9 Nyíl

Pokoli izgalmak: egy selejtezős német majdnem kiverte van Gerwent

2015. december 19. 09:19 - Venom501

A német Rene Eidams két szettig úgy állt a az elsőként kiemelt Michael van Gerwen ellen, ahogy arra mindenki számított. Aztán 0-2 után a kis német beindult, mint a gőzgép, a holland viszont begörcsölt. Kis híján a vb eddigi legnagyobb meglepetésének lehettünk volna szemtanúi. Aztán kijött a rutin és van Gerwen behúzta a meccset. Mindenről többet mond el, hogy a holland a végén Eidams kezét emelte a magasba.

cwi6dgtuaaaa3pj.jpgGaweenuntawong Thanawat - Rene Eidams 0-2 (2-3),(1,3)

A PDC világbajnokság második napjának esti nyitómeccsét a thaiföldi Gaweenuntawong Thanawat és a német Rene Eidams kezdte. Az első legben mindketten két kört követően 181-en álltak. Eidamsnak sikerült is első dobásra dupla 8-al befejeznie a leget. A második partitól kezdve viszont előjött a lámpaláz. Thanawat még a tömeggel elboldogult ám a kerekítésektől folyamatosan szektort tévesztett. Ezt a második szett harmadik legében azzal tetézte, hogy 85-ről egy rosszul számolt kerekítéssel eladta a kezdését. A fejben végül hidegebb Kocka becenévre hallgató német nyerte a kiszálló háborút és a nem túl acélos 69,25-ös átlagával várhatta a következő ellenfelét, Michael van Gerwent, a világelső hollandot.

Kyle Anderson - Brendan Dolen 3-0 (3-2),(3-1), (3-2)

A második mérkőzés már színvonalasabbnak ígérkezett. Itt már jöttek a világbajnokságok sava-borsa, a megszokott 180-anak. Anderson kezdésétől kiegyenlített küzdelemben mindkét fél a saját legjét hozva zárta az első szettet.A második szettben Anderson már képes volt brékelni. Az erős átlagának köszönhetően az sem volt probléma, hogy olykor csak a dupla 1-es megdobása jelentette az ausztrál sikereit.  A kiélezett harmadik játékrészben bizonyította Kyle Anderson remek döntő leget produkálva: bull, tripla 20 dupla 18-as kombinációval, hogy kettejük közül csak neki lehet keresnivalója a világbajnokságon. Anderson 90,65-ös átlaggal és 5 száznyolcvannal zárta a találkozót.

Kim Huybrechts - Pallet David 2-3 (1-3, 3-1, 3-2, 1-3, 0-3)

A mai nap egyik meglepetését láthattuk a harmadik mérkőzésen, ahol a belga Kim Hybrechts nem bírta tartani a lépést az angol David Pallettel szemben. Pallet a negyedik legben elvette Hybrechts legjét és ezzel már is zavarba hozta a belgát. A szünetben Hybrechts összeszedte magát és visszavágott 3-1 es legaránnyal, majd fordított és ezzel már azt hihettük, győzni fog a rutin. Pallett végül begyújtotta a rakétákat, és először 132-ről mutatott be egy gyönyörű kiszállót. Utána pedig 122-es kiszállóval küldte haza a belgát. Pallett 44.44 százalékkal dobta a kiszállót és 91,43-es átlagot mondhatott magáénak.

Michael van Gerven - Rene Eidams 3-2 (3-0, 3-0, 1-3, 0-3, 4-2)

Van Gerven kezdte a mérkőzést a az esélytelennek mondható Eidams ellen. Aztán a holland tovább parádézott és állva hagyta a selejtezőből érkezett németet. A  második legben 61, 76, 127 kiszállóval simán lemosta Eidamsot. Aztán valami olyasmi következett, amilyet a legöregebb darts rajongók is ritkán láthattak eddig. A végső győzelemre is esélyes van Gerwen elkezdett szórakozni, vagy inkább Eidams javult fel. 90-re javult a német átlaga, míg a holland nagyon ritkán talált triplát. Előbb 3-1-re, majd 3-0-ra nyerte a legeket, volt olyan, hogy 161-es kiszállót még elrontotta Eidams, de aztán 25ről már ment neki.

A vége pokoli izgalmas lett, Eidams vezetett, majd van Gerwen 88-as kiszállóval egyenlített. Majd 2-2-s legállás után a holland már érezte, ha itt hibázik szégyenszemre már szombaton utazhat haza. Megrázta magát és végül egy 90-es kiszállóval megnyerte a meccset. Van Gerwen csak kicsit örült és inkább Eidams kezét emelgette a magasba. Ennél több kell a végső győzelemhez. Nem kicsit több.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr598183716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása