9 Nyíl

Angol siker a hetedik Players Championship fordulóban

2020. március 14. 19:20 - Dart Major

2020 PDC Players Championship 7 - Barnsley

A koronavírus árnyékában a sportélet is megállni látszik. A dartsban ez részben igaz. European Tour fordulókat átmenetileg felfüggesztettek, a rotterdami PL fordulókat nem rendezik meg az előzetesen kiírt időpontban. Viszont a Players Championship sorozat folytatódik. Ma épp a hetedik fordulót rendezték, nézzük kié lett a 10.000 fontos nyeremény.
players-championship_9.png

A mai nap két legjobbja, vagyis két döntőse Nathan Aspinall és Brendan Dolan lettek.
Aspinall útja nem volt a legegyszerűbb. Noha Alan Tabern ellen 6-3-as győzelemmel kezdett ami nem volt épp nehéz meccs, egy szép 95-ös átlaggal érte el ezt a sikert. Geert Nentjes ellen kicsit nehezebb volt a második forduló, itt kellett egy 97 feletti átlag a 6-4-es sikerhez. A legjobb 32 között Chris Dobey volt az ellenfele. Noha a 6-3-as végeredmény nem utal kemény csatára, ám ez csata volt. Dobey 100-as átlagot ért el, erre dobott "The Asp" egy 104.1-et. A következő körben jött a második 100 feletti átlag Aspinall részéről. Konkrétan 102.6 és ezzel 6-2-re verte Vincent van der Voortot. A nyolc között Michael van Gerwen érkezett, aki rendesen alulmúlta a várakozásokat. MvG csak 87-es átlagot produkált, ez pedig 6-1-es Aspinall győzelemhez vezetett.


Az elődöntőben Danny Noppert következett és ez megint kiváló mérkőzés volt. Noppert hintett egy 103-as átlagot, Aspinall 105.5-öt ért el. A vége 7-3 lett az angol javára.


Dolan rögtön első meccsén hajított egy 107-es átlagot, ami kellett is, mert ellenfele Adrian Gray 104-et dobott. A végén 6-4-re nyert az észak-ír. Második mérkőzésén 6-4-es sikert aratott Niels Zonneveld ellen, ehhez egy 96-os átlagot kellett produkálni. A legjobb 32 között Kieran Teehan volt az ellenfele, és ezt is 6-4-re hozta le a "History Maker". A 16 között rangadó következett Dave Chisnall ellen. Dolan 96 felett teljesített, amire érdemei válasza nem volt az angolnak, így 6-2 lett a vége. A negyeddöntőben a korábban Peter Wrightot legyőző Derk Telnekes következett, akivel döntő leges partit toltak. Nehezen de behúzta Dolan, és így jöhetett az elődöntő James Wade ellen. Az észak-ír 94.5-ös átlaggal 7-1-re nyert, Wade elfáradt a nap végére.


Jött a döntő két kiváló formában játszó játékos között. Aspinall egy öt körössel nyitott, ám aztán elbukott három leget zsinórban. Dolannak elég volt két hat körös és egy öt körös ehhez. 4-2-ig tartotta az előnyét az észak-ír, de aztán...14-12-12 nyilasokkal az angol játékos fordítani tudott. Majd a csodás futam megakadt és csak egy 21 nyilast dobott Aspinall de ez is elég volt 6-4-es előnyhöz. Ezt az előnyt megfejelte a kétszeres vb elődöntős, dobott két öt köröst és ezzel meg is nyerte a versenyt. Idén már másodszor nyert Players Championship fordulót Aspinall, ami jelzi, hogy idén nagy formában kezdte az évet. Dolannek pedig idén ez a döntő volt a legjobb eredménye.
pc7.jpg

Eredmények legjobb 16-tól
top16.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr515521296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása