9 Nyíl

A nyeretlen Anderson Barney ellen javítana

2016. február 24. 10:15 - Turpi9

A darts rajongók pontosan tudják, hogy már csak egyet kell aludni és jön a Premier League 2016 kiírásának a negyedik játéknapja. Ezúttal skóciában GE Gas & Oil Arena ad otthont a rendezvénynek, Aberdeen városában. Nézzük, kik fognak egymással farkasszemet nézni és milyen győzelmi esélyekkel!

20160104101234_83.jpgAz első párharcot Adrian Lewis fogja James Wade ellen. Lewis a múlt héten ugyan kikapott a lendületes holland van Gerwentől, de még mindig őrzi jobb második helyét jobb leg arányának köszönhetően. Nem sokon múlt, hogy megfogja a világelsőt, de azok a parányi megingások éppen elegendőek voltak ahhoz hogy ne győztesként vonuljon le a színpadról. James Wade is sebzett vadként fog az este játékba szállni, hiszen az előző körben Peter Wright kalapálta el magabiztos játékkal. Nem igazán ment a játék neki, nagyjából 98-as átlagot tudott csak produkálni és a legnagyobb kiszállója is 40 volt. Azonban kiváló tudásának ékes bizonyítéka az első körben aratott győzelme van Gerwennel szemben. A mérkőzés fogadási szorzói a következőképpen alakulnak: 1,9 - 3,0 és a döntetlen 4,5.

 A következő két fellépő Gary Anderson és Raymond van Barneveld lesz. A címvédőnek nem ez a legjobb szezonkezdete a sorozatban. Az első fordulót betegség miatt kihagyta és a maradék két lejátszott mérkőzésén még pontot sem tudott szerezni. Igaz, két bivaly erős ellenfelet kapott Michael van Gerwen és Phil Taylor személyében. Gerwen ellen fantasztikus 106-os átlagot produkált, azonban ez is kevésnek bizonyult még a pontszerzéshez is. A múltheti játéka pedig elmaradt egy világbajnokhoz méltó átlagtól, mindössze 93 volt. Igaz, ilyen körátlaggal is nyertek már sokan mérkőzést, de nem Phil Taylor ellen. Barney a múlt héten majdnem elszórt egy pontot a gyengén szereplő Thornton ellen, de végül egy kis izgalom mellett bezsebelte a győzelemért járó két pontot. Egyenlőre a tabellán is az előkelő harmadik helyet foglalja el, ami mindenképpen bizakodó lehet a jövőben. A fogadási szorzók a holnap esti összecsapásra így fog kinézni: 1,8 - 3,3 és a döntetlenre 4,5.

michael-smith-ladbrokes-world-darts-championship-first-round-lawrence-lustig-pdc_0_10180-10303461_00.jpgAz este folyamán Michael van Gerwen fog Michael Smith ellen tábla elé lépni. Mighty Mike első fordulóban Wade elleni botlása óta nem tud hibázni a sorozatban. Ennek a remek sorozatnak Gary Anderson és Adrian Lewis esett áldozatul. Előbbinél 111-es, utóbbinál 106-os átlagot dobott, ezzel is fémjelezve hogy nem véletlen ő a világelső. Kiváló formában dobál az utóbbi időben, ennek ékes bizonyítéka az előbb említett eredmények és adatok. Michael Smith azonban ennek az ellenkezőjét mondhatja el mint holland riválisa. Az elitben négy mérkőzés alatt mindösszesen egyetlen pontot sikerült gyűjtenie, azt is az előző fordulóban Dave Chisnall ellen. Igaz, ellene végre sikerült 93-as átlagot produkálnia, ellenben az előző mérkőzésekkel. A fogadóirodáknál a szorzók a következőek lesznek: 1,25 - 7,5, a döntetlen 6,5.

 A folytatásban Phil Taylor és Dave Chisnall megmérettetése lesz. Taylor gyenge kezdés után egy kiegyensúlyozott folytatást produkált. Barneveld ellen nem sikerült a szezonnyitó neki, azonban a következő két forduló igen. James Wadet 111-es átlaggal ütötte ki 7-1 arányban, a múlt héten pedig Gary Anderson ellen sziporkázott kereken 100-as átlaggal.Hiába 55 éves, még mindig ott tud lenni az elitben és még mindig világszínvonalú produktumra képes. Chisnall három mérkőzés alatt megjárt mindent. Az első fordulóban történelmet írva leiskolázta Thorntont, a második fordulóban egy jó Lewis-tól kapott ki és a múlt héten a legutolsó Smith ellen kótyavetyélt el egy pontot. A kérdés az, hogy a holnap esti eseményen melyik arcát fogja mutatni, mit tud előhúzni az élő legenda ellen. A bukiknál a szorzók a következőképpen alakul: 1,72 - 3,5 és a döntetlen 4,5.

cs40145875.jpgAz estét Peter Wright és Robert Thornton párharca fogja zárni. Wrigth a sorozatban kiváló szériát fut, három mérkőzéséből mind a hármat behúzta, ezzel ő az egyetlen 100% a mezőnyben. Smith ellen az első fordulóban egy könnyed győzelmet aratott 99-es átlaggal. A második fordulóban korán sem volt ragyogó a teljesítménye, azonban a 88-as átlag elég volt akkor azon a napon Raymond van Barneveld ellen. A múlt héten pedig egy világklasszis játékkal, 104-es átlaggal ültette le a padra James Wadet. Thornton honfitársával ellentétben nem tud hasonló eredményeket felmutatni. Az első fordulóban negatív hősként részt vett egy 7-0 vereségben, azonban a második játéknapot hiba nélkül hozta le, mivel betegség miatt kihagyta a fordulót. A harmadik, azaz a legutóbbi fordulóban pedig megcsillant a remény halvány fénysugara egy pontnak az elkapására, de Barneveld hamar kapcsolt és végül nem jutott egy se Thorntonnak, ezzel pont nélkül az utolsó helyen szerénykedik. Nem véletlen jár a következő szorzók a fogadóirodáknál: 1,5 - 4,5 és a döntetlen 5,0.

Szerintem a nyitómérkőzésen Wade főnix madárként fog feltámadni és elhozza Lewis elől a győztes 2 pontot. A folytatásban Anderson végre megtalálja a győztes nyilakat és szoros mérkőzésen legyőzi Barneyt. A van Gerwen - Smith összecsapáson nem lesz nagy tudomány megjósolni a holland győzelmét. Az öreg Taylor tovább fogja folytatni remek szériáját és legyűri egy parázsló mérkőzésen Chisnallt. A záró mérkőzésen pedig bármi megeshet, mert Skóciában két skót kiválóság fog egymásnak feszülni, ahol könnyen borulhat a papírforma, azonban én akkor is Wright győzelmére ikszelnék a szelvényen. De hogy pontosan hogyan is fog alakulni a negyedik játéknap eredménye, kiderül holnap!

Az állás

P

W

D

L

+/-

Pts

Peter Wright

3

3

0

0

+10

6

Adrian Lewis

3

2

0

1

+6

4

Raymond van Barneveld

3

2

0

1

+5

4

Michael van Gerwen

3

2

0

1

+4

4

Phil Taylor

3

2

0

1

+4

4

James Wade

4

2

0

2

-3

4

Dave Chisnall

3

1

1

1

+4

3

Michael Smith

4

0

1

3

-14

1

Gary Anderson

2

0

0

2

-7

0

Robert Thornton

2

0

0

2

-9

0

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr998413916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása