9 Nyíl

Fontos meccset nyert a világbajnok, Duzza megállíthatatlan

2020. március 13. 09:33 - Denis Potvin

2020 Unibet Premier League Night Six, Liverpool, M&S Bank Arena

A hatodik fordulót rendezték csütörtök este a Unibet Premier League-ben. Néhány fontos kérdésre választ kaptunk, így például arra is, hogy Daryl Gurney lassan, de megállíthatatlanul halad a kiesés felé. Ismét volt egy sikeres beugrónk, Stephen Bunting személyében, aki majdnem megtréfálta a korábbbi világbajnok Rob Crosst. Fontos meccset nyert meg Peter Wright, így távolabb került az alsó régiótól. Michael van Gerwen pedig ismét legyőzte Gerwyn Price-t.

liverpool-msmith3_1_1920.jpg

A világbajnok nyitotta az estét, és Wright fontos meccset nyert meg Smith ellen. 100-as átlag fölé jutott a skót, és a kiszállók sem mentek olyan rosszul. Smith behúzta az első leget, aztán Wright kapott szárnyakat, és 5-1-ig ment el. A nyolcadik legben már a biztos egy pont is megvolt, négy meccsnyilat még elprntott, de aztán az ötödik már ott volt a helyén, a D18-ban. Hasonlóan fontos lett volna Daryl Gurney-nek is a siker, de az ezúttal is elmaradt, a mezőny egyetlen nyeretlen játékosa maradt ezzel. Glen Durrant pedig a sikerrel az élen maradt. Közel azonosan dobtak, de Duzza lényegesen jobban kiszállózott. Bár Gurney egy 144 pontos kiszállóval kezdett, de aztán négy leget bukott sorban. Aztán nem is tudott már visszajönni, Duzza 2-3 leggel vezetett végig – kivéve, amikor Gurney 6-5-re zárkózott –, dobott bullos kiszállót, 127 pontosat is, 7/11-el zárt ebben a mutatóban.

Ismét összecsapott a két legjobb formában lévő játékos, Gerwyn Price és Michael van Gerwen, megint a walesi húzta a rövidebbet, bár majndem eljutott százas átlagig. Van Gerwen viszont azt is túlszárnyalta, és 106,27-tel zárt. Price megint jól tartotta a lépést, és saját kezdéseit 5-4- hozta is. A holland aztán 12 nyilas leggel brékelt először a meccsen, éppen a legjobbkor, mert után saját kezdését, hatból hatszor hozta ezen a meccsen.

liverpool-durrant6_1920.jpg

Az este aztán két döntetlennel zárult. Rob Cross valahogy nem találja magát. Bunting ellen is pontot bukott, és csak 90-es átlagig jutott, igaz dobott egy 119-es kiszállót is. Cross 1-4-ről fordított, 6-5-ös vezetésénél volt nyila a győzelemhez is, de a D18 neki nem jött. Az est legjobbja Nathan Aspinall lett 107,64-es átlaggal, de ez is csak egy pontot ért Gary Anderson ellen. Asp 5-1-es hátrányból jött vissza, 13, 11, 14 és 11 nyilas legekkel egyenlíteni tudott, aztán mégis Anderson vezetett 6-5-re, de az utolsó legben alaposan lemaradt a skót, és Aspinall 12 nyilassal zárta le a liverpooli hétvégét.

Ami könnyen lehet, hogy egy darabig az utolsó verseny volt nagy közönség előtt a koronavírus járvány miatt. A jövő heti, Newcastle-ben rendezendő PL-csütörtököt még nem állították le, de a március 25-26-án, Rotterdamban rendezendő 8-9. fordulót már igen. Players Championship lesz a hétvégén, a European Tour-versenyek közül már két németet töröltek.

es8tp86wkamezis.jpg

es8pdhhxkaa6oii.jpg

Fotó: PDC.tv

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9815518476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása