9 Nyíl

Osztrák tripla, angol dupla, mellé pedig Vivi dupla

2016. november 08. 09:36 - adam_f

XVIII. Hungarian Open & I. Hungarian Masters (összefoglaló)

Kryzsztof Ratajski és Deta Hedman győzelmével ért véget a XVIII. Hungarian Open szombati versenynapja, míg az ifjak között osztrák és magyar győzelmek örülhettek a kilátogatók. A vasárnap pedig igazából már csak egy versenyzőről szólt, az osztrák Rusty-Jake Rodriguez ugyanis mind a felnőtt, mind pedig az ifjúsági fiú kategóriát is megnyerte, ezzel pedig a négy tornagyőzelemből hármat szerzett meg ezen a hétvégén. A nőknél Deta Hedman duplázni tudott, míg az ifi lányok kategóriájában Czipó Vivien tette meg ugyanezt. Ennyit dióhéjban, részletek lejjebb.

14902710_1107434129376737_5140144796321393384_o.jpg

Szombaton rendezték meg a XVIII. Hungarian Open Weekend Classic versenyét, ahol sok ismert névvel találkozhatott az, aki kilátogatott a Hotel Hungária City Centerbe. Ezen a napon a legeredményesebb két magyar versenyző Mester Zoltán (Sport DC) és Alexits Tamás voltak, akik egészen a legjobb 16-ig jutottak, ám ott Mestert a fiatal osztrák Rodriguez állította meg, míg Tamást az osztrák Zoran Lerchbacher győzte le. Az ismertebb magyar versenyzők közül Rucska József, Székely "Penge" Pál, Strbik Péter, Melisek Zsolt, Kozmor József és Kaufmann Krisztián a legjobb 32 között, míg Kovács Patrik és Mészáros Zsolt már a 64 között vérzett el. Külön meglepetés volt, hogy a tavalyi győztes Aaron Hardy is korán búcsúzott, ráadásul attól a Kosztasz Pantelidisztől kapott ki, akit tavaly a döntőben nagyon simán legyőzött.

A férfiak versenyét végül az a lengyel Kryzsztof Ratajski nyerte meg, aki egész nap nagyon koncentráltan játszott, és nagy legaránnyal hozta a mérkőzéseit. A döntőben Zoran Lerchbacher sem tudta megállítani, így az első kiemelt lengyel versenyző 6-2 arányban, megérdemelten nyerte a szombati napot.

tn_dsc02871_1.JPG

Kryzsztof Ratajski-nak nem volt ellenfele szombaton

A női kategóriát az angolok legrutinosabb játékosa, a női ranglista vezetője, Deta Hedman húzta be, akinek szintén nem volt ellenfele ezen a napon. Szinte legveszteség nélkül hozta le a szombatot, csak a döntőben engedett egy játékot a cseh Jitká Csiszárovának, aki - nagy fájdalmunkra - Ihász Veronika ellenében jutott a döntőbe, aki így sajnos nem tudta megvédeni a tavalyi címét. A negyeddöntőbe egyébként négy magyar - Kiss Viktória, Kovács Csilla, Czipó Vivien és Ihász Veronika - jutott be, közülük Vera tudott egyedül továbbmenni az elődöntőig.

deta-hedman-world-number-one-251-1457968019.jpg

Deta Hedman duplán is mosolyoghatott, hiszen a szombati és a vasárnapi versenyt is megnyerte

Az ifjúsági kategóriákban osztrák és magyar siker született a szombati napon. A fiúk közül a végén Rusty-Jake Rodriguez örülhetett, aki a döntőben magabiztosan verte Tobias Fischert. A magyarok közül Prés Nándor és Neumajer Gergő jutottak a legtovább, ami esetükben a negyeddöntőt jelentette. A lányoknál Czipó Vivien megvédte a tavalyi címét, míg Neumajer Kitti a harmadik helyen végzett. Kitti egyébként sérülten vállalta a hétvégi játékot, ugyanis a bal kezében begyulladt az egyik szalag, így szegény rögzítőgipsszel próbált meg helytállni. Minden tisztelet kijár neki ezért.

13086631_615651081937474_3773792739109610150_o.jpg

Rusty-Jake Rodriguez számára nagyon jól alakult a hétvége, mivel a négyből hármat ő nyert meg

7-2_1.jpg

Czipó Vivi címvédőhöz méltóan játszott, Kitti pedig még sérülten is helytállt a hétvégén

A vasárnapi I. Hungarian Masters pedig tényleg csak az osztrák fiúról szólt. Első körben szenzációs játékkal nyerte meg a férfiak versenyét, a döntőben Dietmar Burgert simán legyőzve, aztán az ifjúsági fiú kategóriában is rendkívül könnyedén diadalmaskodott a német Felix Wunsch ellenében. Ha ehhez még hozzávesszük a szombati sikerét is, elmondhatjuk, hogy egyedülálló rekordnak lehettünk szemtanúi, hiszen még olyan versenyző nem volt itt Magyarországon, aki egyből triplázni tudott volna.

A férfiak között egyébként Mészáros Zsolt jutott a legmesszebb, ő a negyeddöntőben szenvedett vereséget a későbbi döntős Burger ellen, viszont a 16 között nem akárkit győzött le, hanem a görög Pantelidiszt. A magyar versenyzők közül még öten jutottak a 16 közé, ám onnan már nem volt tovább nekik. A férfiaknál amúgy szombaton Mester Zoltán, és Alexits Tamás, vasárnap pedig Tóth Zsolt, Székely Pál, Melisek Zsolt, Mészáros Zsolt, Tóth József, és Takács Gábor nyert tábladöntőt.

A hölgyek közül megint Deta Hedman ért fel a csúcsra, aki ezúttal Ihász Veronikát győzte le a döntőben. Hedman az elődöntőben Czipó Vivient verte nagyon simán, ám aki ott volt, az láthatta, hogy Vivi mindent megtett azért, hogy legalább megnehezítse az angol játékos dolgát. Vera a finn Maret Liiri ellen nyert könnyedén, ám Deta ellen sajnos elfogyott az erő a döntőben, így Verának a második hely jutott.

Az ifi lányoknál nem volt kérdéses, hogy Czipó Vivi nyeri a Masterst, Neumajer Kitti pedig az előkelő második helyen végzett, míg az ifjúsági fiúk közül Kelemen Dániel és Nagy Márk jutott el a negyeddöntőig, ám ott mindketten vereséget szenvedtek.

Ezek után lássuk a számszerű eredményeket:

XVIII. Hungarian Open Weekend - Hotel Hungária City Center - Budapest

XVIII. Hungarian Classic:

Szombati (11.05) eredmények:

Férfiak - döntő:

Kryzsztof Ratajski - Zoran Lerchbacher: 6-2

Nők - döntő:

Deta Hedman - Jitká Csiszárová: 5-1

Ifjúsági fiúk - döntő:

Rusty-Jake Rodriguez - Tobias Fischer: 4-0

Ifjúsági lányok - sorrend:

1. Czipó Vivien

2. Barbora Hospodárská

3. Neumajer Kitti

4. Veronika Andrasová

I. Hungarian Masters - november 6. (vasárnap):

Férfiak - döntő:

Rusty-Jake Rodriguez - Dietmar Burger: 6-1

Nők - döntő:

Deta Hedman - Ihász Veronika: 5-1

Ifjúsági fiúk - döntő:

Rusty-Jake Rodriguez - Felix Wunsch: 4-0

Ifjúsági lányok - sorrend:

1. Czipó Vivien

2. Neumajer Kitti

3. Barbora Hospodárská

4. Veronika Andrasová

Végezetül itt vannak a videók is azok számára, akik esetleg nem tudtak élőben jelen lenni az eseményen:

XVIII. Hungarian Open - szombati versenynap

XVIII. Hungarian Open - vasárnapi játéknap

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6611941539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása