9 Nyíl

109-es átlag és egy majdnem kilencnyilas Belgiumban

2020. február 29. 23:08 - Denis Potvin

European Tour 1 - Belgian Darts Championship, Hasselt, 2. nap.

Akadtak szombaton is meglepő kieső a European Tour első állomásán, a Belgian Darts Championshippen. Voltak szenzációs átlagok, a legjobbat Danny Noppert produkálta. Aztán volt majdnem egy kilencnyilas is. Michael van Gerwennek a D12 nem sikerült, aztán még háromszor sem. Vasárnap már a nyolcaddöntők, majd este a véghajrá következik Hasseltben.

er9egfqxyam9-ea.jpg

Michael Smith alapozta meg a szombatot. Az előző napon Luke Humphriest nagy fölénnyel kiverő Ronny Huybrechtset győzte le, pedig a belga 97,12-es átlagig jutott. A csütörtöki kilencnyilas, Smith viszont egy 103,28-cal köszönt be a Belgian Darts Champiosnhippen. Az idősebb Huybrechts egy bullos kiszállóval kezdett, aztán még öt kiszállója volt, de egy sem sikerült. A folytatásban máris kiesett egy kiemelt, Joe Cullen búcsúzott. A 87,46-os átlaggal nem is számíthatott másra.

Krzysztof Ratajski megint fantasztikus volt, 98,29-cel csak két leget engedett az amúgy kiválóan játszó Gabriel Clemensnek. A lengyel 114-es kiszállót is dobott. Három olyan meccs jött, amikor két olyan játékos is kiesett, aki a végső győzelemre is esélyes volt. Glen Durrant összefutott egy szenzációs formában dobó Mervyn Kinggel, aki a nap második legjobb átlagát dobta, 105,98-ig jutott, 140-es kiszállója is volt, King 11, 12 és 13 nyilas leget is dobott. Ian White sem szokott ilyen korán kiesni, mondjuk 88,1ö-es átlagnál is jobbakat szokott dobni. Most semmi nem sikerült, 3/13-as kiszállózása is kevés az amúgy nála még rosszabb átlagot produkáló Dirk van Duijvenboda ellen. A két meccs között Rob Cross 6-1-re győzte le Damon Hetát, akinek ma a duplák nem mentek, 1/12-vel nem igen lehet továbbjutni.

Danny Noppert álomdartsot játszott. A 108,96 feltétlen annak számít, amire csak a legnagyobbak képesek. Ezt most Jermaine Wattimena bánta, aki a 6-2-es veresége ellenére is száz fölé jutott. Így is ki lehet kapni. A délutánt James Wade továbbjutása jelentette. Nagyon szépen játszott, régen volt ilyen játéka 97,79-cel győzte le Steve Lennont. A délutáni nyolc meccs statisztikája:

Az esti programban Nathan Aspinall sikere volt az első, Steve Beaton ellen remek meccsen nyert, volt egy 167-es kiszállója is. Gerwyn Price-nak még egy 89,66-os átlag is elég volt a Wesley Plaisier elleni 6-1-hez. Peter Wright a hétközi Premier League-ben történt vesszőfutása után egy Andy Hamilton elleni sikerrel melegített. Melegített, mert ez a teljesítmény is éppen csak kilencvenes átlag fölé jutott. Michael van Gerwen pedig megint közel volt a kilencnyilashoz. Az utolsó legben 180, majd 177 pont után, két T20-szal 24-re maradt, de nem jött a D12. Aztán még egy körön át sem. Aztán a 13. nyíllal megoldotta.

Jeffrey De Zwaan egy 11 nyilassal adta meg az alaphangot Kim Huybrechts ellen, aki nagyot küzdött, hiszen 5-2 után két leget is hozott, a végére nem volt sansza az egyenlítésre. Dimitri Van den Bergh nagy meccsen kapott ki Jamie Hughes-tól, méghozzá az utolsó legben dőlt el minden. A belga egy 11 nyilassal kezdett, egy 12 nyilas, 150-es kiszállóval vezetett 2-1-re, aztán 4-3-as Hughes-vezetésnél nagyon elszúrta a kiszállóit, így is visszakapaszkodott 5-5-re. Hughes kezdett, az első három körben mindketten száz felettit dobtak, Hughes dobott a bullra a végén, de csak 25 lett, Van den Bergh pedigh 64-re maradt, de Hughes két tűvel elintézte a kiszállót. Van de Bergh 97,42-es átlaggal esett ki.

Az utolsó két meccs is izgalmasan alakult. Szegény Ryan Searle az újabb olyan kieső lett, aki jobb átlagot dobott mint ellenfele, mégis búcsúzott. Ráadásul egy 170-es kiszállót is dobott Mensur Suljovic ellen, akinek viszont egy 109-es és egy 156 pontossal válaszolt. Szóval az első leg Searle-nek állt, de nem tudott kiszállni, aztán jött gyorsvonati sebességgel Suljovic, a két száz felettit ekkor dobta és 4-1-re, sőt 5-1-re ment el. Searfle aztán 145 pontról szállt ki. Szépen zárkózott, 12 nyilas lege is volt. De a legvégén nagyon lemaradt.

A legvégére Jonny Clayton és Steve West meccse maradt. Még egy meglepő eredmény. Clayton egy 141-es kiszállóval kezdett, aztán egy 121 pontossal szépített 3-2-re, de aztán el is lőtte a puskaport, pedig döbbenetes, 104,14-es átlagon fejezte be a meccset, de 2-3 után egyetlen leget sem tudott nyerni. Az is meglepő, hogy az egész meccsen mindössze négy lehetősége volt a kiszállóra.

2020 Belgian Darts Championship

Szombat, délutáni szakasz, 2. forduló

  • Michael Smith 6-1 Ronny Huybrechts
  • Martijn Kleermaker 6-3 Joe Cullen
  • Krzysztof Ratajski 6-2 Gabriel Clemens
  • Mervyn King 6-4 Glen Durrant
  • Rob Cross 6-1 Damon Heta
  • Dirk van Duijvenbode 6-3 Ian White
  • Danny Noppert 6-2 Jermaine Wattimena
  • James Wade 6-3 Steve Lennon

Esti szakasz, 2. forduló

  • Nathan Aspinall 6-3 Steve Beaton
  • Gerwyn Price 6-1 Wesley Plaisier
  • Peter Wright 6-2 Andy Hamilton
  • Michael van Gerwen 6-3 Mike De Decker
  • Jeffrey de Zwaan 6-4 Kim Huybrechts
  • Jamie Hughes 6-5 Dimitri Van den Bergh
  • Mensur Suljovic 6-4 Ryan Searle
  • Jonny Clayton 2-6 Steve West

Vasárnap, délutáni szakasz (13 órától)

  • Michael van Gerwen v Michel Smith
  • Mervyn King v Martijn Kleermaker
  • Peter Wright v Danny Noppert
  • Krzysztof Ratajski v Rob Cross
  • Dirk van Duijvenbode v Jeffrey de Zwaan
  • James Wade v Nathan Aspinall
  • Gerwyn Price v Jamie Hughes
  • Mensur Suljovic v Steve West

19 órától a negyeddöntők, majd az elődöntők és végül a döntő következik.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5415498150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása