9 Nyíl

Premier League: két világbajnokkal nyernénk Exeterben!

2020. március 04. 14:41 - Denis Potvin

Múltkor olyan jól sikerült a tippadás, és a visszajelzésekből is azt szűrtük le, hogy érdemes ezt a sorozatot folytatni. Kiváló barátunk, korábbi szerzőtársunk így ismét elgondolkodott a csütörtöki meccseken. Fogadjátok szeretettel. Folytatódik tehát a darts Premier League 2020-as kiírása, jön az ötödik forduló és Exeter városa, mi pedig mostani beharangozónkban 2 meccset veszünk ismét górcső alá. Múlt héten mind a kettő tippünk telitalálat volt, reméljük velünk tartottatok!

dbvk22zxkaahfh9_1.jpg

Ahhoz, hogy képben legyünk a darts játékosok jelenlegi formájával, fontos megemlíteni, hogy hétvégén Belgiumban megrendezték a European Tour első állomását, így ránézünk röviden arra is, hogy tippjeink főszereplői hogyan teljesítettek a tornán.

Gary Anderson - Luke Humphries

Gary Anderson kihagyta a hétvégi ET állomást, pedig lehet, hogy érdemes lett volna elutaznia, hiszen a csütörtöki PL győzelmét átmenthette volna a hétvégére is. Történt ugyanis, hogy Dublinban legyőzte Rob Crosst, amivel jelenleg 5 ponttal a 6. helyre kúszott fel a tabellán. A “Repülő Skót” idei formájára nem lehet panaszunk, ugyanis ő húzta be az első Players Championship fordulót, és a PL tabellán elfoglalt helye is “csalóka”, hiszen csak egy pontra van a jelenleg első van Gerwentől. Egy esetleges exeteri győzelemmel könnyen az élbolyban találhatja magát.

A skótnak a győzelemre pedig minden esélye megvan, ugyanis neki jutott az a feladat, hogy az exeteri állomás “kihívó” játékosával, Luke Humphrieszal mérkőzzön meg. Humphries megnyerte az Ifjúsági Világbajnokságot és a “felnőtt” vébén is jól teljesített. Egészen a negyeddöntőig menetelt az Alexandra Palace-ban, ahol a későbbi győztes Peter Wright állította meg. Az exeteri légkör nem lesz ismeretlen számára, hiszen tavaly pont mostani ellenfele, Gary Anderson PL-től való visszalépése nyomán volt lehetősége “kihívóként” a Westpoint Arénában megmutatnia magát. Nem is okozott csalódást, 101.30-as átlagot elérve 6-6-os döntetlen játszott Price-szal.

A fiatal angol azonban még adós a jó eredményekkel idén: a Players Championship fordulókon eddig a legjobb 32-be kerülés a legjobb eredménye, és most hétvégén sem teljesített túl jól. A belga ET forduló pénteki játéknapján Ronny Huybrechts ellen csupán egy 82.91-es átlagra volt képes, de ami még elszomorítóbb statisztika az a 8/1-es kiszállózási hatékonysága. Nem is meglepő, hogy a belga győzött 6-1 arányban.

gary-anderson-vs-luke-humphries.jpg

Kép forrása: The Stats Zone

A “kihívóknak ”eddig nem sok sikerélményük volt az idei Premier League-ben. Egyedül Fallon Sherrocknak jött össze egy döntetlen Durranttal szemben, a többiek mind kikaptak. Sorban: John Henderson, Jonny Clayton, a múlt héten pedig William O’Connor. Ezek nem túl jó előjelek Luke Humphriesra nézve, ahogy az sem, hogy Gary Anderson a kettejük egymás elleni egyetlen meccsét 6-2 arányban megnyerte (ez egy 2018-as PC mérkőzés volt). Azt gondoljuk, hogy a “Repülő Skót” extra motivált lesz, hiszen egy győzelemmel a PL tabella elejére tud kerülni, ráadásul ehhez most a kicsit gyenge formában lévő Humphrieszen keresztül vezet az útja.

Tipp: Gary Anderson nyer

Michael Smith - Michael van Gerwen

Ha van ember, akit most egyöntetűen minden darts rajongó szeret, akkor őt Michael Smithnek hívják. “Bully Boy” megtette nekünk azt a szívességet, hogy 9nyilast hozott össze Dublinban, így 3 év után újra egy tökéletes leget láthattunk a Premier League-ben. Smith be is húzta Gurney ellen a meccsét, így jelenleg a PL tabella 5. helyén tanyázik, 2 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereséggel. Michael kiváló formáját a hétvégi belga ET fordulóra is átmentette, ugyanis egészen a fináléig sikerült menetelnie. A győzelem viszont nem jött össze az angolnak, ugyanis Price 8-3 arányban győzött ellene. Ami miatt viszont a hétvégi meccsek megadják az alaphangot a csütörtöki PL találkozójának, az az, hogy a legjobb 16 között egy bizonyos Michael van Gerwent győzött le 6-5 arányban.

MvG kapcsán mindenképpen érdemes kiemelni, hogy az év elején gyártót váltott, így minden torna egy új lehetőség az új szettjével való kísérletezésre is. Félreértés ne essék, a holland világbajnok nem felejtett el dartsozni (sőt, olyannyira nem, hogy a hétvégi ET fordulón a D12-t hibázta el a 9nyilashoz). Az idei Premier League szereplésére nem lehet panasz, hiszen a 3 győzelem és 1 vereség azt jelenti számára, hogy a tabella élén várja az exteri fordulót. Említettük, hogy a hétvégi belga European Tour fordulón a legjobb 16 jelentette neki a végállomást, Smith úgy győzött 6-5 arányban, hogy MvG-nek 97,43-as átlaga volt, viszont 14 kiszálló kísérletéből csak ötöt tudott megdodni.

dbvk22zxkaahfh9_1.jpg

Kép forrása: b&wtips

Smith és Gerwen egymás ellen eddig összesen 38 alkalommal meccselt, ebből 30-szor Gerwen és mindösszesen 8-szor nyert Smith. Ha a kettejük mérlegét leszűkítjük a Premier League mérkőzésekre, akkor még jobban kijön a holland dominanciája, ugyanis mind a 6 egymás elleni találkozójukat behúzta MvG! Ezek között van két 7-1-es siker is, valamint egy 2018-ban lejátszott döntő, ahol Gerwen 11-4 arányban múlta felül az angolt. Azt gondoljuk, hogy az egymás elleni eredményekből is kiindulva, de főképpen a hétvégén elvesztett meccs utáni revans lehetőség miatt, a meccs győztesen van Gerwen lesz.

Tipp: Michael van Gerwen nyer

A poszt szerzőjétől az https://www.ilovesportfogadas.hu/ oldalon napi tippeket kaphattok foci, tenisz és darts mérkőzésekre. Kövessétek az oldalt a napi sportfogadás tippekért!

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9215503406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása