra módosult az eredmény. Ekkor Wright még kicsit rákapcsolt és egy 13-12 nyilas kombóval megnyerte a meccset. Ráadásul a meccset eldöntő kiszálló egy Big Fish volt. Mind a két játékos 109 feletti átlagot ért el. Jól olvasták: 109 felettit mind a ketten! Price 46%-al szállt ki, Wright pedig 62%-ot ért el. 
p_ww.jpghun

Néhány nagy név szereplése: Michael van Gerwen a harmadik körben szállt ki, hiába dobott 102 feletti átlagot, Christian Bunse ellen döntő legben kikapott. Gary Anderson szintén a legjobb 32 között esett ki, igaz ellene Ryan Joyce 100-as átlagot ért el amit nem egyszerű verni. Michael Smith rögtön az első meccsén kiesett, miután elvérzett Jamie Lewis ellen. Daryl Gurney a második körben szállt el, miután 6-4-re kikapott Darren Penhall ellen. James Wade második körös vesztét Niels Zonnenveld okozta, míg Mervyn King ugyanitt 6-3-ra bukott Jason Lowe ellen. Ian White az első fordulóban 107-es átlagot dobott, ám a másodikban elszállt Benito van de Pas ellen. Krzysztof Ratajski a legjobb 32-ig jutott, ott Vincent van der Voort győzte le a lengyelt. Vincent aztán a következő körben Durrant ellen esett ki. Nathan Aspinall a 16 között búcsúzott Gabriel Clemens ellen. Mensur Suljovic ugyancsak a legjobb 32 között búcsúzott el, őt van den Bergh verte 6-2-re. Lisa Ashton 81-6-os átlagot ért el, de ez csupán két legre volt elég az első fordulóban Harald Leitinger ellen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2915486890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása