9 Nyíl

A csodálatos Michael van Gerwen és az ő nyilai

2016. március 07. 09:00 - Turpi9

A darts a világ egyik legjobb sportja. Ez nem kérdés, és az sem, hogy Michael van Gerwen a világ legjobb játékosa. Öröm számunkra, ha a holland kopasz sikereiről írhatunk. Az pedig külön öröm, hogy sikerült megint egy szintet lépni. A blog életében először két szerzőnk, illetve a leendő Pillangó DSE három játékosa egy teszten vehetett részt a Novoparts jóvoltából. Az országban talán elsőként próbálhattuk ki a már-már legendás holland új készletét. Nem csak kipróbálta, de véleményt is mondott róla. Ismerkedjen meg mindenki a nyilakkal, aztán irány kipróbálni.


p3020048.JPG1 - Cikkszám: 1000020

Ár: 15900Ft

Súly: 23g

Fogásra teljesen tökéletes (10), a súlyelosztása is közel a tökéleteshez. A hegye rövid, 28mm-es. Ez egy alap készlet, ami lényegében az összes kipróbált nyílkészlet közül a legjobb voltunk mindannyiunknak. A dizájnja egyszerű, mindenféle flik flak mentes.

Gerwen Original. Az eredeti, az alap nyíl ami sokaknak "A GERWEN NYILAT" jelenti. Ez a nyíl nem szorul külön bemutatásra. Ki kell próbálni és magáért beszél! Minőségi wolframos test, hosszú műanyag szárral és széles tollal,    a klasszikus összeállításban 23 grammos súlyban.

p3020018.JPG2 – Cikkszám: 1000320

Ár: 24900Ft

Súly: 23g

Fogásra egész jó (9), a súlyelosztásával csak ami a hátránya azaz előnye is: igazából egy helyen tudod megfogni, mert olyan a kialakítása. Ha nem középen fogod a nyilat, már nem a te készleted, nem őt keresed. Dizájnra abszolút kiemelkedik, nagyon igényesen és aprólékosan van megcsinálva és a színezése az ami rendkívüli. A hegye ennek is rövid, 28mm-es.

Gerwen majors/ career slam edition. A legeredményesebb Gerwen nyíl, amivel "Shrek" az utóbbi idők legjobb átlagait dobta! De nem csak a minőség kiváló, az arany/fekete dizájn is magáért beszél. Meglepően vékony és határozottan recés nyíl a teljes kontrollért! Ha Gerwennek jó, az csak jó lehet :)

 

p3020039_2.JPG3 – Cikkszám:1000010

Ár: 15900Ft

Súly: 21g

Ő is egy alapnyíl, igazából a paraméterei majdhogynem megegyeznek az elsőjével. Talán egy árnyalattal jobb az első, őt hátrébb helyezném a listán egy picit. Ő is alapnyíl, és igazából rá jellemző: ami egyszerű az nagyszerű. Mint mindegyik van Gerwenes cucc, ez is igényesen van kialakítva.

Gerwen Original. Az eredeti, az alap nyíl, ami sokaknak "A GERWEN NYILAT" jelenti. Állandóság, stabilan jön vele a tömeg, de a kiszállóknál sem okoz csalódást. Minőségi wolframos test, hosszú műanyag szárral és széles tollal, a klasszikus összeállításban 21 grammos súlyban.

p3020043.JPG4 – Cikkszám: 1000110

Ár: 15900Ft

Súly: 24g

Ő már a súlya miatt egy nehéz fiú. A rikító kék toll miatt fantasztikus külsőt kölcsönöz neki, a test kialakítására se lehet emellett panasz. Sok bevágással stabilizálva van a fogás, ugyanakkor mértani egyenesség van benne, semmi kiszögellés vagy besüllyesztés. Ezért a dizájnra szintén nem lehet panasz rá.

Vincent Van Der Voort szintén a holland vonalat erősíti. Ha csak a nyílon múlna, akkor nem lenne kérdés, nem fogunk hibázni, ha mi is ezt használjuk! Elöl kisebb, finomabb recék, hátul a jól bevált gyűrűzés a minőségi wolfram testen. Alapból hosszú műanyag szárral és széles toll, de persze variálni, próbálgatni ér!

Igazából ezt a négyet próbáltuk leírni, igaz egy kimaradt, az pont a rikító zöld színű. Az a leg van Gerwenesebb a zöld toll és a zöld gyűrűzésekkel megoldva, de ha ajánlani kell én mindenképpen az elsőt ajánlanám.

p3020050.JPG

Mindenki tisztában van vele hogy Michael van Gerwen a jelenlegi világelső és sorozatban nyeri a rangosabb tornákat. A még mindig csak 26 éves sportoló az utóbbi időben olyan játékokat produkál, ami mellett nem lehet említés nélkül elmenni. Ráadásul most már kicsit közelebb is érezhetik magukhoz a  magyar rajongói! Eric Bristow egyébként úgy jellemezte őt mint egy rettenthetetlent. Ez nagy szó az öreg mestertől, hiszen nem azaz udvariaskodó fajta. Lehet egyébként nem véletlen ez a jelző rá, hiszen korábban MvG kijelentette, egyik játékostól se fél! 

vangerwin.jpg

A PDC karrierje a kalendárium 2007 évében kezdődött, ugyanis akkor pártolt át BDO szervezetétől. Ekkor még mindössze 19 éves volt. Az első PDC égisze alatt aratott győzelmét 2008-ban szerezte meg, a Gleneagle Irish Masterssikerült megnyernie. A következő torna győzelmére egy évet kellett várni, ekkor a PDPA Players Championship South West versenyt hódította el.

darts-michael-van-gerwen-premier-league-darts_3259540.jpgEzután beindult a gépezete a következő néhány esztendőben és szinte megszámlálhatatlan mennyiségű trófeát és pénzt sikerült begyűjtenie egy méh szorgalmával. A neves trófeákat jóformán már mint begyűjtötte, nem véletlen ő a világ első számú kiemelt játékosa. A csúcsra 2014-ben ért fel, mikor megnyerte a PDC világbajnokságot elsöprő lendülettel és teljesítménnyel. Az elit ligában, azaz a Premier League-ben is letette már a névjegyét, ott 2013-ban sikerült győznie. Igaz, 2014 és 2015 is a döntőbe bejutott, azonban mindkét alkalommal az ezüstérem jutott neki. 

Azonban amit a Premier League idei, 2016 kiírásában produkál azt nehéz szavakkal megfelelően megformálni. Az első fordulóban megbotlott James Wade ellen, de azóta mint egy felforrósított fejsze a puha friss vajon, úgy hasít. Egyszerűen ellentmondást nem tűrő játékával mindenkit a földbe döngöl Mighty Mike, ezt csodálatosan fémjelzi az eddigi 5 mérkőzésből összehozott 111,33-as átlaga. Nem véletlen, hogy február utolsó játéknapján történelmet tudott írni: minden idők legmagasabb televízió által közvetített átlagát sikerült teljesítenie! Sok emberben felmerült a kérdés, vajon mennyire folytatható ez a nyerő széria, mennyi ideig tudja ezt a magas lécet átugrani?! Március 3. este bebizonyította, hogy igen is tartósan képes ezt a színvonalat fenntartani.

És ennek a magyar MvG fanatikusok miért örülhetnek még jobban? A válasz pofon egyszerű: mostantól Magyarországon is kapható Mighty Mike felszerelése, nyilai, pólója, szárjai, tollai, a nevével fémjelzett darts táblája.

p3020011.JPG

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr338443484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása